Sare din ţelină


Sarea poate fi organică și anorganică. Omul este capabil să absoarbă numai componentele utile din sărurile  organice naturale, sarea anorganică poate fi asimilată doar cu dificultăți, în cel mai bun caz, eliminată din organism, în cel mai rău caz – acumulată.

Sarea organică face parte din compoziţia plantelor, care o absorb din sol, și ulterior o convertesc în compuşi organici utili.

Țelina este o plantă în care această sare abundă, motivul pentru care ea este drept exemplu de o sursă valoroasă a sării utile.

Este necesar doar să cumpăraţi ţelina (de preferat, belgiană sau israeliană, deoarece tulpinile plantelor cultivate în aceste ţări deferă printr-o salinitate maximă), să uscaţi şi să mărunţiţi.

Este foarte simplu să preparaţi sare din ţelină. Pentru a face acest lucru, curăţaţi cu atenție tulpinile ţelinei de frunzuliţele mici, care pot avea un gust amar, apoi tăiaţi-le și lăsaţi-le  să se usuce. Cel mai important lucru în acest proces – să nu depășiţi temperatura de 42 de grade, altfel în această sare nu va fi nimic util – pur și simplu o veţi arde.

Odată ce ţelina tocată se va usca, ea trebuie să fie măcinată până la o stare de pulbere fină. Sarea naturală și utilă este gata.

În afară de beneficiile unui astfel de produs,  aceasta  are un gust mult mai moale şi mai plăcut decât  sarea obișnuită și o aromă de plante. Această sare va fi un adaos perfect la orice fel de mâncare!

Соль из сельдерея

Соль из сельдерея

http://ecology.md/

Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE(retete). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.