ROMÂNIA – ȚARA MILIONARILOR REMORA


  Diplomații americani în frunte cu Victoria Nuland au anunțat că vor declanșa o acțiune de supraveghere a corupților din România. Cea mai recentă declarație în acest sens a fost formulată zilele trecute și aparține unui membru al Ambasadei SUA de la București.
Citind acest anunț am respirat ușurat și mi-am spus cu entuziasm, precum conu Leonida: ”Gata! Bampirilor poporului le-a sosit ceasul!”
La a doua citire a textului însă înflăcărarea mea s-a fleșcăit ca un balon spart în momentul când am ajuns din nou la cuvântul ”supraveghere”. SUA anunțau nu reprimarea ci  ”supravegherea corupției din România”.
Ca să nu greșesc, m-am uitat în dicționar. ”Supraveghere” nu înseamnă nicidecum combaterea sau eradicarea unui fenomen ci doar observarea atentă și de departe a acestuia.
Dar cu observarea atentă a corupției din România se ocupă temeinic de peste douăzeci de ani servicii ca FSB, Guojia Ankuan Bu, Tong Kuk 2 Tinh Bâo și VEVAK. Figuri precum Gigi Becali, Mitică Dragomir, Dan Voiculescu sau Adrian Năstase constituie deja material de studiu didacțic pe care se antrenează elevii școlilor de poliție din Rusia, China, Vietnam sau Iran.
Supravegherea nu înseamnă interzicerea corupției, așa că până una alta, corupții țării noastre, sub înalta supraveghere a SUA își pot vedea liniștiți de șpăgi și licitații trucate, iar noi ne putem întreba ce motiv au avut SUA să anunțe o astfel de hotărâre.
România este o țară în care din șase milionari,  șapte sunt hoți notorii și escroci calificați în crimă organizată și în furtul banului public.
România este o țară în care un funcționăraș de primărie sau de minister încasează lunar un salariu de două ori mai mare ca al președintelui SUA în timp ce un doctor este plătit cu trei sute de euro lunar, iar un pensionar primește, în medie o sută de euro.
România este o țară a peștilor remora care se atașează cu ventuzele de peștii mai mari pentru a înainta fără nici un fel de efort prin apa oceanului. Mii de milionari români remora stau lipiți ca niște paraziți de carena statului român, adică de fundul (și la propriu și la figurat) statului român și trăiesc lejer acumulând averi pe seama banului public.
Viitorul unui astfel de stat nu poate fi altul decât eșurarea lui. România de azi, în cadrul Uniunii Europene, nu este nimic altceva decât o altfel de Ucraină. Este un stat mafiot.
A spune unor mafioți că ei sunt corupți înseamnă să le aduci un compliment măgulitor. Banditul are propriile lui etaloane. Dacă o femeie l-ar scuipa pe un violator el va purta pe pieptul lui acești scuipați ca pe niște medalii și se va mândri cu ei.
Declarația SUA cum că în România fenomenul corupției îngrijorează este o glumă proastă. Ce îngrijorare? Ce corupție? Aici nu mai e vorba demult de stăvilirea corupției! Aici trebuie stăvilite crima, banditismul, tâlhăria. Portavioanele și navele de război americane care au venit în portul Constanța ar trebui să-i urce la bordul lor pe toți șoferii și funcționarii publici din România plătiți cu salarii lunare de la zece mii de euro în sus și să-i ducă în pușcăria de la Guantanamao, pentru că toți ăștia sunt niște teroriști. Abia atunci, eliberată de povara peștilor remora, nava România va putea evita scufundarea, moment de care nu este departe.
Este foarte limpede și clar că după 1989 Uniunea Europeană a promovat la vârfurile ierarhiei statului român toate elementele ratate ale Securității și ale aparatului ceușist de propagandă comunistă. Statul român nu se mai poate debarasa de acești rechini-remora nici dacă pușcașii americani ar intra în fiecare vilă din București și ar aresta pe toți escrocii care au făcut avere prin furt și jaf în numele capitalismului.
Nu ne mai rămâne decât să ne consolăm cu gândul că România va deveni celebră în istoria lumii ca excelent material de studiu pentru serviciile speciale din țările adversare Uniunii Europene. Acestea vor putea vedea în detaliu cum poate fi adus în sapă de lemn un popor în numele capitalismului și  cum poate ajunge o țară din putere industrială medie în ascensiune o tarabă pentru etalat mărfuri de producție străină. Tot în numele superiorității capitalismului asupra socialismului.
În ce măsură convine Statelor Unite acest lucru sau nu o să vedem în lunile și anul care vin.
Gheorghe  PANAITESCU

http://universulromanesc.ro/

Acest articol a fost publicat în POLITICA STIRI și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.