Evreul mason Naumovici Ponta: “Vreau sa pun mana pe DGIA”. Deocamdata are DGIPI-ul si STS-ul…


PSD a iniţiat în Parlament un proiect de lege prin care directorul serviciului deinformaţii al Armatei să nu mai fie numit de ministrul Apărării, ci direct de prim-ministru, susţin liberalii care reclamă şi planurile şefului Guvernului de a transfera în mâna sa şi numirea şefului Poliţiei Române. Aceeaşi regulă a fost instituită de Ponta, în 2012, prin ordonanţă, pentru “Doi şi-un sfert”, serviciul de informaţii de la Interne. Recent, premierul a cerut trecerea STS la Ministerul de Interne şi a directorului în pixul premierului, însă propunerea a fost ulterior renegociată în Parlament.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a susţinut vineri, că liberalii se vor opune în Parlament proiectului de lege iniţiat de social-democraţi potrivit căruia şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei urmează a fi numit direct de primul-ministru.

Antonescu a spus că PSD a iniţiat un proiect de lege prin care şeful de informaţii din Armată ar urma să fie numit direct de prim-ministru, care va fi suspus discuţiei din Senat, precizând că acesta vine pe fondul mai multor demersuri similare realizate de Victor Ponta.

“Pe scurt, şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei va fi, conform acestei modificări legislative, urmează a fi numit direct de prim-ministru, până acum era numit de ministrul Apărării, cu avizul CSAT. De asemenea, Departamentul de Înzestrare al Armatei, care urmează a fi comasat şi cu cel de patrimoniu, era o direcţie generală, şi acesta condus – spune proiectul de lege – de un civil sau de un militar, urmează să fie şi conducătorul acestui departament numit direct de primul-ministru. Dacă îmi aduc aminte că acelaşi domn Victor Ponta a modificat la Ministerul de Interne organizarea, modificare în urma căreia nu ministrul de Interne mai numeşte şeful DGIPI, ci primul-ministru direct. Dacă adaug la asta, vedem, domnul prim-ministru vrea să numească direct şi şeful Poliţiei Române, pe care să-l facă secretar de stat, ajung la două concluzii: unu, că domnul prim-ministru doreşte într-o măsură mai mare decât oricare alt prim-ministru de până acum să modifice legislaţia încât toată puterea în zone foarte speciale, cu serviciu de informaţii din Interne, serviciu de informaţii din Armată, înzestrarea din Armată, şeful Poliţiei să depindă direct de persoana primului ministru; doi, nu mai are încredere nici în propriii miniştri”, a susţinut Antonescu.

Liderul PNL a mai afirmat că “tentativa de a controla direct toate aceste servicii şi instituţii nu ţine decât de un soi de paranoia politico-guvernamentală care pentru PNL, indiferent cine a fost prim-ministru (…), nu este acceptabilă şi pe care noi nu am practicat-o”.

Antonescu a precizat că parlamentarii PNL se vor împotrivi propunerii legislative a PSD, care urmează să intre în discuţia Comisiei de apărare din Senat săptămâna viitoare.

Liderul PNL a precizat că iniţiativa legislativă a fost semnată de parlamentarii PSD Mircea Duşa, Ion Mocioalcă, Ilie Sârbu, Gabriel Oprea şi Dan Tătaru. Antonescu a susţinut că iniţial propunerea legislativă a fost semnată şi de senatorul PNL Corneliu Dobriţoiu pe care “l-o fi luat valul în grupul de foşti militari”, însă acesta a transmis o adresă la Senat în care a anunţat că şi-a retras semnătura.

http://www.gandul.info/http://deveghepatriei.wordpress.com/

Acest articol a fost publicat în POLITICA(VictorPonta). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Evreul mason Naumovici Ponta: “Vreau sa pun mana pe DGIA”. Deocamdata are DGIPI-ul si STS-ul…

  1. costeltiti zice:

    nu este nici evreu nici mason este macedonean 50% si roman 50%

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.