Cit valoreaza viata uni om pentru o companie farmaceutica? Dar cit ar trebui sa valoreze viata acestor sarlatani internationali atunci cind ne omoara pe noi si familiile noastre?


Cu citeva zile in urma, una dintre cele mai mari companii farmacutce din lume, GlaxoSmithKline(GSK) a fost amendata de catre departamentul de Justitie al SUA cu cea mai mare suma din istoria companiilor farmaceutice, cu suma de 3 miliarde de dolari.

Glaxo nu a putut sa ofere documentele cerute de oficialitatile americane, legate de siguranta medicamentelor pe care le produce si efectele care pot apare la administrarea lor, asta in conditiile in care s-au inregistrat un numar mare de persoane decedate si altele cu grave afectiuni dupa tratamentul cu produsele Glaxo.

Compania a recunoscut vina pentru fals in denumirea produselor farmaceutice, in special cele extrem de utilizate ca Paxil si Welbutrin.

Medicamentele, aveau prescriptii ce se refereau la tratamente pentru care acestea nu erau aprobate pentru a fi puse in vinzare. Paxil, este un medicament care trateaza starile depresive, fenomen din ce in ce mai mult intilnit printre tinerii occidentali si cu mari implicatii sociale. Este un medicament care se vinde in cantitati enorme in farmaciile americane si vestice in general si vom vedea ce aduce dupa el. Wellbutrin, este si el un medicament antidepresant, dar care era in prospect recomandat pentru scaderi in greutate, pentru ca vinzarile sa fie ridicate si Glaxo sa incaseze sume enorme. Un alt medicament pus pe piata fara nici o aprobare a fost Avandia, destinat bolnavilor de diabet si care s-a vindut in cantitati impresionante intre 2001 si 2007, pricinuind multe probleme de sanatate celor la care a fost administrat. Lista ar putea continua pentru a vedea cum se comporta calaii globali, aceste companii farmaceutice colos.

Sa vedem in citeva rinduri, ce efecte au avut si inca mai aceste medicamente, in rindul “generatiei medicamentului” sau generatiei tinere, infectaate cu buna stiinta de acesti monstrii capitalisti, care pun profitul inaintea oricarei morale si respect fata de semeni. Care de fapt nu are cum sa existe atita timp cit profitul primeaza.

Centrul National pentru Statistica in Sistemul de Sanatate din SUA, arata  cu citeva zile in urma, ca peste 5% dintre americanii cu virste cuprinse intre 12 si 19 ani, folosesc in mod curent antidepresante, iar un alt grup de peste 6% de aceasi virsta folosesc medicamente constant pentru ADHD, ceea ce inseamna ca in total, peste 4 milioane de tineri americani folosesc aceste medicamente. Cei mai multi dintre ei le folosesc pe termen lung.

Tot in acest raport se spune ca 6% dintre adultii americani intre 18 si 39 de ani folosesc antidepresante in mod current.

In concordanta cu datele transmise de Centrul pentru Controlul Imbolnavirilor si Preventie in Sanatate, peste 62% dintre americani cu virste de peste 12 ani, sint sub antidepresante pentru mai mult de 2 ani, 14% dintre americanii din acesta categorie iau antidepresante de mai bine de 10 ani. Nu toti acesti tineri in general, sint supravegheati sau iau medicamentele in urma unei prescriptii medicale.

Aceleasi statistici arata ca mai putin de 1/3 dintre pacienti din toate categoriile de virsta, au fost consultati de un doctor specializat in boli mentale in ultimul an.

Deci vedem de aici ce afacere desfasura Glaxo si cu ce profit urias, astfel ca si-a putut permite sa incalce toate regulile si sa sfudeze la nivel mondial un tineret inocent si credul.

Folosind antidepresantele in perioada tineretii, adolescentei, ridica mari semne de intrebare legat de modul de formare a personalitatii acestor oameni si de capacitatea de a-si crea o identitate sociala.

Pentru adolescenti a caror identitate este in constructie, tabloul efectelor negative este mult mai complex. Intervin mari probleme sexuale si o scadere a apetitului sexual, iar daca ar fi sa ne cantonam in acesta zona, trebuie sa il amintim pe Freud, care spunea ca “sexualitatea trebuie sa conduca procesul de dezvoltare si conexiunile sociale cu alti membri ai societatii”.

Deci efectele sint devastatoare, se stia de ele si s-a continuat in a otravii niste tinerii care ar trebui in mod normal sa conduca societatea capitalista spre viitor. Vor mai exista ei si in ce stare mentala vor putea fi gasiti ?

Oamenii care consuma astfel de medicamente in perioada tineretii, de obicei, sint pusi in fata unor dileme in viata cind devin maturi si trebuie sa raspunda la intrebari extrem de dificile de genul:”Ar trebui ei sa continue cu aceste medicamente sau sa incerce sa le opreasca?” “Sint ei aceasi oameni care au inceput un tratament cu ani de zile in urma cu aceste medicamente sau au survenit unele modificari semnificative in sanatatea lor mentala si modul lor de comportare sociala?”

Cei mai multi tineri ramin pe consumul acestor medicamente si isi distrug viata. Dar sistemul capitalist are in centrul lui banul si nu exista umanism, oamenii find simple numere.

Isi doresc romanii un astfel de sistem, care sa le trimita la cimitir copiii si sa ii faca sa creada ca numai cu aceste otravuri eliberate de acesti monstri, pot exista?

Unde este superioritatea acestui sistem capitalist cind el valorifica tineretul, imbuibindu-l cu medicamente pentru a-l face fericit? Unde este situat omul de rind in acesta ecuatie?

Adrian Cosereanuhttp://www.alternativaromaniei.com/

Acest articol a fost publicat în SANATATE( afacere).. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.