Care este motivul radicalizării rusofobiei românilor?


Istoricii, politrucii și media din România au bătut apa în piuă cu maximă intensitate în ultimele decenii, pe tema sudului Basarabiei și a nordului Bucovinei, regiuni care deși sunt populate și de o minoritate românească și au aparținut în trecut statului român, se găsesc în componența Ucrainei.

Din 1991, de la desprinderea Ucrainei de URSS, ucrainenii nici n-au vrut să audă de retrocedarea acestor teritorii către România. Cu toate acestea președintele Ion Iliescu a recunoscut în numele României apariția statului Ucraina. Contrar percepției oficiale inoculate românilor, prin care alții le-au făcut o mare nedreptate, nedreptatea și-au făcut-o singuri prin tratatul bilateral semnat în mandatul lui Emil Constantinescu cu Ucraina, prin care s-a recunoscut încă o dată și fără nicio reținere statutul actual al acestor teritorii.

Recent, un grup de politicieni pro-occidental nelegitim s-a instalat la putere prin forță la Kiev, declanșând criza ucraineană. Pe acest fond propice, urmărind satisfacerea interesului național al Rusiei, președintele Putin alături de întreaga clasă politică din Federația rusă, susținută de poporul rus, a încurajat desfășurarea unui referendum în Crimeea, teritoriu locuit de ruși în proporție de peste 80% și care în trecut a aparținut Rusiei, rezultând atingerea acestui deziderat național prin revenirea Crimeei la Rusia. Poporul rus și conducătorii săi au demonstrat prin aceasta că știu ce vor și că acționează în consecință.

Întrebarea care se pune este: îi mai apreciază cei din România, drept români pe frații lor din nordul Bucovinei și sudul Basarabiei, considerându-se responsabili de destinul lor ? Dacă nu (și acordul tacit al actelor semnate de Ion Iliescu și Emil Constantinescu ar fi un răspuns),atunci au cel mai potrivit motiv ca de acum încolo să tacă. Dacă da, atunci trebuie să facă ceva real și pentru ei.

Acest ceva ține de politica externă a României, atribut cu care poporul i-a mandatat pe președintele Traian Băsescu, guvernul condus de premierul Victor Ponta și Parlamentului României. Numai că odată cu aderarea la NATO și UE, conducătorii României, aleși de români, au cedat Occidentului suveranitatea României,fără nicio consultare prin referendum a românilor, renunțând în mod deliberat la urmărirea interesului național. Criza ucraineană constituia pentru România ocazia satisfacerii parțiale a dezideratului reîntregirii țării. Acest lucru e atât de evident încât nu mai insist asupra lui.

Cum a reacționat poporul român?Nici nu a sesizat că dreptul lui la o informare corectă în România nu mai există. Știrile din media rusă nu mai sunt preluate în România, sub pretextul că Rusia trebuie sancţionată astfel pentru o presupusă propagandă de război, informaţii tendenţioase şi justificarea agresiunii împotriva unui stat suveran. Poporul român a acceptat cu seninătate să cadă în capcana unei rusofobii nemaiîntâlnite până acum, inoculate după un model preluat din PSYOPS-ul (operațiune psihologică militară) al armatelor NATO. Și cultivat pe unele canalele media românești, odată cu publicarea unor liste cu români considerați (de către cine și pe ce bază?) trădători puși în slujba Moscovei.

Concluzionând, poporul rus a avut confirmarea prin fapte a subordonării clasei politice interesului național, promovat prin toate atributele cu care aceasta a fost investită. Poporul român a constatat exact contrariul în ceea ce privește clasa politică românească și până acumnu a catadixit s-o tragă la răspundere. Deși el și nu Occidentul (pe care clasa politică românească a dovedit că îl servește) a adus-o la putere prin vot și tot el, poporul român o poate da jos, la orice oră, dacă vrea. Și s-a dovedit că poporul nu vrea. Fiindu-i mai comod să-și răzbune în stil mioritic propria neputință, apelând la rusofobie. Încă nu e timpul pierdut ca românii să se trezească din acest coșmar și să se transforme dintr-o simplă masă de manevră pusă în mod deliberat la dispoziția Occidentului, într-un popor demn și suveran, făcând numai ceea ce dictează interesul național al României.

Valentin Vasilescu

http://romanian.ruvr.ru/

Acest articol a fost publicat în ROMANIA-RUSIA și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.