Flatulenţa britanicilor, subiect de dezbatere în Casa Lorzilor. Iubitorii de fasole, învinovăţiţi pentru încălzirea globală


Cetăţenii din Marea Britanie, cei mai mari consumatori de fasole din lume, ar trebui să consume acest aliment cu mai multă modraţie, dat fiind că metanul emanat prin flatulaţie este un factor cauzator al încălzirii globale, s-a arătat ieri într-o dezbatere în Casa Lorzilor (camera superioară din Parlamentul britanic).

Ministrul adjunct al Schimbării Climatice, baroneasa Sandip Verma, susţinea un discurs despre pericolele încălzirii globale în Casa Lorzilor, când a fost întreruptă de parlamentarul Viscount Simon.

„Un program al BBC spunea că această ţară este cel mai mare producător şi cel mai mare consumator de iahnie de fasole din lume. Credeţi că acest lucru afectează încălzirea globală?”, a întrebat acesta.

„Ridicaţi o problemă importantă. Chiar este nevoie să fim mai moderaţi în consum”, a replicat baroneasa.

Un studiu publicat anul trecut, în decembrie, arăta că britanicii au consumat fasole în valoare de 411 milioane de euro, în 2012. Iahnia de fasole este foarte iubită în această ţară, fiind consumată frevent şi la micul dejun.

Dioxidul de carbon provenit din arderea combustibilului fosil este principalul gaz emanat din cauza activităţii umane care duce la încălzirea globală. Metanul, însă, gaz emanat în cantităţi mici în timpul flatulenţei, are un efect de seră de 20 de ori mai puternic ca dioxidul de carbon.

Vacile, de exemplu, produc prin flatulenţă a şasea parte din întraga cantitate de metan emanată în atmosferă. 

Studiile au arătat, însă, că flatulenţa la oameni este responsabilă pentru doar a cinci mia parte din gazele cu efect de seră emanate în atmosferă.

http://jurnalul.ro/

Acest articol a fost publicat în UMOR. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.