DATORIILE FINANCIARE ALE UNOR ŢĂRI CĂTRE ROMÂNIA…


România înşelată

   Nu mai este o noutate pentru multă lume cum că România are de recuperat sume colosale de bani de la alte state,unele dintre ele chiar foarte bine dezvoltate,puternice din punct de vedere economic.Voi prezenta aşa ca unremeber  câteva astfel de cazuri.

   În timp ce guvernele României care s-au tot perindat la cârma ţării au făcut umilitoare plecăciuni diverselor instituţii financiare internaţionale pentru acordarea de imprumuturi împovărătoare pentru acest popor,dobânzile uimitoare ale împrumuturilor mai vechi creşteau vertiginos pe secundă.Misterioase par aceste paradoxuri când ţări precum Rusia,Germania,Irak,Libia,Siria,Mozambic,Ukraina,Cuba,Egipt,Vietnam,Angola,Zambia, şi astea sunt doar ţări care au datorii mai importante către România ,lista fiind în realitate mult mai lungă…

   Dar să le luăm pe rând:

Rusia este de departe cel mai vechi datornic al României.Tezaurul României este tezaurul care a fost trimis în Rusia în timpul primului război mondial și care nu a mai fost niciodată returnat în întregime. El includea tezaurul Băncii Naționale a României, valori aparținând unor diverse bănci românești private, societăți comerciale, persoane particulare, colecții de artă, bijuterii, arhive, etc. Toate acestea au fost transportate din România spre Rusia țaristă în timpul primului război mondial, cu scopul de a fi adăpostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupaseră o parte însemnată a României și amenințau să ocupe întreg teritoriul național. După Marea Revoluție din Octombrie și preluarea puterii de către comuniști, sub conducerea lui Lenin, proaspăt instalata putere sovietică a sechestrat tezaurul și a refuzat restituirea acestuia. Aceasta a fost parțial restituit, în trei tranșe separate, în anii 1935, 1956 și 2008, ca un semn de bunăvoință al sovieticilor și ulterior al rușilor. Dar cea mai mare parte din tezaur a rămas nerestituit, fapt pentru care el rămâne un subiect sensibil în relațiile diplomatice dintre România și Rusia.La 4 iulie 2003 s-a încheiat Tratatul privind relațiile prietenești și de cooperare dintre România și Federația Rusă. Partea rusă a refuzat reglarea problemei tezaurului prin tratat; în schimb s-a agreat totuși constituirea unei comisii de istorici români și ruși care să studieze chestiunea. Comisia s-a întâlnit pentru prima dată în perioada 19- 21 octombrie 2004, la București, copreședinții acesteia fiind profesorul Ioan Scurtu, respectiv academicianul Alexandr Oganovici Ciubarian. Cu toate acestea lucrările comisiei nu au avansat foarte mult până în prezent.

În 19 aprilie 2004 firma germană Capital Consulting a transmis către Banca Națională a României, o ofertă de retrocedare a celor 93,4 tone de aur din parteaMoscovei, dar BNR nu a răspuns niciodată acestei oferte, venită pe canale private, din partea Kremlinului. 

 Germania  are către România o datorie restantă încă din anul 1947.Pare surprinzător dar aşa  şi este.Profesorul doctor Radu Eugen Golban, care a fost concediat de la Universitatea de Vest din Timisoara, pentru ca a descoperit datoria istorica aGermaniei fata de Romania, este contrazis de Banca Nationala a Romaniei. Purtatorul de cuvant al acestei institutii, Adrian Vasilescu, spune ca presupusa datorie este mai mica, de aproximativ un miliard de marci germane.Contactat de Business24, Adrian Vasilescu recunoaste ca Germania ar avea o datorie fata de Romania, dar precizeaza ca este vorba de o „restanta” care dateaza din 1947, de pe vremea schimburilor cu marfuri dintre cele doua state. De atunci „ar fi existat un sold de aproximativ un miliard de marci germane”, explica Vasilescu si adauga ca acesti bani nu mai pot fi recuperati, pentru ca „nu exista niciun fel de document si nicio creanta”.Ciudat nu-i aşa?Oare care lojă franc-masonică dirijează în aşa fel datoriile financiare pe care le are de recuperat România urmărind să nu recuperăm nimic dar să ne îndatorăm până la vânzarea acestei ţări,bucată cu bucată…Dupa calculele facute de profesorul Radu Eugen Golban, banii ar fi de miliarde de euro.

 IrakIn 2005 datoria Irakului catre Romania era de 2, 6 miliarde de dolari. Relatia privilegiata pe care Nicolae Ceausescu a avut-o cu Sadam Hussein a facut ca Romania sa investeasca enorm in Irak. Noi le-am facut drumuri, foraje petroliere, cai ferate, fabrici ciment si armament, lucrari de irigatii. Ei ar fi trebuit sa ne dea petrol si bani.Ce s-a intamplat cu datoria? Clubul de la Paris, aceeasi instanta care in 1981 obliga Romania sa-si plateasca datoriile, in 2005 ne-a cerut sa iertam datoria statului irakian in proportie de 80%, mai bine de 2 miliarde de dolari, iar restul datoriei a fost esalonat pe 23 de ani cu 5 ani de gratie. Prin urmare, Irakul isi termina de platit datoriile abia in 2028.Acelasi model s-a aplicat si in cazul altor tari. Romania a fost obligata sa uite de banii pe care ii avea de primit.

 Libia. Relatia deosebita a lui Ceausescu cu colonelul Ghaddafi a fost fructificata in nenumarate contracte comerciale. Noi am facut in Libia drumuri, zeci de scoli, sute de blocuri, am exportat arme.

Libienii au fost marinimosi si au permis romanilor sa concesioneze un camp petrolifer, Murzuk. Pe 20 de ani cu posibilitate de prelungire. Pana in 1993, statul roman a investit acolo peste 50 de milione de dolari.Guvernul Vacaroiu vinde concesia unor spanioli. Tranzactia se deruleaza prin Rompetrol, companie a statului. O parta din plata se face la incheierea tranzactiei, iar restul de bani 85 de milioane de dolari urmand sa fie platiti in timp. Rompetrol se privatizeaza, iar cele 85 de milioane nu ajung la stat, ci in conturile companiei.Reprezentantii companiei petroliere sunt cat se poate de fermi, nu au de gand sa dea statului nici un ban.Asa ca incompetenta sau interesul celor de la Finante adauga noi sume pe lista banilor pierduti de Romania. Mai trebuie precizat doar ca din zacamintele din Murzuk, inainte de criza libiana, s-a scos doar anul trecut petrol de peste 1 miliard si jumatate de dolari.In plus, din Libia au mai ramas de recuperat si alte cateva zeci de milioane de dolari pentru drumurile facute de romani.  Nu ştiu dacă în acest caz mult blamată masonerie ar mai putea fi acuzată,cred că aici au primat multe interese pur personale ale unor compatrioţi,care mai devreme sau mai târziu vor da socoteală…

 Mozambic.In 2007, printr-un acord semnat, s-a redus datoria externa a Mozambicului fata deRomania cu 90%, cu conditia ca restul s-o plateasca.In 2007, Mozambicul se arata dispus sa dea proprietati in locul datoriei. Ciudat lucru, dar noi nu doar ca nu primim proprietati in Mozambic, ci iertam o datorie de 126 de milioane de dolari.

Siria.Cazul Siriei este relevant. Romania a facut acolo rafinarii, fabrici de ciment, combinate chimice, irigatii pe mii de hectare. Investitiile s-au derulat prin Industrial Export, o companie a statului.In 1990 datoria Siriei se ridica la o suta de milioane de dolari. Dupa revolutie,Industrial Export a recuperat in conturile proprii 36 de milioane de dolari.Secretarul de stat, cel care se ocupa de recuperarea datoriilor eterne, habar n-are de soarta celor 36 de milioane venite din Siria. 

 Ukraina.Un loc in care Romania a investit enorm: aproape un miliard de dolari. Acum aceasta investitie nici macar nu apare pe vreo lista oficiala pentru recuperare. Dolinska. Un oras ucrainean cu 20.000 de locuitori, la 700 de kilometri de Romania. Pentru cei mai multi dintre noi, numele nu inseamna nimic. Orasul este construit de romani. Noi le-am facut spitalul, scoala, primaria, blocurile si drumurile.Langa oras se intinde combinatul, un colos pe 1300 de hectare. Povestea esecului de la Krivoi Rog incepe in 1986, cand cinci tari socialiste au inceput lucrarile la acest obiectiv imens, din care urmau sa primeasca minereu. In ’97, ucrainienii au oprit lucrarile si acolo totul s-a transformat intr-o tinta pentru hoti. Unul dintre fostii angajati are curajul sa vorbeasca.„O sleahta de hoti si de mafioti. O caracatita, un fel de panza de paianjen, care e impenetrabila acolo„, spuneCostel Paun, fost angajat Krivoi Rog.La „Romania, te iubesc” s-a aratat anul trecut povestea de la Krivoi Rog. Statul roman inca mai plateste 2 milioane de dolari pe an pentru paza si conservarea mamutului industrial.Mafia ucraineana si-a facut de cap aici si a furat cat de mult a putut. Pe teritoriul lor ucrainenii fac ce vor. Pare sa nu mai conteze ca romanii au si ei drepturi in combinat. Explicabil intr-un fel: de la Ministerul Economiei n-a mai fost acolo nici un control de ani de zile.In schimb, au acces nemijlocit ucrainenii si daca ei nu vor, acolo nu misca nimic.In urma reportajului difuzat la „Romania, te iubesc„, ministrul Adrian Videanu a trimis prima data dupa mai bine de 10 ani Corpul de control al ministerului in Ucraina. Concluzia cercetarilor? Totul este sub control, doar ca Romania ramane cu inca o gaura in buget. Neagra.

 Cuba.Si in tara lui Fidel Castro, Romania a investit enorm. De la armament la tractoare sau camioane. Pe vremuri primeam tutun sau zahar cubanez. Acum, nu mai primim nimic. O datorie care depaseste un miliar de dolari. Unul dintre cele mai importante obiective facute de romani acolo este uzina de crom-nichel Las CamariocasCubanezii au inghetat relatiile cu noi si, desi recunosc datoria istorica, incearca s-o uite.Neglijata de autoritatile noastre, din incompetenta sau interes, recuperarea datoriilor externe a devenit mana cereasca pentru mai multe companii private. Fostele firme de comert exterior, multe dintre ele anexe ale securitatii, au intrat in acest joc sau mai bine zis, n-au iesit. In regimul Ceausescu toate contractele treceau prin intreprinderile de comert exterior.Dupa Revolutie multe din firmele statului s-au privatizat si au recuperat datoriile Romaniei diect in conturile lor, iar statul nu a mai primit mare lucru.

 Egipt.Egiptul ne datora in 1989 470 de milioane de dolari. Acum datoria a disparut.Inainte de 1989 Romania a construit in Egipt fabrici de ciment si de produse chimice, a construit linii electrice de inalta tensiune, conducte de alimentare cu apa pe zeci de kilometri. Investitii extreme de costisitoare in schimbul carora am primit in anii 90 detergenti de tip Jax si Smash sau insecticide.Fostul deputat PSD, Iosif Armaseste unul dintre multii afaceristi care au profitat de pe urma datoriilor pe care le avem de incasat. Numele lui Armas este asociat printre altele cu distrugerea statiunii Baile Herculane pe care a cumparat-o in conditii dubioase in 2001.

 Vietnam.In 1999, in timpul guvernului Isarescu, s-a prezentat la Ministerul de Finante si si-a oferit expertiza pentru recuperarea datoriei de72 de milioane de ruble, echivalentul a 72 de milioane de dolari din Vietnam.Din 72 de milioane, noi ne-am ales cu orez in valoare de 18 milioane de doalri pe care l-a vandutArmas,unul din şmecherii încă nepedepsiţi ai României…

 Angola.Este foarte interesant cum datoria Angolei estimata la aproape 20 de milioane de dolari s-a plimbat la mai multe companii, in mai multe tari.In 1998 , in timpul guvernului Radu Vasile se cesioneaza datoria Angoleicatre Cobbham International Investements . In anul 2000, aceiasi datorie este data firmeiArgirom condusa de Iosif Armas care se obliga sa plateasca 15% din valoarea initiala. Adica in jur de 2,7 milioane dolari. In 2003, guvernul Nastase cesioneaza datoria firmei Maxima Grup.Guvernantii Romaniei au vandut creante intr-o totala lipsa de transparenta. Pe ascuns, fara licitatii. Banii munciti de romani inainte de 1989 s-au scurs in buzunarele speculantilor.In lume sunt companii care s-au specializat tocmai pe cumpararea datoriilor de la tari aflate in imposibilitatea de a se apara.Aceste companii, un fel de fonduri de investitii in datori, au fost numite Fondurile Vulturului.

 Zambia. Un scandal imens care a avut in centru Romania si Zambia a fost declansat acum cativa ani la Londra. Pe malurileDambovitei, nu s-a auzit insa nimic.Cand datoriile Zambiei au inceput sa fie sterse de anumite guverne, cateva companii private au cumparat datoriile pentru bani foarte putini. Una dintre ele a fost Donegal International care a cumparat datoria catre Romania.Zambia datora Romaniei aproape 30 de milioane de dolari. Guvernul Radu Vasile a vandut, pe ascuns, catre „Donegal”, o companie cu sediul in Insulele Virgine, datoria Zambiei cu pretul cu putin peste 3 milioane de dolari. Adica 10% din valoarea datoriei.Donegal International a dat in judecata Zambia si a cerut sa ii fie platite 55 de milioane de dolari in contul datoriilor pe care le rascumparase de la Romania.Ei au cumparat de la Romania pentru 4 milioane de dolari si apoi au dat in judecata guvernul din Zambia. Pana la urma au reusit sa castige 15 milioane de dolari .In urma procesului, Zambia a fost obligata sa plateasca 15,5 milioane de dolari fondului. Buna investitie, nu? Un profit de 12 milioane de dolari pentru Donegal. Pentru Romania? Un minus de 27 de milioane.Cazul a fost extrem de controversat. Insusi primierul britanic de atunci, Gordon Brown, a luat atitudine impotriva practicilor prin care speculantii de creante se imbogatesc.Fondurile Vulturilor si-au gasit un loc propice in Marea Britanie pentru a se dezvolta. Au facut cuib si multi pui. De anul trecut, din aprilie, insa, la presiunile mass media si  organizatiilor non-guvernamentale, membrii parlamentului au hotarat sa schimbe legislatia . De anul trecut, nici o companie britanica nu mai poate cumpara datorii in contul tarilor africane sau al celor din lumea a treia.Masura luata de britanici a avut ecou si in Romania. Ministerul de Finante refuza acum sa mai negocieze cedarea creantelor. Nu mai cedeaza creante, dar nici nu face mare lucru pentru recuperarea datoriilor. Miliarde de dolari.Multe din tarile care au datorii catre noi au posibilitatea sa plateasca. Dar nu o fac pentru ca la noi nici macar nu se stie bine cine ar trebui sa se ocupe de acesta problema. Asa ca nu ne recuperam banii, dar ne imprumutam. Pana cum Romania este datoare la altii mai bine de 90 de miliarde de euro.

   Dacă aţi citit cu atenţie articolul nu se poate să nu vă întrebaţi cum este posibil ca România să fie atât de jefuită,în timp ce milioane de români au făcut şi fac sacrificii pentru supraveţuire,cum este posibil ca aceste tări reprezentate cu mândrie de drapelul naţional să fie iertate de aceste imense datorii în timp ce milioane de simplii români nu numai că nu sunt iertaţi dar penelităţile lor din bănci şi la utilităţi cresc .Este oare posibil că toţi care ne-au condus destinele până acum să fie mână în mână cu mafiile internaţionale?

                                   o.c.emilian  

    http://mondomistere.blogspot.ro/

Acest articol a fost publicat în ROMANIA (datori). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la DATORIILE FINANCIARE ALE UNOR ŢĂRI CĂTRE ROMÂNIA…

 1. Ioan Nica zice:

  RUSINE tuturor celor ce au fost la PUTERE in cei 24 ani si in prezent si nu au recuperat aceste CREANTE in valoare de zeci de miliarde $ ! Mai cu seama ca suntem SARACII europei ! rusine !!!!! i nica

  Apreciază

  • David Ioan zice:

   Bine ca am platit datoria pe care o aveam noi romanii fata de Suedia din anii 1920-1930 etc. Noi am putut sa -platim datoriile dar de recuperat nu s-a mai interesat nimeni, Ci mai mult s-a interesat cum poate (fura) sa fie trecuti banii in contul personal. Totul a fost regizat si a pregatit persoane in occident care sa distruga economia romanesca, ca se extindea cu diverse lucrari de constructii in uzine si fabrici in tarile arabe si altele. Acum, am avut si avem un guvern care ne pregateste pentru globalizare. Globalizarea este un comunism mai feroce fata de cel decedat. In viitor nu vei avea dreptul la proprietate si in drepturile omului care este trambitat prin toata mass-media. Este o minciuna cu drepturile omului ca au inceput cu restrictiile la tratamentele si serviciile medicale, pentru a disparea populatia tarii noastre si sa reduca numarul populatiei la 5 milioane pe intreg teritoriul Romaniei. Atunci va ajunge combustibili fosili politicienilor in general orice energie care sa o aiba politicienii nostrii. RUSINE INTREGULUI esichier politic care a fost la putere si a celor care sunt la putere. RUSINEEEEE!!!!!!!!

   Apreciază

 2. Este cineva care AUDE aceste adevaruri?

  Apreciază

 3. vasile zice:

  Stiu toti, dar daca nu vrea Isarescu seful mafiei si al Masoneriei mondiale…..

  Apreciază

 4. maria zice:

  RUSINE….DAR E ADEVARAT CINE AUDE ?PENSII SI SALARII MICI:::::greata cind citesc asemenea lucruri si normal masoneriei nu ii pasa

  Apreciază

 5. Ilie Necatu zice:

  Da ,este posibil,este posibil sa fie mina in mina cu mafiotii straini ,dar nu pentru ca am fi noi insine mafioti,ci pentru ca o mare parte dintre noi sintem lasi, egoisti, tradatori ,dar mai ales oportunisti.Asa se face ca unii au prins momentul propice si l-au fructificat,fara scrupule si fara sa tina cont de interesul national;a contat doar interesul propriu,mergind pe ideea:nu conteaza cit de mare e creanta,important e sa prind ceva.Ne pare rau,ne doare sufletul ,dar nu avem ce face,astia sintem!…

  Apreciază

 6. Ilie Necatu zice:

  Am uitat,cu parere de rau pt. unii ,dar trebuie sa spun:Toate aceste povesti de dinainte si dupa,,, arata un lucru deosebit,arata ce forta a avut socialismul in tara noastra,creind atitea valori materiale,din punct de vedere cantitativ,astfel incit sa creeze o mare clasa de super bogati(prin furt si delapidari),cit si sa atraga o mare parte de vulturi straini ,care sa devoreze intreaga economie si bogatiilenaturale ale tarii.Asta e capitalismul;care pe care!

  Apreciază

 7. Laurentiu zice:

  Prostia costă scump la români, cine îi mai poate recupera acești banii dacă nu ai nici un document sau dovada că sumele acordate mai pot fii recuperate…

  Apreciază

 8. Aceste adevaruri le auzim doar cei care nu stim cum arata bacnota de 100 de euro,lucram de luni dimineata pina vineri seara continuu,iar simbata si duminica ne numaram maruntisul ,dupa ani grei de lucru calificat,sa vedem daca ne ajung banutii de intretinere sau macar sa ne tratam cutiuta sa mai rezistam un mandat,in eventualitatea in care avem ce lucra

  Apreciază

 9. Ene Constanta zice:

  Domnia si prostia seplatesc…noi platim prostia….cand va reveniti romanilor ??? Doamne lumineaza-ne mintea ! Doamne ajuta-ne @

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.