Paia este un prieten adevărat al omului!Солома - вот настоящий друг человека

Ea va înveli, încălzi și hrăni! De asemenea, din ea în unele locuri produc deja veselă de unică folosință, iar în altele chiar au învățat cum să facă scânduri și grinzi! Mulți dintre noi știu că din baloturi de paie construiesc chiar și case, dar în acest articol vom povesti cum pe bază de paie poate fi amenajată o grădină cool.

Balotul de paie este un acumulator perfect de apă. Și de ce au nevoie plantele ca să crească? – De apă! La un conținut ridicat de umiditate balotul de paie începe să se încălzească și se descompune, emanând respectiv o cantitate mare de dioxid de carbon de care au nevoie plantele. Structura poroasă a paielor ajută la respirație, adică trage oxigenul în interior pentru bacterii care emit dioxid de carbon.

Stivuind baloturi de paie într-un rând, putem obține creste perfecte, în care pot fi cultivate aproape orice legume, fără dificultate, și anume fără săpare, prelucrare și plivire a solului. Unicul lucru pe care trebuie să faceți este irigarea, care de obicei în acest caz se face prin picurare. Te apropii de boloboc, întorci robinetul și apa începe să curgă prin conducte, irigând plantele dvs. Nici un fel de irigații cu stropitoare. În plus, în astfel de creste este imposibil să torni prea multă apă, pentru că surplusul întotdeauna curge în sol.

Un alt punct pozitiv este că sub un balot de paie toate buruienile putrezesc, se  multiplică în cantități mari viermi, iar paia descompusă va adăuga în mod semnificativ la fertilitatea solului. Prin urmare, dacă peste un an veți îndepărta blocuri de paie, pe acest loc va rămâne un sol fertil curat, care are nevoie de a fi un pic afânat înainte de a planta ce vă dorește inima. Iar baloturi pot fi mutate în altă locație și reutilizate la fel de bine.

Солома - вот настоящий друг человека

Солома - вот настоящий друг человека

Солома - вот настоящий друг человека

Солома - вот настоящий друг человека

Солома - вот настоящий друг человека

Солома - вот настоящий друг человека

Солома - вот настоящий друг человека

 http://ecology.md/
Acest articol a fost publicat în AGRICULTURA - PERMACULTURA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.