Chimicale pentru doamne


CE BEM, CE MÂNCĂM/Chimicale pentru doamneLichiorul cremă de ciocolată “Lady’s cream” conţine patru coloranţi chimici de sinteză care pun în pericol sănătatea consumatorilor. Efectele nocive ale acestora sunt potenţate şi de prezenţa alcoolului etilic rafinat.

Caramelul E150 poate declanşa sindromul de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare, încetineşte creşterea, poate provoca distensii intestinale şi hipertrofia rinichilor.

De asemenea, distruge vitamina B şi afectează cromozomii. Mult mai periculos este tartrazina, un colorant galben, azoic. În cazul în care se depăşeşte o cantitate zilnică de 7,5 mg/kg corp duce la alergii, crize de astm, rinite, urticarie. Este incriminat în inducerea sindromului de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare.

Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, atrage atenţia că tartrazina creşte incidenţa apariţiei unor tumori tiroidiene, alterează percepţia şi comportamentul producând stări de confuzie, inhibă metabolismul zincului şi interferează cu enzimele digestive. Albastrul brilliant, E133, poate induce sindromul de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare, produce bronhoconstricţie, rash şi destrucţii cromozomiale.

Roşu allura, E129, este unul dintre aditivii care vor fi interzişi de auto-rităţile europene începând cu luna februarie 2009. Deocamdată se fac demersurile necesare, iar decizia finală va fi luată în urma consultărilor ce vor avea loc între oamenii de ştiinţă ai instituţiilor de profil. Măsura a fost luată pentru că, pe lângă inducerea sindromului ADHD, poate provoca alergii şi are potenţial cancerigen. Până acum nu fusese evaluat suficient din punct de vedere toxicologic, însă testele făcute recente au arătat că este periculos pentru consum.

CONCLUZII
În urma analizei ingredientelor înscrise pe etichetă specialistul ne spune că produsul analizat nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, suferinzilor de boli cardiovasculare, renale, hepatice, dermatologice, astmaticilor, alergicilor, celor cu boli ale tractusului digestiv, celor cu ADHD, suferinzilor de cancer. Persoa-nele cu intoleranţă la lactoză vor testa reacţia organismului înainte de a consuma produsul.

Eticheta

Alcool etilic rafinat de origine agricolă, apă dedurizată, sucroză, smântână, proteină din lapte, aromatizant, aromă de ciocolată, coloranţi: caramel E150, E102-tartrazină, E129- roşu allura, E133-albastru brilliant.

http://jurnalul.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE(produse). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.