Cocalarul mantuit


cocalar bmwFilozofia orientală spune că întreaga umanitate reprezintă un tot unitar, indivizibil și indestructibil. Mi-au venit în gând experiențele ezoterice ale lui Hermann Hesse în timp ce priveam un cocalar cu șapcă “New Era” stând la stop, a cărui mașină emana o cantitate insuportabilă de decibeli sub formă de manele. Cu nişte ochelari maronii de metrosexual pe rât, mesteca gumă, fuma şi se uita plescăind satisfăcut în stânga şi în dreapta, doar-doar l-o remarca vrea primată din acelaşi regn. Când s-a făcut verde, a demarat ca la cursele de Formula 1, prăjind practic pneurile de sub el şi dispărând pe bulevard. M-am întrebat de ce şi unde se grăbeşte mereu un asemenea om? Existenţa lui fizică şi energetică este o povară pentru această planetă. Oriunde ar fi şi orice ar face – totul e sortit poluării şi murdăriei. Cum pot face parte din aceiaşi civilizaţie nişte minţi sclipitoare şi nişte întrupări ale abjecţiei?

Am traversat strada încercând să-i găsesc un alibi existenţial acelui individ. Pesemne că sunt nedrept şi intolerant, dar nu am reuşit. În acel moment am trecut pe lângă un chioşc la care se vând cârnăciori în chiflă. Un angajat al spălătoriei din zonă şi-a luat pachetul, i-a zâmbit vănzâtoarei, şi-a băgat căştile în urechi şi s-a întors la lucru. Trecând pe lângă mine am putut să disting primele versuri ale cântecului “Joe’s Garage”: “It wasn’t very large, there was just enough room to cram the drums…”

Tipul spăla maşini şi asculta Frank fuckin` Zappa. Vânzătoarea de cârnăciori i-a făcut cu mâna zâmbind din nou, s-a şters de şorţuleţul pătat cu muştar şi ketchup şi s-a cuibărit în micuţa gheretă, unde a reînceput să citească o cărţulie cu titlul “Vechi poezii egiptene”.

Atunci am înţeles că există mântuire şi pentru cocalar. De Goran Mrakichttp://www.frontpress.ro/

Acest articol a fost publicat în UMOR. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.