Noua concepţie a Istoriei Rusiei: ruşii se trag dintr-o ramură a arienilor coborâtă din Munţii Carpaţi


Parlamentarii ruşi au iniţiat o discuţie publică privind elaborarea de manuale de Istorie a Rusiei după un concept unic, care să arate trecutul glorios al ţării şi care ar urma să educe copii în spirit patriotic.

Veaceslav Nikonov, preşedintele Comitetului pentru educaţiei din cadrul Dumei de stat (Camera inferioară a parlamentului Rusiei) a declarat că aceste manuale ar trebui să arate că „Patria noastră are un trecut măreţ“.

„Astfel o ramură din tribul arienilor a coborât din Munţii Carpaţi şi a populat pe cale paşnică Marea Câmpie Rusă, Siberia, cea mai rece parte a planetei, a ajuns la Oceanul Pacific, a fondat Fortul Ross (o fortăreaţă rusă la 80 kilometri de San Francisco n.r.), a absorbit seva celor mai importante civilizaţii din Bizanţ, Europa şi Asia, a învins cel mai rău duşman al omenirii – nazismul, a deschis drumul în spaţiu“, a declarat Nikonov.

În acelaşi timp Irina Iarovaya, şefa Comitetului pentru securitate a declarat că nu doar manualele de istorie, ci şi restul trebuie să fie elaborate după o concepţie unică.

„Toţi copiii, de la Kaliningrad şi până la Kamciatka, trebuie să înveţe din aibă aceleaşi manuale, scrise de pe poziţii politice corecte“, a susţinut deputata.

Arhimandritul Tihon (Shevkunov) a ţinut să accentueze necesitatea „eroizării istoriei“, pentru că tinerii de azi pun pe prim-plan valori precum banii, casa, sănătatea, şi doar pe ultimul loc este dragostea pentru patrie. „Glorificarea istoriei ar fi tratamentul pentru aceasta“, a afirmat arhimandritul, care a propus crearea unui Panteon al eroilor.

În schimb istoricul Serghei Mironenko a îndemnat să nu se uite şi despre adevăr. „Atunci când părintele Tihon vorbeşte despre eroi, el ar trebui să nu uite şi despre antieroi. Istoria Rusiei nu este doar o istorie a victoriilor, ci şi a înfrângerilor, iar patriotismul se educă prin studierea istoriei familiei, a satului sau oraşului natal“, a afirmat specialistul. 

http://adevarul.ro/

Acest articol a fost publicat în RUSIA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Noua concepţie a Istoriei Rusiei: ruşii se trag dintr-o ramură a arienilor coborâtă din Munţii Carpaţi

  1. Maria zice:

    asta da stire 🙂

    Apreciază

  2. Stelian zice:

    Iata ca indo-europenii, indo-arienii, se trezesc din betia biblica si-si dau seama ca ei sunt poporul ales. Sunt semne de sanatate mentala dupa ratacirea de 2000 de ani adusa de iudeo-crestinism. Ca bine zice Pavel Corut in cartea lui MANTUIREA DE DUPA CUMPLITA RATACIRE. Lupul dacic va triumfa, iar crucea iudeo-crestina va fi aruncata la groapa de gunoi dupa ce oamenii vor intelege ca i-a tinut robi sute si sute de ani. Rusii sunt si ei urmasii arienilor precum romanii si mai toate popoarele europene.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.