AMERICANILOR LI S-A SPUS CĂ PIZZA ESTE O LEGUMĂ


Capitalismul modern a descoperit azi două instrumente extrem de eficiente cu ajutorul cărora anihilează din start orice opoziție a populației și în același timp stoarce de bani contribuabilii. Este vorba de fanatismul sanitarist  și de dictatura alimentației sănătoase.
   Cu ajutorul acestor două instrumente turma stradală este mânată de la spate în direcțiile dorite de marile trusturi și pusă să utilizeze medicamentele și hrana pe care acestea le-o oferă. Totul se desfășoară pe fondul propagandei mincinoase a protejării populației și sub deviza demagogică ”PENTRU BINELE TĂU”.
  Cât de sinceră este o astfel de deviză ne-o spune chiar Congresul american, care pe 15 noiembrie 2011 a decis că pizza este…o legumă și este foarte sănătoasă pentru hrana școlarilor. 
   Nu mai este nevoie să spunem aici că în mintea a sute de milioane de americani și de europeni cuvântul ”legumă” este sinonim cu cuvântul ”sănătos”, iar confuzia celor doi termeni îi va îndemna să înfulece și mai vârtos ”legumele” pizza care  erau interzise în grădinițe și școli, dar care  se vor servi de acum încolo masiv în toate cantinele școlare, studențești, muncitorești etc.
  Magia prin care pizza a devenit peste noapte legumă în Congresul american nu se datorează baghetei lui Harry Potter (studentul silitor de la școala de vrăjitorie din filmul Stăpânul Inelelor) ci societăților de lobby care promovează produsele trusturilor alimentare care au interese destul de…precise în acest domeniu.
   Este de asemenea inutil să spunem că pasta de tomate care se pune pe pizza nu mai are demult nimic comun cu tradiționala roșie culeasă din grădină, fiind un produs ultraprocesat și intoxicat de  produse chimice.
   Dacă este inutil să spunem multe lucruri în legătură cu evenimentul de mai sus, nu va fi inutil să spunem altceva. În noua societate capitalistă omul nu mai este stăpân pe propriul lui corp. Altcineva stabilește ce vaccinuri să facă, în ce haine să se îmbrace și ce alimente să mănânce. Mulțimea ignară de pe stradă se abandonează singură în mâinile altora satisfăcută, răsfățată  și gâdilată în orgoliul ei îngust de gândul că Guvernul se interesează de binele și de securitatea  ei.  
  Că va plăti asta foarte scump nu știe și nici nu vrea să știe. Va fi foarte târziu când își va da seama că cineva poate avea maximum de protecție pe care și-l dorește  doar între  zidurile unei închisori. 
                             Emil   STELARUhttp://universulromanesc.ro/

Acest articol a fost publicat în UMOR. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.