Asa s-ar vedea undele WI-Fi daca ar fi vizibile


Wi-Fi, rețeaua fără fir ne permite să se conectam la internet, este un câmp de energie transmisa in valuri. Omul de știință și artistul Nickolay Lamm si-a propus sa reprezinte grafic ei locuri celebre din capitala SUA, Washington,  National Mall si  Europa. Lamm a colaborat cu Browning Vogel, astrobiolog care a lucrat la Ames Research Center, NASA. “Distanța dintre undele Wi-FI este mai scurtă decât cea a undelor radio și mai lungă decat cea a microundelor, astfel încât nu poate fi întreruptă de alte semnale”, spune Vogel. Această imagine arată datele ipotetice transmise prin Wi-Fi o tbanda care este împărțită în diferite sub-canale reprezentate în galben, rosu, verde si alte culori.

Asa s-ar vedea undele WI-Fi daca ar fi vizibileUndele Wi-Fi sunt prezentate aici ca sfere colorateradiante care radiaza din fantana. După cum explică Vogel, emițătoarele wireless routere sunt ca o antenă echipata cu un protocol de transmisie care împarte banda de frecvență în mai multe segmente, cunoscute sub numele de canale. Datele pot fi transmise prin fiecare canal pentru a trimite și a primi cantități mari de date la viteze mai mari.
Aceste antene emit un semnal omni-directional, care este răspândit în mod egal în toate direcțiile, prezentate ca benzile circulare. Din creasta in creasta valurilor Wi-Fi aproximativ 3-5 centimetri, explică Vogel.wifi”Imi pare rau că mulți dintre noi folosesc desoperirile tehnologice si anumite aspecte ale tehnologiei fara   a aprecia stiinta care le face să funcționeze”, spune Lamm. După cum se vede în această imagine, în Washington, există routere instalate în copaci, clădiri, stâlpi de lumină și alte structuri. Un exemplu tipic de router în aer liber poate proiecta semnalul lor la peste 500 de metri de locație.

sursa http://www.target-info.ro

http://inforor.com/

Acest articol a fost publicat în CURIOZITATI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.