Oprescu: Nu avem date legate de rezistenţa construcţiilor făcute după ’90


Descentralizarea nu poate fi făcută fără transferul resurselor financiare către autorităţile locale, consideră primarul general Sorin Oprescu. Invitat duminică la „După 20 de ani”, la Pro TV şi, ulterior, la un interviu transmis pe site-urile Gândul.info şi StirileProTV.ro, edilul s-a arătat de acord să preia la Bucureşti metroul, prin transferul companiei Metrorex de la Ministerul Transporturilor, numai cu condiţia să primească şi finanţarea de la Guvern.

„Acum vreo două săptămâni am discutat cu Liviu Dragnea variante: regiunea Bucureşti, cum va fi regiunea metropolitană. I-am spus: „Dacă descentralizaţi fără resursă, e degeaba” (. ..) Metroul nu e încă la mine. Îl iau, dar nu numai managementul şi mângâiatul pe cap al domnului Rădoi. Îl iau cu tot cu investiţii şi mă ocup de gaură”, a cerut primarul.

Oprescu spune că a avut o discuţie pe această temă cu vicepremierul Liviu Dragnea, dar că viitoarele atribuţii împărţinte între primarii de sector şi Primăria Generală sunt în continuare o necunoscută. „Eu nu am chef să strivesc ariciul cu fundul meu. (Descentralizarea, n.red.) trebuie făcută cu parcimonie”, a adăugat el, arătând că a avut discuţie în acest sens şi cu Victor Ponta, care însă l-a luat în glumă.

Oprescu aşteaptă de la Guvern, în această lună, şi o ordonanţă de urgenţă care proprietarii clădirilor cu risc seismic să fie obligaţi să se mute temporar, pe perioada consolidării. „Aştept şi eu aceste precizări fie prin OUG, fie cum va considera Guvernul, să intru să pot să consolidez, să închid locurile care sunt pericol public”, a pus Oprescu pe seama Guvernului primele măsuri care trebuie luate. După cutremurul de acum câteva zile resimţit şi în Capitală, primarul a contabilizat peste 70 de clădiri numai în Centrul Vechi cu risc public şi alte peste 400.0000, construite după 1990 despre a căror rezistenţă nu există date la Primăria Generală. Doar 15 se află în consolidare însă.

http://www.gandul.info/p

Reclame
Acest articol a fost publicat în CUTREMURE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.