Toleranţă à la Europa: PLANUL POLIŢIEI de a EVACUA romii din cartierele bune ale Parisului


O notă internă de la Comisariatul arondismentului al VI-lea din Paris preconizează “evacuarea sistematică” a romilor, relatează Le Parisien în ediţia de marţi.

Documentul, care a fost redactat de un ofiţer de poliţie, “la ordinul comisarului central“, cere ca “începând din acest moment şi până la noi ordine, efectivele arondismentului VI, zi şi noapte, să localizeze familiile de romi care trăiesc pe stradă şi să le evacueze“.

Un funcţionar din cadrul Prefecturii de Poliţie se declară şocat de cele citite în document, şi chiar dacă afirmă că este ilegală cerşetoria împreună cu un copil mai mic de şase ani, dar “acest consemn neîndemânatic şi inadmisibil stigmatizează o populaţie“. “Şi cu ce drept să-i evacueze?“, adaugă el.

Pe de altă parte, primarul arondismentului l VI-lea Jean-Pierre Lecoq (UMP), nu este foarte deranjat de notă. Edilul este deranjat de“familiile de romi pe stradă cu copii mici. Nu este acceptabil în plan uman şi social“. Desigur, acesta nu a menţionat dacă ar fi la fel de inacceptabil dacă ar vedea aceste familii pe străzile din România şi Bulgaria, ţările de origine ale celor în cauză.

Cert este că de două luni, mai multe familii de ţigani au sosit în zona Saint-Germain-des-Pres şi dorm pe stradă împreună cu copiii. Se pare că au fost “goniţi din cartierul Bastille (arondismentul al XI-lea) de către poliţie”, precizează sursa citată.

“Este o cacealma. Îi gonim pe romi dintr-un loc într-altul, dintr-un arondisment în altul, nu serveşte la nimic“, a declarat Jean-Pierre Colombies, un delegat al sindicatului de poliţie Snop-SCSI.

Prefectura de Poliţie a Parisului a admis o “o uşurinţă de limbaj nefericită” în redactarea” notei, prin care “instrucţiuni au fost într-adevăr transmise comisariatului” din arondismentul al VI-lea.Potrivit prefecturii, este vorba despre o “operaţiune de recenzare, deşi termenul nu este fericit“.

http://activenews.ro/

Acest articol a fost publicat în TIGANI și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.