Noul curs al lui Obama spre izolarea Rusiei


New York Times a ajuns la concluzia că preşedintele SUA, Barack Obama va înceta contactele cu Vladimir Putin.

El se va răzbuna pe Rusia pentru eşecul politicii sale internaţionale (în direcţia ucraineană) şi va depune eforturi pentru a organiza izolarea ei internaţională.

Deja răsună îndemnuri de se face acest lucru, deoarece în Senat există destui conservatori radicali belicoşi. Unul din ei, Bob Corker a cerut să se introducă sancţiuni împotriva companiilor energetice şi a băncilor ruseşti mari. Deoarece, potrivit lui, Rusia trebuie să fie „pedepsită”. La ce va duce noua spirală a programului american de „reţinere” a Rusiei?

Anterior, republicanul Bob Corker a cerut SUA să livreze arme Kievului. Având în vedere că el nu a reuşit să atragă Washingtonul într-o confruntare armată deschisă în Ucraina, acum el vrea ca Rusia să fie „pedepsită” prin intermediul banilor. Însă el a propus europenilor să ia măsuri. Potrivit lui, companiile europene trebuie să se sacrifice de dragul ambiţiilor americane şi să se „sinucidă economic” încetând relaţiile cu Rusia.

SUA au folosit întotdeauna faţă de Rusia politica atragerii şi reţinerii. Ea se bazează pe concepţia inventată în timpul Războiului Rece: trebuie ca Uniunea Sovietică să simtă gustul relaţiilor internaţionale, iar apoi ea trebuie să fie „privată” de posibilitatea de a participa la ele.

Însă astăzi, această metodă nu mai poate fi eficientă, indiferent de dorinţa administraţiei americane de a se răzbuna pentru eşecurile politicii sale externe, relevă economistul Maksim Braterski.

„Problema constă în faptul că politica atragerii presupune că în lumea pe care au încercat să o edifice SUA, Rusiei i se va propune un anumit loc. Însă nouă nu ni s-a propus nimic niciodată. Politica lui Obama faţă de Rusia a eşuat. Acum va urma o perioadă a răcirii. Vom vedea cât timp va dura această perioadă.
http://romanian.ruvr.ru/

Acest articol a fost publicat în RUSIA și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.