Controverse: Suptul sangelui dupa circumcizie. Ritual religios sau o practica devianta?


circumcizieZiarul israelian Haaretz relateaza ca acum cateva saptmanii consilierul muncipal din New York, David Greenfeld a introdus un proiect de hotarare prin care Departamentului de Sanatate si Igena i se interzice sa se opuna ritualului metzitzah b’peh.

Metzitzah b’peh (suptul sangelui) este un ritual evreiesc prin care cel care practica circumcizia (mohel-ul) “suge sangele din penisul nou-nascutului dupa o circumcizie”.

Departamentul de sanatate din New York a facut legatura intre mai multe morti de bebelusi si ceremonia demetzitzah b’peh. Nu mai e nevoie sa spunem ca ingrijorarile autoritatilor medicale americane sunt mai mult decat rezonabile. Totusi, nu multa lume este familiarizata cu istoria discutiilor de natura si medicala asupra acestui ritual de sange evreiesc.

In articolul  Medicine and The German Jews, John M. Ephron elaboreaza asupra opozitiei intampinate in Germania de acest ritual de sange evreiesc. “Circumcizia evreiasca a facut subiectul unor dezbateri aprinse in Germania secolului XIX. Circumcizia a fost vazuta de mult timp drept cel mai distinct si separatist dintre toate ritualurile evreiesti si discutiile in jurul ei au mers pana in inima “disponibilitatii” evreilor de a participa in integime la “actul” de a fi german. Ritualul a fost interpretat ca un semnal ca evreii nu vor sa se integreze, intiparindu-si pe propriul corp o rana aborigena, un semn tribal, care sa fie o expresie de neeradicat a identitatii nationale”.

Criticii circumciziei au fost in mod special ostili ritualului de metsitsah. Pentru multi evrei, in special pentru cei care intrati fiind in clasa mijlocie germana au ajuns sa impartaseasca cultura si sensibilitatile estetice ale acestui grup, metsitsah a aparut ca un act atavistic si deviant din punct de vedere sexual. Parte a ceremoniei traditionale de circumcizie, paractica metsitsah a fost condamnata de-a lungul intregului secol XIX de catre toate autoritatile medicale si civile, atat evreiesti cat si gentile (ne-evreiesti). Acuzele ca prin aceasta practica se favorizeaza raspandirea unor numeroase boli sexuale si infectioase, nu s-au limitat la vestul Europei ci s-au raspandit si catre est.

Cred ca in ceea ce ii priveste pe evrei, mesajul transmis este unul simplu. Cand “Goyimii” (termen evreiesc folosit pentru a-i descrie pe ne-evrei, similar cu vite), incep sa se planga cu privire la ritualurile de sange evreiesti, inseamna ca au constientizat si sunt dispusi sa admita pentru ei insisi ca ceva este distinct si in neregula in cultura evreiasca.

O astefel de tranzitie este un semn pentru o ostilitate crescanda fata de cultura si politica evreiasca. In America o astfel de tranzitie are loc intr-o perioada in care marele public incepe sa isi dea seama ca Israelul si  lobby-ul evreiesc  sunt cei care imping Occidentul intr-un sir neintrerupt de razboaie. George Soros, sionistul stangist care finanteaza grupul de lobby pro-israelian J-Street si ONG-ul radical sionist Human Rights Watch finanteaza de asemenea multe asa-zise ONG-uri americane “progresiste” precum si multe ONG-uri palestiniene. Modoweiss, principalul portal anti-Sionist evreiesc a interzis orice discutii avand ca tema cultura evreiasca sau mai precis, natura Israelului si a lobby-ului in favoarea acestuia.

Sunt convins ca marele publbic nu este preocupat de ritualurile pe care evreii le realizeaza asupra nou-nascutilor lor. Totusi, plangerile referitoare la ritualurile de sange exprima o oboseala crescanda fata de politica si puterea evreilor. Oamenii au inceput sa spuna “Ajunge !”.

Nu cred ca eu pot sa salvez situatia dar cred ca e de datoria mea sa imi exprim ingrijorarea. Cred ca evreii ar trebui sa realizeze ce se intampla si sa fie alarmati. Daca istoria evreiasca ne invata ceva, ea ne avertizeaa ca evreii isi creaza de unii singuri probleme din nou. Daca istoria evreiasca ne invata ceva ea prezice si ca semnalul meu de alarma va fi ignorat. Si tocmai in aceasta consta tragedia evreilor. De Gilad Atzmon, traducere FrontPress.ro

Reclame
Acest articol a fost publicat în JIDANII. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.