Cremele de protecție solară distrug plajele


asta ca sa ne mai dam cu tot felul de otravuri…pana si plajele le termina

Cremele și loțiunile de protecție solară rezistente la apă distrug ecosistemul apelor de coastă, trag un semnal de alarmă oameni de știință din Consiliul Național de Cercetare din Spania (CSIC), citați de portalul economic rus Rbc.

Potrivit oamenilor de știință spanioli, anual, în ocean ajung aproximativ 6.000 de tone de cremă de protecție solară. Situația este deosebit de îngrijorătoare în zonele turistice populare, susțin aceștia.

Cercetătorii au testat apa din jurul Insulelor Baleare și au descoperit un conținut semnificativ de compuși chimici din cremele de protecție solară la suprafața apei. Cea mai mare concentrație de astfel de substanțe se înregistrează între orele 14:00 și 18:00. În acest interval de timp, nivelul de substanțe chimice nocive crește cu 60-90% comparativ cu primele ore ale zilei.

Analiza a mai mult de zece tipuri de creme de protecție solară a arătat că multe dintre ele ajung în apă și eliberează substanțe chimice poluante, cum ar fi azot, fosfor și siliciu, care în mod natural se găsesc în cantități minime în straturile de la suprafața apei. Acești compuși pot acționa ca substanțe nutritive și, prin urmare, pot stimula dezvoltarea algelor, care invadează deja plaje populare printre turiști. AGERPRES(AS — autor: Lilia Traci, editor: Gabriela Ionescu)

http://www.agerpres.ro/

Acest articol a fost publicat în IGIENA-COSMETICA-DERERGENTI- NATURAL. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.