Premierul UNGARIEI il baga pe TOKES in Parlamentul European


Pastorul extremist Laszlo Tokes, în prezent europarlamentar independent din partea României, a anunţat că va candida din nou, dar de data aceasta pe listele unui partid din Ungaria.

Acesta va fi numărul 3 pe lista pentru alegerile europarlamentare a partidului Fidesz de guvernământ din ţara vecină, al premierului Viktor Orban. Formaţiunea conservatoare a câştigat duminica trecută alegerile parlamentare din Ungaria.

Anunţul fostului episcop reformat în legătură cu locul eligibil de le lista Fidesz a fost făcut chiar de la Budapesta, în cadrul unei conferinţe de presă.

Conform Mediafax, pe locul 6 din listă se află tot un candidat din România, europarlamentarul Kinga Gal, născută la Cluj-Napoca, în 1970.

În România, singurul partid al minorităţii maghiare care are candidaţi pentru Bruxelles este UDMR, aminteşte Digi24. Partidul Popular Maghiar din Transilvania, înfiinţat sub patronajul lui Laszlo Tokes, a declarat că nu va avea liste pentru europarlamentare. Potrivit reglementărilor europene, cetăţenii maghiari cu domiciliul în România nu îl vor putea vota pe Tokes.

În ultimii cinci ani, Laszlo Tokes s-a aflat în atenţia opiniei publice cu mai multe declaraţii controversate care au avut ca punct central autonomismul maghiar şi contestarea statalităţii României. De exemplu, în vara anului trecut, acesta i-a cerut premierului Ungariei să ofere un statut de „protectorat“ Transilvaniei, aşa cum a făcut Austria cu Tirolul de Sud. Declaraţia lui Tokes a stârnit un val de nemulţumiri atât în rândul populaţiei, cât şi al politicienilor. Tocmai din cauza acestor derapaje repetate, pe numele europarlamentarului a fost formulată o plângere penală din partea organizaţiei naţionaliste Noua Dreaptă, acesta fiind acuzat de “trădare”. Sursa: FrontPress.rohttp://www.frontpress.ro/

Acest articol a fost publicat în UNGURI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.