Cele 12 principii sacre ale Karmei


Marele principiu

Primeşti ceea ce dăruieşti, culegi ceea ce semeni, ceilalţi sunt ceea ce eşti cu ei, ceea ce ţi se întâmplă este o consecinţă a ceea ce ai făcut la un moment dat. Marea lege mai poartă şi numele de Legea Cauzei şi a Efectului şi este o lege care nu ne este deloc străină. Vrei Iubire în viaţa ta? Poate Linişte? Îţi doreşti Fericire? Vrei să ai prieteni adevăraţi în jurul tău? Fii iubire. Linişte. Fericire. Fii un prieten adevărat.

Principiul Creaţiei

Creaţia este lucrul cel mai minunat din lume. Viaţa în sine este o minune. O minune a creaţiei. A universului. Este imposibil ca ea să ne ceară să stăm deoparte. Universul suntem noi. Suntem o parte mică şi infimă din el, suntem una şi aceeaşi. Viaţa ne-a fost dată pentru a participa şi a ne implica în ea. Ceea ce se află în jurul şi exteriorul nostru este o manifestare a ceea ce se întâmplă în interiorul nostru. În momentul în care suntem noi şi atât, în interior, în exterior ne înconjurăm de acele lucruri care ne trebuie. Asigură-te că în jurul tău se află cu adevărat ceea ce îţi doreşti să fie prezent. Înconjoară-te de ceea ce îţi doreşti să fie în viaţa ta. Suntem parte a creaţiei şi creăm la rândul nostru.

Principiul Smereniei

Cu cât opui mai multă rezistenţă unui lucru, cu atât mai mult acel lucru va rezista şi va persista să ţi se întâmple. Atitudinea este totul. Chiar dacă refuzi cu încăpăţânare să accepţi ceva, acel ceva nu va înceta să ţi se întâmple şi se va repeta în viaţa ta. Acceptarea deschide însă multe uşi, soluţii şi posibilităţi.

Principiul Creşterii

Uneori ne dorim şi spunem că totul s-ar schimba în viaţa noastră dacă circumstanţele, oamenii, locul ar fi altfel, poate chiar altul. Rareori ne punem problema că poate noi ar trebui să fim altfel. Creşterea şi evoluţia încep cu noi înşine. În momentul în care ne schimbăm noi înşine, din interior, şi gândim mai bine, mai frumos, viaţa noastră va începe să se transforme în mai bine, în mai frumos.

Principiul Oglinzilor (Principiul sacru al Responsabilităţii)

Acceptă un adevăr universal valabil: eşti responsabil pentru ceea ce ţi se întâmplă. Porţi răspunderea vieţii tale şi a ceea ce se întâmplă în viaţa ta. Tu, înainte de toate. Tu, înainte de ceilalţi. Reflecţi ceea ce te înconjoară şi ceea ce te înconjoară te reflectă. Eşti o oglindă a celorlalţi. Ceilalţi sunt chiar oglinda ta. Mediul în care te afli te oglindeşte, la fel cum îl oglindeşti şi tu pe el. Iar în momentul în care ceva nu merge cum trebuie în viaţa ta, gândeşte-te că poate ceva nu merge cum trebuie nici în interiorul tău.

 Principiul Sincronicităţii (Principiul Conexiunii)

Atunci când faci un lucru nu îl face rupându-l total de context sau gândindu-te că este lipsit de sens. Totul contează în acest univers. Totul este conectat în acest univers. Nu ne schimbăm sau evoluăm doar noi, evoluează simultan şi alte persoane, fiinţe, lucruri în jurul nostru. Totul este o unitate bine sudată chiar dacă nu realizăm acest lucru. Totul este sincron şi se întâmplă fără să ne dăm seama. Şi toate lucrurile se întrepătrund. Universul în sine este co – nectat şi fiecare lucru ne duce mai aproape un altul.

Principiul Sacru al Direcţiei şi al motivelor

Atunci când urci pe o scară şi vrei să ajungi undeva, paşii tăi, rând pe rând, conduc către aceeaşi ţintă. Niciunul nu este mai important sau mai puţin important decât celălalt, toţi sunt importanţi. Fiecare te duce către celălalt şi aşa mai departe.

Principiul sacru al Disponibilităţii

În momentul în care crezi cu tărie şi din tot sufletul în ceva anume şi crezi că este autentic, adevărat, mai devreme sau mai târziu, într-un anumit moment din timp, va trebui să probezi şi să demonstrezi acel adevăr. Mai devreme sau mai târziu, ţi se va cere să pui în practică tot ceea ce ai învăţat.

Principiul lui AICI şi ACUM Nu contează ACOLO, nu contează ATUNCI

Acolo şi atunci te împiedică să fii pe deplin fericit AICI şi ACUM. Concentrează-te asupra prezentului. Trăieşte-l fără să te gândeşti la ceea ce a fost, la ceea ce va fi. Din trecut învaţă, nici mai mult nici mai puţin, decât atât cât ai nevoie. Din viitor, ia-ţi speranţa.

Principiul Schimbării

Universul ne atrage atenţia atunci când suntem pe un drum greşit şi nu pe cel pe care ar trebui să fim. Pentru a o face, unele lucruri şi situaţii se vor repeta iar şi iar, uneori chiar supărător, până când învăţăm să o acceptăm şi să ne bucurăm de ceea ce aduce, până când ne învăţăm lecţiile. Oricât i ne-am opune, schimbarea este inevitabilă. Mai devreme sau mai târziu, tot va trebui înfruntată, va trebui schimbat drumul.

Principiul Răbdării şi al Recompensei

Dacă îţi doreşti ceva cu adevărat şi este lucrul de care ai cu adevărat nevoie, nu te aştepta să îl primeşti peste noapte şi în niciun un caz pe nemeritate. O mare recompensă presupune un efort pe măsură. Înarmează-te cu răbdare, depune eforturi pentru a ajunge la el, luptă pentru a-l merita, dă-ţi osteneală pentru el. Persistă. Nu ceda prea devreme, prea curând. Recompensa vine în momentul în care eşti pregătit.

Principiul Valorii şi al Inspiraţiei

Valoarea unui lucru este direct proporţional cu energia şi intenţia pe care le-ai investit în acele lucruri. În momentul în care investeşti timp, efort, energie în ceva anume, la un moment dat iei înapoi de la el cel puţin o parte din ceea ce ai investit. De ce? Cum aşa? Fiindcă totul este un mare Întreg conectat şi contribuind la ceva anume, contribui de fapt la Întreg.

http://ziaruldeapuseni.ro/

Acest articol a fost publicat în VIATA INTERIOARA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.