Tine minte!


 

Acest articol a fost publicat în SUFLET-INIMA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

27 de răspunsuri la Tine minte!

 1. Maria zice:

  citat: ” Se spune că este imposibil de demonstrat atât existenţa lui Dumnezeu cât şi inexistenţa Lui. De aceea, la baza religiei nu stau descoperirile ştiinţifice ci revelaţiile, nu stau teoriile ştiinţifice ci dogmele, nu stau adevărurile demonstrate, ci dreapta credinţă.

  Dar chiar şi la baza ştiinţelor exacte stau adevăruri nedemonstrate (axiome), doar că acestea sunt acceptate de toţi ca fiind evidente.

  Fizicianul W. Heisenberg (1901-1976), întemeietor al mecanicii cuantice, laureat al premiului Nobel, spunea: ”Prima înghiţitură din paharul ştiinţelor naturii te face ateu; la fundul paharului, însă, te aşteaptă Dumnezeu”.

  Cu mult înaintea lui, filozoful şi naturalistul Roger Bacon (1214-1292) spunea aproape acelaşi lucru: “Puţină ştiinţă duce la ateism; dar multă ştiinţă duce mintea la cunoaşterea lui Dumnezeu”.

  N.C. Paulescu (1869-1931), profesor şi fiziolog român, descoperitorul insulinei, airma: “Evanghelia Domnului Iisus Hristos este suprema treaptă a ştiinţei. Nu numai că eu cred în Dumnezeu, dar ştiu cu certitudine că este Dumnezeu”.

  Apreciază

  • Iacoboaie Radu zice:

   MARIA
   Ai mare dreptate Maria și curaj mărturisitor. Eu stăteam în îndoială, dacă să-i răspund și dacă este bine să polemizez cu cineva care nu crede sau nu vrea să creadă în existența lui Dumnezeu. Aș putea să-i ofer multe argumente raționale chiar, dar nu cred că ar comunica cu sinceritate. Comunicarea presupune o comuniune oarecare de idei. Dar cum distinsul domn îi consideră pe credincioși fără creier sau ,,spălați pe creier” și asemenea lui LENIN și STALIN, toți ateii și masonii, consideră că religia este ,,opium pentru popor” sau pentru fraieri ori reduși mintal, nu văd o polemică constructivă, cu argumentele pe masă. Nu știu, poate e yoghin. Poate este un ,,inițiat” într-ale francmasoneriei, adică un ILLUMINAT, pentru care ceilalți oameni sunt fără de valoare…

   Apreciază

  • Iacoboaie Radu zice:

   MARIA
   Și o întrebare. Pot să preiau comentariul tău deosebit și să-l redau într-un viitor articol?
   Doamne ajută!

   Apreciază

  • Maria zice:

   Iacoboaie Radu, comentul meu anterior este extras din art. – Conflict între ştiinţă şi credinţă* (1), http://www.rostonline.org/rost/nov2008/credinta.shtml
   Pt ca nu sunt doar atei pe acest blog am considerat ca este bine sa fie prezenta si o contrareplica.
   Lupul Dacic afirma ca blogul este pt regasirea identitatii nationale, dar cum romanii sunt crestini de peste 2000 de ani, crestinismul face parte din fiinta neamului.
   Romanii ateii sau de alte credinte, ar trebui macar din respect pt stramosi, sa se refere cu decenta la adresa crestinismului.

   Apreciază

   • Iacoboaie Radu zice:

    VEZI ȘI CELELALTE COMENTARII DE LA – NU TE ÎNDRĂGOSTI DE DRAGOSTE.
    Doamne ajută!

    Apreciază

  • Maria zice:

   Radu Iacoboaie,
   am citit comentariile si ce sa spun, sunt liberi sa-si exprime opiniile insa nu pot sa fiu de acord cu jignirile. Eu am stiut pe ce teren joc iar pe dvs. va cred ca sunteti ofensat cu atat mai mult cu cat intentia dvs. initiala a fost de prietenie fata de blog. Cum dragostea mult indura as vrea sa ne impacam si sa ramanem cu toti prieteni chiar daca suntem diferiti.
   Doamne ajuta!

   Apreciază

 2. Iacoboaie Radu zice:

  Din fericire nu suntem autosuficienți. Încercăm să ne perfecționăm continuu, să ne despătimim. Cunoașterea duhovnicească nu e totuna cu cunoașterea lumească și rațională, pentru simplul fapt că rațiunile omului sunt altele decât cele dumnezeiești. Iar ,,înțelepciunea acestei lumi este nebunie înaintea lui Dumnezeu”. La sfârșitul lumii, creștinii vor fi văzuți ca nebuni, iar nebunii ca oameni perfect normali. Vezi ofensiva homosexualității doar.
  Vrei dovezi ale existenței în Dumnezeu? Dar sunt nenumărate și nu le vedem? Lumea aceasta, omul (cununa creației divine, plămădit de Însuși Dumnezeu, în persoana Sfintei Treimi, nu cu cuvântul, cum au fost create celelalte), toate făpturile văzute și nevăzute, cine le-a creat? S-au născut din nimic, din haos, din rodul întâmplării, au evoluat unele din altele? Sunteți cumva un adept al evoluționismului și cercetării empirice?
  Altă dovadă rațională. Cum vă explicați această diversitate fantastică a oamenilor și viețuitoarelor (speciilor) și armonia în care se află? Marii savanți și oameni de cultură s-au înclinat și închinat lui Dumnezeu. Doriți nume? Einstein, Kant, Eminescu, Nicolae C. Paulescu…

  Apreciază

 3. Iacoboaie Radu zice:

  Ați mai spus că poporul român a fost făcut creștin cu forța. Trebuie neapărat să explicați această afirmație. Pe ce vă bazați? Cine, când și cum a putut realiza un asemenea lucru extraordinar și de anvergură?

  Apreciază

 4. Iacoboaie Radu zice:

  Nu o iau ca pe o insultă. Chiar dacă sunt ortodox și trăiesc ortodoxia, mă consider și un gânditor extrem de critic. Nu aveți măcar idee. Și nu o spun din mândrie, ci pentru că este realitatea și luciditatea este o tragedie. A spus-o Emil Cioran filozoful, care forțat de împrejurări și de evreii sioniști a retractat adeziunea sa sinceră din tinerețe la Mișcarea Legionară și lucrarea sa excepțională ,,Schimbarea la față a României”.

  Apreciază

 5. Iacoboaie Radu zice:

  Dacă nu crezi în existența lui Dumnezeu, nu crezi desigur nici în existența demonilor. Dar folosești în răspăr numele diavolului. Sufletul nu este materie pe care s-a analizezi din toate punctele de vedere. Cum să înțelegi rațiunile dumnezeiești fără starea de sfințenie? Doar sfinții pot să le vadă, să descifreze voia lui Dumnezeu.
  Poate că, fără să-ți dai seama ești în căutarea lui Dumnezeu, care voiește să-ți întorci fața către El, asemenea Sfântului Apostol Toma, zis necredinciosul, pentru că a vrut să se convingă cu adevărat și care s-a pocăit pentru greșeala lui devenind foarte credincios.
  Să te ajute Dumnezeu să descoperi adevărul…

  Apreciază

 6. Lupul Dacic zice:

  Pentru Maria
  Tu stii foarte bine ca blogul nu promoveaza religia dar asta nu inseamna ca este un blog ateu. Ba din contra. Pentru mine D-zeu inseamna IUBIRE, iar el este in noi toti, fara sa fie nevoie ca cineva sa-mi spuna asta si sa-mi mai dea si directive de cum trebuie sa-mi duc eu existenta, asa cum procedeaza orice religie.
  Una este credinta si iubirea fata de creatorul meu si alta este sa cred intr-o biserica, oricare ar fi ea.

  Cat priveste orientarea blogului…vezi bine ca am o toleranta de bun simt la muuulte comentarii unde oamenii isi exprima orientarea religioasa. Numai ca de data asta, domnul respectiv si-a permis muuult mai mult decat oricine pana acum.A fost atentionat destul de mult dar se pare ca tupeul caracteristic indoctrinatilor este foarte mare chiar daca nu foloseste cuvinte jignitoare.

  Apreciază

 7. Iacoboaie Radu zice:

  MARIA
  Nu sunt ranchiunos. I-am iertat foarte repede, creștinește. Problema este că pot să cadă în plasa întinsă cu abilitate mulți alții, care nu știu cum se vor descurca. Ortodoxia este spiritualitate vie, dar și culturală prin excelență. Este dureros faptul să vezi cum alții atacă creștinismul complet în necunoștință de cauză, fără a-l cunoaște la un nivel elementar…
  Nu ne rămâne altceva decât să ne rugăm și pentru ei. Orgoliul și mândria sunt unul și același lucru în plan duhovnicesc. Un om orgolios din fire nu recunoaște niciodată când greșește… Doamne ajută!

  Apreciază

 8. Lupul Dacic zice:

  Domnule Radu, dar vad ca sunteti de toata jena. V-ati dus sa va plangeti pe alt blog (http://saccsiv.wordpress.com/2014/04/13/lupul-dacic-un-blog-anti-ortodox/) pentru faptul ca aici nu ati fost gratulat pentru nemarginita intelepciune ortodoxa??? 🙂 Probabil ca va credeti la gradinita.Dar se pare ca religia v-a spalat bine de tot creerul.
  Imi permit sa va dau un sfat…nu va mai faceti de rusine. Cu fiecare comentariu adus la adresa acestui blog, nu faceti decat ca cei care considera religia o minciuna, sa le fie si mai mare scarba. Deci, nu aduceti decat deservicii religiei dvs.

  Apreciază

 9. Maria zice:

  Faceam apel la toti, pt ca suntem maturi iar vremurile sunt destul de grele. In primul rand suntem romani si trebuie sa fim uniti. Asta implica respect si toleranta din partea tuturor.

  Cat despre Lupul Dacic apreciez munca pe care o desfasoara pt a ne informa.

  Apreciază

  • Lupul Dacic zice:

   Vezi ca stii Marie?
   Inaintea religiei si politicului suntem ROMANI.
   Blogul asta promoveaza…dar asta insemna sa fie total liber de orice indoctrinare politico-religioasa.
   Gandeste cu mintea ta, chiar daca uneori gresesti..fii propriul tau stapan…cel care te-a creeat este in tine.

   Apreciază

  • Maria zice:

   No, mai Lupule, facem apel in primul rand ca suntem romani, ca la un numitor comun, ca pe toate le stim mai putin sa fim uniti. Apoi, fiecare are libertatea de credinta fara a fi asta indoctrinare ci o ratiune superioara 🙂

   Apreciază

 10. Iacoboaie Radu zice:

  Numai o întrebare. De ce ați botezat blogul cu numele LUPUL DACIC? Sincer.

  Apreciază

 11. vlad zice:

  Domnul Radu, diavoli, draci, satane si alte necuraturi, exista, (nu stiu daca asa pot fi numite) , dar in alte dimensiuni, alte treapta de vibratie, pentru cei care „vad” toate aceste lucruri sunt adevarate, le poti vedea si chema, mai ales daca esti o fire plina de ura, vrei sa faci numai rau si ai uitat sa iubesti tot ce te inconjoara. Dar trebuie sa fii tampit sa faci asta. Pe de alta parte cei ce traiesc in iubire si pentru iubire, au compasiune si intelegere pentru ce-i in jurul lor, automat isi cresc vibratia corpului si vor vedea fiinte divine, ingeri si arhangheli, etc. Deci de noi depinde ce alegem sa vedem si sa fim. Sunt multe in jurul nostru ce nu le vedem si nu le simtim, dar starile prin care trecem in anumite situatii ne arata pe unde stam. O stare de neliniste si nervozitate ne apropie destul de mult de o entitate, negativa, acel zis drac, este ca si cum pana atunci ai fost protejat in apartament cu geamuri si usi inchise, esti in siguranta, daca deschizi un geam, sau o usa poti fi atacat foarte usor, tot asa si cu starile, practic atragi la tine entitati ce rezoneaza cu starea ta, fiind nervos, ce entitate atragi, inger sau demon?

  Apreciază

 12. vlad zice:

  Asa este 🙂 Nu este obligatoriu un raspuns, dar asa cum am citit si eu, capitolul ce l-a postat la comentarii cap 5(ala luuung) , desi o parte o mai citisem, ma gandesc ca a vut bunavointa sa vada si el cele doua clipuri ce le-am pus ieri. Daca ne uitam numai inainte, si nu ne uitam in laterale , in sus si in joc, nu stim unde ne aflam si eventual ce ne-a „lovit”. Pana nu incepem sa ne punem intrebari, si vom dori sa cunoastem cat mai mult, nu vom trece de stadiul de oite, cum prea bine am fost „educati” de catre preacuviosi, preacinstiti , preafericiti. E PREA de tot dom-le 🙂

  Apreciază

  • Lupul Dacic zice:

   nu merita sa-ti bati capul…sunt sigura ca nu a vazut nimic…el a avut de grija sa se planga pe alt blog, de felul cum este tratat aici..
   e unul dintre cei spalati bine pe creier…nu cred ca mai sunt sperante pentru unul ca el

   Apreciază

 13. vlad zice:

  Acest clip ar fi trebuit sa aduca mai aproape pe cei credinciosi si cei ce nu cred intr-un Creator. Dumnezeu este unul si acelasi pentru fiecare, este in fiecare dintre noi, suntem parti din El, noi toti laolalta si cu tot ce ne inconjoara suntem parte din Sursa, Dumnezeu, Atoatecreatorul, care ne iubeste si nicidecum nu ne pedepseste. Dar avem liberul albitru, asa ca daca te vei lovi cu ciocanul la deget, va fi din cauza ca nu ai fost tu atent, nu ca asa a vrut Dumnezeu. Vreti sa aveti o viata in pace si iubire atunci fiti uniti, fara credinte, dogme, si religii. Singura ta credinta sa fie iubirea , astfel ca tot ce vei face de acum inainte sa faci cu iubire si cu daruire. La nivel de suflet nu suntem diferiti unul de altul, doar corpurile, aceste haine ce le imbracam pentru o perioada sunt diferite, iar asta ne-a facut sa credem ca suntem mai frumosi, buni sau merituosi decat ceilalti. La ce ne foloseste ca am pus granite peste hotare, ca suntem dezbinati si ca ne uram unii pe altii? Sau mai bine zis cu-i foloseste asta? Dupa principiul „dezbina si cucereste” cei ce ne vor „binele” au reusit sa ne faca sa uitam cine suntem, sa ne luptam si sa ne omoram intre noi. Iar daca in noi este acea scanteie din Dumnezeu, de ce te crezi un pacatos, si umbli tot timpul cu capul plecat, asa parte de Dumnezeu esti tu? spune, Dumnezeu este pacatos?.. Prin comportamentul tau , mie asta imi demonstreza, ca ar fi.

  Apreciază

  • Lupul Dacic zice:

   Clipul vorbeste de D-zeu cel care e in tine…tu fiind EL…si EL, tu….adica UNU…iar noi toti UNUL.
   D-zeu inseamna IUBIRE,din iubire am fost creeati si tot ce exista…toata creatia este D-zeu.
   Daca vreau sa-l gasesc sau sa-l vad pe D-zeu, ma uit la mine si la tot ce ma inconjoara.
   Mai simplu de atat, nu exista.
   Prostiile celelalte cu religii si alte filozofii idioate, nu sunt decat incercarea unora de a subjuga omenirea in propriul folos.
   Nimeni, niciodata, nu o sa vina si sa-ti spuna la nivel de mase, adevarul.Depinde de inteligenta ta si evident de a nu mai face parte din turma.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.