Democrația capitalistă este de fapt o poliarhie


ImagineDefiniția poliarhiei , pe care o avem în științele sociale : este sistemul în care participarea maselor populare este limitată la a vota unul sau altul dintre reprezentanții elitei , ca o acțiune periodică.

Și , între alegeri , se așteaptă ca masele să păstreze liniștea , să se întoarcă la viața curentă , în timp ce elitele iau deciziile și conduc lumea , până când poți alege , dintre alți membri ai ei , patru ani mai târziu.

Așa că , real , poliarhia este un sistem al conducerii de către elite. Un sistem al conducerii de către elite , care este puțin mai discret decât modul de a conduce printr-o dictatură militară , de exemplu.

Dar ce vedem într-o poliarhie , este un sistem socio-economic de bază , neschimbat , ce nu a fost democratizat. Bogăția nu este redistribuită în mase și nu observi o distribuție , mai echitabilă , a bogăției și resurselor. Deci asta este cheia : o dictatură socio-economică și alegeri libere. Aceasta este rețeta pentru poliarhie.

Într-o democrație participativă am constata nu doar mai multă implicare , oameni dedicați problemelor zilnice , ci am observa și o democratizare a economiei , democratizarea relațiilor sociale. -FRAGMENT DIN DOCUMENTARUL PsyWar de Scott Noble http://youtu.be/omi6L_PC8a4! Articol de pe http://dantanasescu.ro/2013/07/27/democratia-capitalista-este-de-fapt-o-poliarhie.html

http://searchnewsglobal.wordpress.com/

Acest articol a fost publicat în CAPITALISM. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.