“ARDEALUL” – pate suprachimizat, cu colorant din gândaci pisaţi


pate

* Pana unde se poate merge cu suprachimizarea alimentelor? Reteta “Pate de porc ARDEALUL” poate fi un raspuns grav la aceasta intrebare la fel de grava pe care nimeni – in Romania genocidului alimentar – nu si-o mai pune (ne referim la Ministerul Sanatatii, ANSVA, ANPC, Ministerul Public, DNA, DIICOT, IGPR, CSAT, SRI etc.)
* Fabricantul “S.C. Productie Ardealul SRL” ofera romanilor o gama de pate-uri (de porc, etc) intens chimizate cu aditivi (E-uri) si ingredienti de umplutura care nu au de-a face cu retetele “pate” clasice (delicatese culinare, altadata bucurii gastronomice, acum – “bombe chimice”).
* Asa cum s-a obisnuit opinia publica cu acest tip de investigatii jurnalistice, axate pe dezvaluirea nocivitatii unor alimente, ca jurnalist romaniapress.ro am adresat fabricantului un set de intrebari care vizeaza nenorocirile descoperite de mine, si ca inginer tehnolog, in “Pate de porc Ardealul”.
* Stilul mafiotic de comportament al acestui fabricant de alimente (ne referim, desigur, la “MAFIA ALIMENTELOR SUPRACHIMIZATE din Romania”!) se observa doar din simpla lecturare a intrebarilor adresate de departamentul nostru de investigatii si din analiza asa-zisului raspuns, expediat de fabricantul maglavaisului suprachimizat numit “pate de porc Ardealul”. Vorna romanului… ardelean: Porcul tot… porc ramane!

Intrebarile incomode

* Iata o parte din intrebarile menite a-i lamuri pe consumatorii romani asupra retetei toxice dupa care se pretinde ca se fabrica acest “pate Ardealul”:
1. Ce inseamna colorant CARMIN in produsul “Pate de porc – Ardealul”?
2. De ce utilizati colorant rosu daca produsul contine carne rosie de porc naturala?
3. Ce procent de SLANINA exista in continutul acestui produs?
4. Cati sorici (gramaj sau procent) contine?
5. Daca produsul este “bun” de ce utilizati doi antioxidanti (izoascorbat de sodiu si acid ascorbic) in combinatie cu potentiatorul de aroma “monosodiu glutamat”? Aveti cunostinta de faptul ca multi experti au denuntat ca fiind extrem de nociv acest potentiator de aroma?
6. Stiti faptul ca aditivul CARMIN este extras din gandaci pisati, substanta considerata periculoasa de anumiti specialisti in nutritie si toxicologie?
7. Gustul de “FAINOSAG”, amintit pe eticheta, provine din potentiatori de aroma (gen E 621-625) sau din amidonul de cartof cu zahar (neprecizat in gramaj!) sau din chimicale secrete?

Raspuns cu obraz de…PORC

* Intr-un total dispret fata de presa, consumatori si societatea civila, in ansamblul ei, fabricantul “pate de porc ARDEALUL” ne raspunde in doua faze la cele sapte intrebari adresate. Ne asteptam – fiind vorba in adresa noastra si de emisiunea de la “Nasul TV” cu acest subiect – ca fabricantul ARDEALUL sa ne anunte ca un reprezentant al lor ne ofera un reper telefonic si un nume concret, pentru a expune un punct de vedere asupra nenorocirii chimice numite “PATE ARDEALUL”.
* Raspunsul de la “Ardealul” nu poarta vreun nume propriu sau vreo semnatura (!!!), ci doar un numar de fax cu antet “ORKLA Foods Romania” (avem documentele, mergem cu ele la procese, in instanta, daca mafia alimentelor suprachimizate ne va ataca).
* Iata si raspunsul (in doua fraze/ doi porci (pardon “doi peri”) de la “ARDEALUL – pate de porc nesimtit”:
Fraza 1 – “Va informam ca produsele SC Productie Ardealul SRL sunt conforme cu legislatia europeana in vigoare. Retetele si tehnologiile folosite in procesul de fabricatie respecta toate standardele in domeniu si bunele practici in industria alimentara. Fabrica Ardealul este certificata international Food Standard la nivel inalt”.
Fraza 2 – “Pentru detalii suplimentare, va recomandam sa va adresati institutiilor abilitate cu verificarea si controlul implementarii legilor care guverneaza acest sector, cele mai competente surse pentru astfel de informatii”.
* Ce intelegem din acest raspuns mafiotic (atentie: doar cei cu mental mafiotic au ceva de ascuns)? Nimic altceva decat “Buna ziua, Ioane!” – “Bat pari!”. Mai precis, fabricantul ARDEALUL ne ofera o pasta suprachimizata, numita “PATE de porc”. Iar … “porcii” din conserva metalica nu ne raspund concret la cele sapte intrebari (legitime, de bun simt, logice, necesare informarii concrete a consumatorilor, etc.)

PUDRA din gandaci femele-gestante

* Raspundem tot noi la intrebarile care au produs mutenie in randul porcilor din conserva “pate ARDEALUL”.
A – Colorantul CARMIN (da culoare rosie oricarui aliment suprachimizat) inseamna praf de gandaci (insecta femela) care traiesc pe anumite specii de cactus. Din acest gandac se extrage acidul carminic. Conform expertului in “Chimie alimentara”, prof. dr. ing. Elena Oranescu, acest colorant rosu este extras din pulberea obtinuta prin zdrobirea corpului insectei – femela. Din aproximativ 70.000 de insecte se obtin 354 grame de colorant, sub forma de pudra (rosie), numita si cosenila, numai bun de inrosit pasta gretoasa “pate de porc ARDEALUL”.
B – De retinut ca acest colorant CARMIN nu este acceptat in alimentatia copiilor de catre ONG-ul “Hyperactive Children’s Support Group” deoarece provoaca: alergii, astm, eruptii cutanate, rinite. De asemenea, expertii recomanda a fi evitat de catre suferinzii de Parkinson si Altzheimer.
C – Expertul nutritionist C. Antonov, in lucrarea “E-urile periculoase”, ne precizeaza ca acest colorant CARMIN (COSENILA), ca acid carminic, este obtinut din CRUSTA INSECTELOR GESTANTE (pofta buna, romani, la pasta cu gandaci ARDEALUL!).
D. Fabricantul ARDEALUL a refuzat sa ne spuna ce procent de SLANINA are aceasta pasta periculoasa pentru cei care, de pilda, au probleme cu colesterolul (in sange, in organism). Tacerea e de aur? Nu, tacerea in acest caz este criminala!

IARASI TACERE MAFIOTICA

E – La fel, in acelasi stil de tacere mafiotica, fabricantul ARDEALUL nu ne zice cat la suta din produs inseamna emulsie/pasta de SORICI. Ca porcul din “Ardealul” are… SORICIUL gros, o stiam! Dar dispretul fata de mass-media si de consumatori este de neinteles.
F – Tacere totala si asupra acidului ascorbic, care – conform unor experti francezi – poate provoca diaree si calculi renali. Secret ramane si utulizarea unui aditiv rarisim: izoascorbat de sodiu.
G – Utilizarea potentiatorilor de aroma din gama E 620 – E 621 – E 625 (glutamatii) este iarasi refuzata la explicare catre presa de catre fabricantul mizeriei toxice numita “pate de porc ARDEALUL”.
Nu insistam acum asupra E 621, deoarece nocivitatea acestui chimical de sinteza cu efect neurotoxic dovedit a starnit un scandal urias in SUA, cand toxicologii americani au dovedit ca americanii sunt otraviti lent cu astfel de aditivi, utilizati pentru a da gust bun oricarui aliment de proasta calitate.

Risc cancerigen

H – Conform specialistilor in toxicologie alimentara (avem documentele, mergem cu ele la proces, daca “mafia alimentelor toxice” ne ataca!), E 621 (Monosodiu glutamat – MSG) provoaca dureri de cap, greturi, palpitatii. Unii autori au informat ca MSG intra in categoria substantelor cu risc cancerigen si ca acesti aditivi neurotoxici (E 620 – E 625) pot declansa maladiile Parkinson, Alzheimer, Huntington.

MIRARE, UIMIRE, GREATA

* Sa ne mai miram ca porcii din conserva “pate de porc ARDEALUL” au avut nevoie si de ZAHAR, ingredient trecut cu cinism gastronomic pe eticheta pentru a indulci porcaria?

SILVIU ALUPEI

http://www.romaniapress.ro/

Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.