Ultimele secrete ale lui Hitler


Documente istorice inedite, cum ar fi telegrama in original a lui Goering catre Hitler, prin care maresalul lanseaza un ultimatum dorind sa preia conducerea celui de-al III-lea Reich aflat in agonie si raspunsurile pline de mahnire ale fuhrerului, arunca o lumina noua asupra „tradarii” lui Hitler de catre Goering.

Ele sunt relevate, printr-un reportaj, de publicatia Le Figaro.

Berlin, duminica 25 noiembrie 1945. Cerul se arata cenusiu, totul este mohorat, trist si murdar. Oficial, cel de-al Doilea Razboi Mondial s-a terminat de mai bine de sase luni. Capitala germana nu este decat un camp de ruine, scrie publicatia franceza.

Germania este ingenuncheata. In fata Cancelariei, unde Adolf Hitler promisese sa duca Germania spre victorie pentru un intreg mileniu, trei politisti germani ii saluta militareste pe cei patru ofiteri ai Grupului Consiliului francez de control din Berlin. Printre ei, un anume comandant Rose, care tocmai trecea pe veranda.

Dupa ce au lasat in urma imensul hol devastat, francezii se indreapta spre labirintul ultimelor buncare naziste. La lumina lanternelor, intr-un haos de nedescris, ei vor pune mana pe documente exceptionale, de o incontestabila valoare istorica, pe care le vedeti aici.

Scrisori, telegrame, mesaje, din care unele corectate si semnate de insusi Hitler. Actele poarta inca urma incendiului destinat sa le faca disparute.

Simtindu-se tradat de maresalul Hermann Goering, mana lui dreapta, prietenul si vajnicul sustinator al sau, pe care il banuieste de pregatirea unei lovituri de stat, Hitler intelege ca totul este pierdut. Cade intr-o apatie profunda ce il va conduce, cateva zile mai tarziu, spre suicid.

Aceste documente originale tocmai au fost descoperite de antreprenorul Bruno Ledoux, pasionat de istorie. Ele au supravietuit tuturor nefastelor incercari de-a lungul timpului.

Hitler documente

Hitler documente

 http://www.ziarulevenimentul.ro/

Acest articol a fost publicat în ISTORIE RECENTA (europeana). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.