Regionalizarea țării sau ÎNAPOI LA PRINCIPATELE ROMÂNE!


 În urmă cu câțiva ani am propus editurilor Humanitas și Polirom o carte de analiză politică lucidă privitoare la viitorul României.
Cu toate că volumul respectiv putea deveni sub îngrijirea unui redactor atent un bestseller, respectivele edituri l-au refuzat.
Cartea a apărut în cele din urmă în Editura Universul Românesc în anul 2007. Se intitulează ”A ȘAPTEA DICTATURĂ ÎN ROMÂNIA (2004-2007)”, are 600 de pagini și a cunoscut un succes cu totul deosebit. Cei care au cumpărat-o atunci din librării o pot considera deja o raritate bibliofilă. Am văzut-o într-o zi la un anticariat din centru unde putea fi achiziționată cu prețul de 300 de lei noi (sau 60 de euro).
Volumul A ȘAPTEA DICTATURĂ ÎN ROMÂNIA (2004-2007) este scris într-adevăr extrem de pătimaș și chiar patetic pe alocuri, dar  rămâne până în prezent singura carte de hard politics din istoria României. Ea face un rechizitoriu nemilos al faptelor criminale săvârșite de clasa politică românească și de mass-media din România  între anii 2000-2007 și face previziuni asupra a numeroase evenimente care urmau să se întâmple.
Până în prezent toate previziunile cărții s-au adeverit. Au mai rămas câteva luni pînă se va adeveri și previziunea din carte privitoare la desființarea statului român actual și recalibrarea acestuia după model iugoslav. Fiindcă iată ce scrie în volumul amintit, publicat în 2007: ”Această carte  avertizează  că  Ziua Judecăţii de Apoi pentru politica românească şi implicit pentru statul român aşa cum  l-am cunoscut noi până acum se apropie cu paşi repezi. Ea  va da  un verdict pe care noi, românii va trebui să-l acceptăm, indiferent că ne va place sau nu. Naţiunea română străluceşte azi prin dezinteresul total faţă de realităţile politice ale lumii înconjurătoare şi se buluceşte în biserici, ignoranţa mistuie precum  un incendiu  generaţiile tinere,  mass-media desfăşoară o intensă acţiune de manipulare şi instigare a claselor sociale unele împotriva celorlalte. 
    Legile sunt concepute toate pentru a pedepsi orice greşeală, oricât de mică, a  nevoiaşului. În ţara noastră conducătorii delirează,  iar  poporul  foloseşte intervalul dintre  două revelioane pentru a dormi profund   după tradiţionala  beţie  nocturnă  de la ROMEXPO.
     Limba română  începe să devină vizibil inutilă într-o țară în care cetățenii nu mai citesc cărți. În  Transilvania atât  ungurii cât şi românii de acolo vorbesc limba ungară (aceasta fiind a doua limbă oficială în România). 
     Ungurii, dar şi foarte mulți români transilvăneni sătui de jaful financiar al autorităților de la București cer cu tărie autonomia Ardealului specificând limpede şi fără  patimă că s-au săturat de guvernarea regimului de la Bucureşti  şi vor ca Ardealul să fie din nou ţară  independentă sau autonomă (lucru care probabil se va întâmpla în viitorul apropiat). 
    Suntem martorii începutului  destrămării statului român, proces care se va produce probabil lent, progresiv,  fără zdruncinături și care va fi dus la bun sfârșit chiar de senatorii și parlamentarii români.”
AVERTISMENTUL DEVINE REALITATE
După cum spuneam, aceste fraze erau scrise de mine în 2007. Iată că avertismentul de atunci devine realitate.Trăim astăzi în 2013 momentul când generația Gabrielei Vrâncenu Firea și a Elenei Udrea este în plină acțiune de schimbare a Constituției României și de dezmembrare a statului român. În curînd România va fi împărțită în șapte entități federale, fiecare cu președintele, parlamentul și bugetul ei.
Două dintre aceste state federale vor fi state ungurești. Primul va cuprinde actualele județe Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu și Alba și se va numi probabil Székely Köztársaság (Republica Secuiască). Va avea o suprafață de 34 000 de kilometri pătrați și populație de aproximativ două milioane de locuitori (dintre care opt sute de mii, adică 40% maghiari). Capitala noii țări va fi probabil la Csíkszereda (Miercurea Ciuc).
Al doilea stat unguresc, situat chiar la granița cu Ungaria, se va numi probabil Máramaros Köztársaság (Republica Maramureș). El va avea suprafața tot de 34 000 kilometri pătrați, va include județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare și Bihor și va avea o populație de două milioane și jumătate de locuitori dintre care circa șapte sute de mii, adică 30%, unguri. Capitala va fi probabil la Szatmárnémeti (Satu Mare).
Teritoriul celor două noi republici maghiare rupte din teritoriul României va deveni, neîndoielnic, teritoriu autonom maghiar și suprafața lor se suprapune perfect peste suprafața teritoriului ocupat de Ungaria în urma Dictatului de la Viena din 1940.
Separarea Ardealului de România este inevitabilă și Uniunea Europeană nu are nici o vină pentru că s-a ajuns într-o astfel de situație. Dimpotrivă, Uniunea Europeană nu face nimic altceva decât să caute din toate puterile să controleze această separare pentru a evita dizolvarea completă a statului român. Faptul că ”pe hârtie” respectivele teritorii vor rămâne în continuare în componența României nu este decât bandajul în care se înfășoară membrul amputat al României.
SĂ NU NE FACEM ILUZII
Argumentul cum că în acest spațiu ungurii constituie ”doar” 40% din populație și majoritari sunt românii (care alcătuiesc 60% din populație) nu mai are nici o valabilitate. Să nu ne facem iluzii, pentru că în realitate lucrurile stau exact invers: ungurii s-au înrudit cu românii și aproximativ 70% din populația Transilvaniei vorbește ungurește. Și unii și alții observă cum o clasă politică românească odioasă (alcătuită din urmași ai foștilor politruci comuniști ceaușiști) jefuiește bugetul țării, dă legi numai în propriul beneficiu și se îmbogățește storcându-i de parale pe contribuabilii din cele trei provincii istorice românești. Orice națiune fuge de astfel de conducători, iar românii nu vor face excepție. Viitorul recensământ al populației va confirma, fără îndoială, acest lucru și din punct de vedere scriptic, când peste două milioane de români transilvăneni se vor declara maghiari.
Pe de altă parte, imediat după regionalizarea Ardelaului, ungurii vor face presiuni infernale asupra românilor pentru ca ei să vorbească limba ungară. Se va merge până acolo încât pensionarii români care vor cere cetățenie maghiară vor primi pensii de două mai mari decât cele pe care le primesc azi de la statul român.
Din acest punct de vedere despărțirea de România a celor douăsprezece județe ardelenești este la fel de firească precum căderea de pe cracă a mărului copt. În ceea ce privește pe cei un milion și jumătate de țigani care trăiesc în Ardeal și care la recentul recensămînt s-au declarat români, aceștia se vor declara și ei la viitorul recensământ unguri, fiindcă nici unul dintre ei nu are chef să umble pe stradă cu capul spart ca Mihail Cofariu.
STATUL ROMÂN PRIMEȘTE CE MERITĂ
România se prăbușește încet, dar sigur, însă această prăbușire a ei a început odată cu guvernarea Năstase și vina nu o poartă Uniunea Europeană ci clasa politică românească și poporul român care și-a ales o astfel de clasă ca să-l conducă.
Autoritățile românești au creat în ultimele două decenii o funcționărime incultă și crâncenă, plină de infatuare, dezgustător de slugarnică față de străinătate, coruptă, abuzivă și birocratică încât nu numai ungurii vor lupta pentru alungarea de pe teritoriile locuite de ei a acestor odioși birocrați ci chiar și românii transilvăneni se vor alătura maghiarilor în acest demers.
Funcționărimea română este singura funcționărime din lume care se mândrește cu faptul că dărâmă cu buldozerele locuințele și magazinele contribuabililor. Funcționarul român are o astfel de putere încât cu o singură mișcare de ștampilă poate dărîma case, vile și restaurante în caz că el consideră că astfel de clădiri sunt ”construite ilegal”. În fiecare inspector de construcții care lucrează în primăriile din România se află un Ceaușescu tiranic care cu un singur gest poate dărâma la pământ o sută de magazine, numai pentru simplu fapt că nu-i convine lui unde sunt puse.
Președintele Traian Băsescu, când merge la Bruxelles, se mândrește în fața parlamentarilor europeni cu faptul că pe timpul cât a fost primar al Bucureștilor a dărâmat o sută de mii de magazine construite ilegal. Și nimeni din Parlamentul Europei nu-l întreabă pe acest domn cum a fost posibil ca autoritățile din București să nu intervină și să oprească ridicarea acestor locuințe dacă ele erau ilegale? De ce funcționarii români au permis mai întâi ridicarea acestor clădiri și conectarea acestora la utilități (curent electric, gaze, canalizare etc) pentru ca ulterior Armata, Jandarmeria, Primăriile etc să treacă la dărâmarea lor?
Adevărul este că fraza ”construcție ilegală” este o minciună mult îndrăgită de autoritățile române. În realitate nimeni nu este atât de nebun să se apuce să-și construiască fără aprobări o casă sau un magazin. Dărâmarea caselor și a clădirilor contribuabililor este o metodă pentru ca autoritățile unei dictaturi să bage groaza în populație. Autoritățile antonesciene recurgeau în 1940 la asta. Pentru ca să-i sperie pe basarabeni și să-i facă să plătească impozitele, jandarmii români le dărâmau casele și magazinele cu buldozerele. Fapt pentru care în 1944, când Armata Rusă s-a apropiat de granițele Basarabiei, moldovenii i-au snopit în bătaie pe funcționarii români și i-au alergat cu parii până la graniță. Același lucru se va întâmpla probabil cu funcționarii români din Ardeal a căror distracție preferată de după 1990 a fost dărâmarea cu buldozerele a caselor și a magazinelor ardelenilor sub pretextul (adică minciuna) cum că ele erau ”construite ilegal”. Cine nu învață din lecțiile trecutului, este silit să repete aceste lecții pînă le încvață. Nici un ardelean, fie el maghiar sau român sau german nu va mai vrea să fie cetățean al unei țări al cărei conducător se mândrește și spune oricui râzînd în hohote că a dărâmat o sută de mii de magazine ale contribuabililor și i-a aruncat în stradă ruinându-i și lăsându-i muritori de foame. Pentru un popor, a avea un astfel de conducător este o rușine națională.
Imaginea funcționarului român ar fi incompletă fără imaginea judecătorului român (care te judecă noaptea când ies strigoii din morminte) și fără imaginea teribilului jandarm român care-ți sparge ușa când răsare Luceafărul de Dimineață și îți pune cătușele la mâini și țeava pistolului la tâmplă sub ochii îngroziți ai copiilor care rămân traumatizați și cu sechele pe viață.
Tot așa au procedat jandarmii şi inspectorii români buluciţi ca la război în pieţele Bucureştiului în primele zile ale lui ianuarie 2007  pentru a-i evacua de acolo pe  fermierii   ardeleni care se făceau vinovaţi de “crima de încălcare a legilor europene” vânzând  “consumatorilor” bucureşteni  proaspăt europenizaţi brânză de oaie şi pastramă care nu erau ”omologate în UE”.
Acest lucru se întâmpla fiindcă la Bruxelles un eurofuncționar distrat hotărâse de capul lui că un producător agricol european nu poate să-și vândă legumele, lactatele sau carnea animalelor sacrificate decât pe o rază de cel mult cincisprezece kilometri depărtare de locul în care ele fuseseră produse. Așa se face că, brusc, pastrama și brânza pe care ardelenii le vindeau în piețe au devenit  droguri în ochii  autorităţilor bucureştene și ai presei românești.  Sub supravegherea atentă a  grupurilor de jurnalişti români de la presa și televiziunile centrale (din care făcea parte pe atunci și doamna senatoare Gabriela Vrânceanu Firea), transilvănenii s-au trezit cu marfa aruncată la tomberon și cu ordinul de evacuare din piețele orașelor din sudul țării. Și-au strâns tăcuţi lucrurile şi s-au îndrepat spre maşinile lor. În Piaţa Delfinului una dintre  bucureştencele care asistau cu bucurie la alungarea micilor comercianţi ardeleni  (jurnalistă probabil)  a strigat la ei cu glas ascuţit și plin de răutate : “Şi acum unde vă duceţi?” O ardeleancă înaltă venită tocmai din Satu Mare  s-a întors  către ea şi a răspuns calmă, ţintuind-o cu privirile :”-Ce te interesează pe tine unde ne ducem noi? Plecăm şi gata! Nu asta vreţi, ca să plecăm de la voi din Bucureşti? Ne ducem acasă în Ardeal, la țara noastră, că voi o să mâncați brânză de la UE! Ne-om vinde marfa la Ungaria, că ungurii cumpără bucuroși de la noi! “
Aceste lucruri s-au întâmplat cu adevărat și ele nu se pot uita de memoria unei comunități. Ca atare transilvănenii, în mod sigur, nu vor regreta că se despart de România. Manifestul lui Gherman intitulat ”M-am săturat de România” va reveni atunci în forță în toată tragica și înfricoșătoarea lui înfățișare, cu tot nemilosul lui rechizitoriu la adresa autorităților române corupte și abuzive, pentru că el va aduce cu sine probabil plătiri de polițe și reglări de conturi al căror efect îl vom suporta toți ca popor.
DE CE NU MAI ESTE POSIBILĂ RECONCILIEREA
Totuși cele descrise mai înainte ar putea fi cumva compensate și scindarea țării ar fi putut fi evitată, dacă nu ar fi în joc un al treilea factor peste care Uniunea Europeană nu poate trece. Acest factor este prăbușirea la niveluri abisale a nivelului de cultură și civilizație a poporului român. Am ajuns un popor semianalfabet și rusofob. Carențele culturale sunt devastatoare la nivel de mase. Noi, românii am ajuns un popor de haimanale care bat drumurile Occidentului angajându-se pe post de slugi, am devenit o națiune mimetică, o seminție care nu citește și nu mai produce nimic autentic și maimuțărește tot ce vede în străinătate. Limba noastră a ajuns un melanj jalnic de anglicisme și americănisme. Poporul român a încetat să mai iradieze cultură și civilizație proprii. Prin urmare influența lui asupra minorităților conlocuitoare a încetat și ea. Minoritățile au simț național ieșit din comun. În momentul când realizează că majoritatea hegemonă a devenit o populație declasată, ruperea ei de această majoritate devine inevitabilă. este exact ceea ce vedem azi în România, când primari români ardeleni cer autonomia Arealului.
În Ungaria, țară de două ori mai mică decât România, piața de carte este de douăzeci de ori mai mare. Un ungur cumpără în medie 12 sau 14 cărți pe an în timp ce un român cumpără o carte la doi ani și nici pe aceea nu o citește. Cele mai mari edituri românești se ocupă cu publicarea de traduceri din alte limbi. În Occident este de neimaginat așa ceva.
Ungurii muncesc în țară la ei și foarte puțini lucrează în străinătate în timp ce vocația de haimana a românilor a făcut ca peste cinci milioane de români să plece în străinătate și să se bage servitori pe la diferiți stăpâni din Occident. Românii care au rămas în țară îi maimuțăresc pe occidentali, mănâncă și se îmbracă la fel ca ei, vorbesc englezește.
Cu riscul de a repeta ceea ce am scris acum șase ani în A ȘAPTEA DICTATURĂ ÎN ROMÂNIA, trebuie să subliniez că o astfel de națiune mimetică, semianalfabetă și servilă, lipsită de orice simț al forței ei naționale nu poate avea pretenția să se impună asupra minorităților. Există o limită în toate. Orice minoritate refuză hegemonia unei astfel de majorități și caută să-și conserve propria cultură. Mai devreme sau mai târziu, ungurii vor cere autonomia deplină a Ardealului față de București și o vor obține, fiindcă argumentele lor și ale românilor ardeleni vor fi imbatabile. Ei vor spune: ”rămânând alături de românii din Oltenia ne denaționalizăm la fel ca ei și nu vrem asta”.
Și nimeni nu va avea cum să-i combată din moment ce profesori români din orașele din sudul țării sau chiar din București cer ca filmele difuzate de televiziuni și cinematografe să nu mai fie traduse în românește din engleză fiindcă limba română…îi încurcă.
UN  EUROCULTISM BOLNAV
Cât despre eurocultism, practicat cu fervoare  şi inconştienţă  de  către  elitele și mass-media româneşti care l-au ridicat la rang de politică de stat după 1989,  eu cred că   acesta va   avea rolul de a cataliza  procesul de destrămare a statului român.
Eurocultismul s-a   generalizat în ţara noastră,  dar spre deosebire de alte națiuni, care practică un eurocultism rezervat și selectiv, noi, românii, practicăm un eurocultism bolnav, un eurocultism generalizat. Practicăm un eurocultism total, ne lăsăm asimilați de cutume, obiceiuri și limbi străine.
În timp ce popoarele apusene fac tot posibilul pentru a-şi conserva  culturile şi limbile naţionale, statul român face tot posibilul pentru a lăsa fără apărare cultura lui. În întreaga Uniune Europeană statele au legi tari care protejează limbile naționale de neologisme. În România Academia Română introduce periodic în dicționarele explicative ale limbii române mii de anglicisme. Așa cum am spus, editurile românești nu mai publică nimic decât traduceri. Poeții români scriu doar imitații după poeții englezi. Adică versuri din care nimeni nu pricepe nimic.
ÎNAPOI LA PRINCIPATELE ROMÂNE
O altă problemă care trebuie remarcată este aceea că prin noua împărțire în regiuni în România se restabilește granița dintre vechile principate Moldova și Țara Românească. Imediat dupăă regionalizare, privirile celor 7 (șapte) milioane de moldoveni din actuala Românie se vor întoarce instinctiv către Chișinău și către cei 7 milioane de frați ai lor de peste Prut. Simțul național al celor peste 12 milioane de  moldoveni se va aprinde. Moscova va avea grijă ca lucrul acesta să nu întârzie prea mult și va sprijini rapid retrezirea la viață a străvechiului stat moldovenesc medieval chiar dacă ea neagă cu tărie că va face așa ceva.
Bucureștiul să nu se mire deci dacă primul lucru pe care-l vor face moldovenii după regionalizare va fi acela de a obține autonomie națională din partea Bucureștiului, chiar dacă această autonomie va exista practic.
Ce se va întâmpla cu România? România ca stat efectiv va dispare, dar va rămâne scriptic. România va deveni un ”stat de hârtie”, o ficțiune care va continua să existe teoretic un timp între actualele granițe, dar regiunile ei vor fi independente. Ne vom întoarce practic înapoi la formele statatle românești ale Evului Mediu. Adică la Principatele Române Moldova și Muntenia.
Ce se va întâmpla cu poporul român? Este inutil să ne întrebăm așa ceva de vreme ce poporul român și-a vîndut pământurile de bunăvoie și nesilit de nimeni conform dictonului  ”Astăzi cu pământul nu mai faci nimic!”. Ungurii, polonezii și celelalte națiuni est-europene nu permit așa ceva. Legislația ungară (dar și altele) interzice drastic vânzarea de pământ unguresc către străini. Românii își pot vinde oricui pământurile. Și chiar o fac: le vând pe nimic arabilor, condotierilor italieni sau englezi, chinezilor și Dumnezeu mai știe cui. Există prin Oltenia nu doar ferme chinezești ci și africani care și-au cumpărat pământ. Românii fac ce știu ei mai bine: se angajează slugi la ei.
Un neam care spune că pământul  lui, moștenit de la strămoși și pe care el s-a născut  nu are nici un fel de valoare, acel neam se descalifică din start ca națiune. Un astfel de neam nu merită să aibă o  ţară! Merită doar să-l biciuieşti şi să-l alungi în lumea largă ca pe un netrebnic pentru a-şi împlini în acest fel chemarea lui  de haimana  şi filosofia  de slugă dezrădăcinată dornică de a fi mereu servitoarea și imitatoarea altora.
Închei acest articol (pe care nu-l va citi, desigur, nici un român) cu infinită tristețe și cu fraza pe care am scris-o în urmă cu șase ani în cartea A ȘAPTEA DICTATURĂ ÎN ROMÂNIA și care se dovedește la fel de actuală: ”Eu nu văd nimic bun în viitor pentru patria  mea şi pentru poporul meu și nu văd nimic bun nici chiar pentru Europa în care trăim noi acum. Simt vibraţia pământului care tremură sub paşii grei ai unui viitor neprieten care se apropie. În noaptea aceasta în  care scriu aceste rânduri aud  cum se mişcă întunericul în jurul meu şi simt cu durere că sunt asemenea marelui poet orb Borges al cărui spirit  supravieţuise ochilor săi care   muriseră demult” (A ȘAPTEA DICTATURĂ, pagina 71)

   Emil  ȚERMUREhttp://universulromanesc.ro/

Acest articol a fost publicat în ROMANIA(regionalizare). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.