Piciorul căprii – buruiana utilă şi inamicul mai multor maladii


Mulți consideră că piciorul căprii este o buruiană intruzivă și inutilă, dar în zilele de demult, în Rusia, această planta a fost folosită pentru alimentaţie. După cum afirmă experţii, denumirea ierbii în limba rusă este strâns legată cu cuvintele „săturare” și „mâncare” şi cu determinarea alimentaţiei hrănitoare și sănătoase.

Oamenii uscau iarba piciorul căprii, mărunţeai într-un praf, puneau la sărat şi la murat, fierbeau, adăugau în aperitive, borşuri, supe groase şi alte bucate tradiţionale din bucătăria rusă clasică. Chiar și Sf. Serafim Sarovski a povestit unei călugărițe din mănăstirea Diveevski că punea piciorul caprei într-o oală şi turna apă deasupra, şi cu ea se hrănea. Şi mulţi alţi sihaştri venerau această iarbă. Dar, spre deosebire de gurmanzii mondeni, părinții sfinţi care se temeau de păcatul lăcomiei, au fost atraşi în această iarbă nu de saţietate şi gustul. Probabil că ei au cunoscut proprietățile secrete ale acestei plante și puterea sa vindecătoare. În prezent puterea de vindecare a piciorului caprei este recunoscută și de medicina oficială.

Dar, înainte de a oferi nişte reţete împotriva diverselor maladii, vrem să vă avertizăm că orice leacuri, chiar şi preparate din această plantă comestibile, nu puteţi folosi într-un mod incontrolabil, la întâmplare, fără a consulta în prealabil medicul.

Această iarbă ajuta părului, unghiilor și pielii dvs.

Planta piciorul căprii poate fi numită sora bine cunoscutului la noi morcovul. Ambele plante au mirosul similar: piciorul căprii are un miros tipic pentru morcovii. După compoziție această buruiană „inutilă” de asemenea este similară cu o legumă cultivată: ambele sunt bogate în caroten, vitamina C, proteine, carbohidraţi, piciorul căpriii este bogat în uleiuri esenţiale şi substanţe necesare pentru formarea și consolidarea ţesutului osos. Este valoros faptul că calciu pe care acesta conține este absorbit bine de organismul uman fără medierea vitaminei D. Prin urmare piciorul caprei cu succes poate înlocui preparate sintetice, care sunt recomandate de medicii şi cosmeticienii pentru a îmbunătăți starea pielii, părului şi unghiilor dvs.

Salvatoarea persoanelor în vârstă și copiilor

Datorită conținutului ridicat de fier, piciorul căprii vă va ajuta să faceţi față cu anemie. În plus, în ultimul timp piciorul căprii îşi justifică reputația de salvatoare a persoanelor în vârstă și a copiilor. Mulţi experţi recomandă să adăugaţi iarba la alimente sau preparate din ea infuzii și decocturi copiilor anemici rămaşi în urmă în dezvoltare. Această planta medicinală este în măsură să ofere un ajutor rapid și eficient adolescenților la diferitele manifestări ale nevrozelor legate de vârsta și eșecuri în sistemul cardiovascular. Ea va ajuta persoanelor în vârstă care au probleme cu tensiunea arterială şi inima.

Piciorul căprii este pe placul oaselor și articulațiilor

Infuzii şi comprese ce comprimă dureri din aceasta planta sunt larg utilizate în tratamentul gutei și reumatismului. Un tip de ipsos vindecător sau bandaj pot deveni frunzele sale proaspete: le rupeţi, mărunţiţi şi folosiţi împotriva aceleiași gute sau reumatismului, precum și în procesele inflamatorii de natură diferită se aplică pe zona afectată. Durerile treptat se vor liniști.

Detoxul stomacului nu este o glumă

Piciorul căprii are un efect benefic nu numai asupra sistemului osos, el este valoros îmbunătățind funcţionarea tractul gastro-intestinal: oprește procesele inflamatorii, normalizează metabolismul de sare, în plus, crește funcția de detoxifiere (prescurtat pentru detoxifiere) a ficatului.

Detoxul poate fi efectuat cu ajutorul unor medicamente speciale, suplimente alimentare, produse alimentare și ierburi. Puteți utiliza şi piciorul căprii care curăţă perfect intestine şi ficatul.

Dacă există o amenințare de avitaminoză

Pentru a face acest lucru, 3 linguriţe de plantă se toarnă cu doua ceşti de apă clocotita, se lasă timp de 2 ore, se strecoară. Administraţi o jumătate de cană de 4 ori pe zi, înainte de mese. Și așa timp de 10 zile, după care – o pauză de cinci zile. Apoi cursul de purificare se repetă din nou.

De altfel, o astfel de compoziție are un efect diuretic, antiinflamator și cicatrizant, încât acesta poate fi folosit nu numai pentru a curăța intestinului, dar de asemenea pentru trata multe maladii, inclusiv în scopuri de profilaxie, cancerul. În toamna și primăvara, în mijlocul unei avitaminoze severe, aceasta va fi deosebit de utilă ca o băutură tonică imunitară.

Folosiţi sucul în interior sau exterior

Curăţirea stomacului poate fi efectuată nu numai cu ajutorul infuziei, dar, de asemenea cu sucul. Pentru a face acest medicament, aveți nevoie să alegeţi lăstarii tineri și să le treceţi prin maşina de tocat sau să le stoarceţi într-un storcător. Sucul rezultat este administrat în termen de 10 zile, după cum urmează: prima zi – 1 lingură de 3 ori pe zi timp de 15-30 minute înainte de masă, a doua zi – 2 linguri, a treia zi – un sfert de cană. Această doză ar trebui să fie respectată până la sfârșitul cursului. Apoi se face o pauza de cinci zile – și din nou. De dragul gustului se poate adăuga și o linguriță de miere. Sucul poate fi de asemenea folosit exterior: ungeți cu el durerile articulare, vezicule, tăieturi, răni, și diferite erupții cutanate asociate cu leziuni fungice și boli de origine alergică.

Și nu numai ficatul va trata

Piciorul căprii va fi un instrument de încredere şi pentru ficatul bolnav, pe care fără a gândi la consecințe, îl încărcăm cu generozitate cu alimentele rafinate grase, alcool, medicamente și alte substanţe „nocive”. Pentru a scăpa muncitorul noștri credincios de această „avere” trebuie să luaţi 2 linguri de plantă la 1 cană de apă fierbinte şi se fierbeţi într-o baie de apă timp de 15 minute, apoi lăsaţi timp de 45 minute şi strecuraţi. Apoi, folosind apă fiartă, băutura se aduce la volumul iniţial. Și pe parcursul zilei consumaţi băutura în porții mici. Atunci când este folosită în mod regulat o perioadă lungă de timp, cum ar fi de două luni, cel puțin, se poate, cum se spune, să ucideţi doi iepuri dintr-o împuşcătură, nu numai să curăţaţi ficatul, dar de asemenea să trataţi reumatismul, guta, rinichi şi vezica urinara, infecţii fungice ale pielii.

Perfuzia va trata vezica urinară

Pentru a vindeca rinichi şi vezica urinară, puteţi prepara piciorul căprii într-un termos: 2 linguri de ierburi proaspete tocate se toarnă cu 250 ml de apă clocotită şi se infuzează timp de 1 oră. Se strecoară şi se bea câte 50 ml (1/4 ceaşcă) de 4 ori pe zi, înainte de mese.

Pentru a scăpa de diateză

Pentru a scăpa de diferite erupții cutanate, eczeme, diateză și alte boli de piele, puteți face un leac, după cum urmează: 3 linguriţe de plante se toarnă cu 2 ceşti de apă clocotita, se lasă timp de 2 ore, se strecoară. 1/3 ceaşca de 4 ori pe zi înainte de mese.

Celor care s-au interesat de această plantă miraculoasă vrem să le spunem că pentru alimentaţie de obicei sunt recoltate frunze și lăstarii tineri, iar în scopuri medicinale planta este utilizată sub formă uscată: colectată în timpul înfloririi și uscată la o temperatură până la 30 de grade.

Сныть – «Небезполезный» сорняк - для болезней многих враг!

Сныть – «Небезполезный» сорняк - для болезней многих враг!

Сныть – «Небезполезный» сорняк - для болезней многих враг!

http://ecology.md/

Acest articol a fost publicat în PLANTE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.