Adevarata ISTORIE a Romaniei, ascunsa la nivel mondial


Adevarata ISTORIE a Romaniei, ascunsa la nivel mondialOriginea poporului roman a fost indelung discutata si a starnit polemici intre specialisti. Iata cateva informatii despre stramosii nostri, pe care probabil nu le stiai!

In zona Olteniei se inregistreaza cea mai veche locuire in bordeie din lume(18,000 ani inainte de Christos), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi tarnacop de miner descoperit vre-o data, cea mai veche activitate metalurgica a aramei din lume (8,000 ani inainte de Christos), cea mai veche scriere din lume (tablitele de la Tartaria, judetul Alba 5-6.000 inainte de Christos). Tot aici s-a inventat arcul, au aparut primele furnale din Europa, si tot de aici au plecat si s-au format celelalte popoare indo-europene si nu numai cum ar fi: iranienii, carienii, italicii, frygienii, scitii, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmatii, elenii(ahei si dorieni), fenicienii….etc.

TRACO-DACII reprezinta cea mai veche si mai inalta cultura de pe Pamant, anterioara civilizatiei Sumeriene, si totodata cea mai numeroasa (180 – 200 de triburi). Ei puteau fi gasiti in intreaga Europa (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franta, Spania, Turcia europeana, Asia Mica, Africa……chiar si Burii din Africa de Sud sunt tot un neam Dac, din care facea parte insusi Burebista.

Scrisul si odata cu el istoria, au aparut mai intai in spatiul tracic si abia mai tarziu in spatiul greco-roman, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici. TRACO-DACII au avut cea mai veche agricultura din Europa, (neolitic) si printre cele mai vechi din lume. La vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de masurare a timpului, potrivit ToataRomania.ForumHit.ro

Incepand cu anul 1995, dupa studii indelungate, insa intentionat tinute la subsol, o serie de savanti americani de prestigiu au ajuns la concluzia ca Potopul descris in Biblie a avut loc pe malul vestic al Marii Negre, unde locuia o populatie neasteptat de dezvoltata, (oare cine?). De altfel Olimpul, legendarul munte din mitologia greaca (ULIMP- Lumina sau Splendoare, in limba traco-daca), nu era altceva decat muntele Bucegi pe care nu intamplator dainuie al doilea Sfinx de pe Pamant. Istoricul Homer spunea ca numai tracii stiau sa lupte calare si cu arcul incepand cu mileniul cinci inainte de Christos.

TRACO-DACII se remarcau printr-o corectitudine desavarsita, toate conventiile fiind incheiate verbal si apoi pastrate cu sfintenie. Lipsa de acasa era semnalata printr-un bat lasat la poarta, fiind mai mult decat suficient.

TRACO-DACII erau singura civilizatie din lume care nu a folosit sclavagismul sub nici o forma a sa.

In jurul anului 1400 I.C, se construieste in Tracia nord-Dunareana, cea dintai scoala cu local de sine statator de pe Terra, numita Androniconul, unde preotii Zamolxieni predau toate disciplinele universitare incepand cu teologia (cultul Zeului Soare si al celor 12 constelatii).

Confom marturiilor ramase posteritatii ale lui Platon si Socrate, insusi Pitagora si-a completat studiile la scoala Zamolxiana, si tot ei afirmau ca in acea vreme in Dacia existau cei mai de seama medici ai timpului.

Istoricul Herodot, ii considera pe Cimerieni originari de pe versantul Nord-Estic al Carpatilor,(Moldova de astazi). Apoi o parte din ei s-au deplasat spre Sud, in Anatolia, unde au fost cunoscuti ca Cimiry. Migrati ulterior catre Italia, Spania, Anglia si Irlanda au fost cunoscuti sub denumirea de celti.

Zona Nord -Dunareana (Romania de astazi), a fost considerata din vechime drept un paradis terestru.Un teren bogat in aproape toate bogatiile pamantului, cu terenuri agricole(Granarul Europei de mai tarziu), pasuni intinse, toate formele de relief, un incredibil sistem hidrografic natural, o zona bine aparata contra majoritatii dezastrelor naturale…..etc. Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungati din vatra stramoseasca si nici deznationalizati.

Romanii pastreaza in continuare limba, portul, obiceiurile, traditiile stramosilor de acum 7.000 de ani. Analizele minutioase de sange, demonstreaza un alt miracol : in ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionata ocupatie romana, ne-am pastrat puritatea genetica, specifica stramosilor nostri.

Romania ramane un miracol, caruia i s-a prevazut un viitor mesianic. Profetul indian Sundhar Singh scria in 1922, ca romanii vor deveni un popor indragit si respectat de toate popoarele lumii.

http://stirile.rol.ro/

Acest articol a fost publicat în URMASII DACILOR (editoriale) și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

42 de răspunsuri la Adevarata ISTORIE a Romaniei, ascunsa la nivel mondial

 1. Liliana Vinteler zice:

  anti-religia o prevestea Cioran, prin revenirea la zei, dar si el a devenit crestin…

  Apreciază

  • Lupul Dacic zice:

   si la ce i-a folosit?
   tot a murit…sau a devenit nemuritor?

   Apreciază

   • Vasy zice:

    Viata-i trecatoare….Moartea-i vesnica. …

    Apreciază

   • Lupul Dacic zice:

    Adevarata viata e dupa asta. Moartea nu exista…si da, adevarata viata este vesnica

    Apreciază

   • Miahi zice:

    Dar de ce TRACO DACII si TRACO GETII?De unde curentul asta dacist ?Dacii nu au existat .Herodot a vorbit de traci ,iar de geti si explica foarte clar ca ei sunt denumiti dupa locul unde sunt asezati.,Nu a pomenit nimic de daci,Chestia aia ca dacii sunt cei mai vitezi dintre traci e o inventie.Nu a rostit asa ceva niciodata.Dacismul asta e un curent rusesc si nu are de aface cu istoria adevarata a acestor meleaguri tracice.Tracia in timpul lui Burebista era imparatie iar Burebista era imparat.Asta scrie foarte clar pe tablitele de aur de la Sinaia.De ce nu spuneti adevarul ?De ce il amestecati cu minciuna,ca oamenii sa nu mai inteleaga ce e adevarat?Nu va da ti seama ca reduceti Romania la doar 17% dinc at au cucerit romanii?Nu ,nu suntem daci,nu vorbim limba latina si nu avem nici o treaba cu miscara dacista si interesele acestia.

    Apreciază

   • Lupul Dacic zice:

    Daci este denumirea data de vest a getilor. Inseamna tot aia. Se foloseste acest nume deaoarece toata lumea il cunoaste.

    Apreciază

  • Ionel zice:

   Mihai, stai jos, ai 4 pentru azi. Termenul ‘ getae’ e folosit pe foarte multe inscripții din acea vreme. De unde scoți tu prostiile alea? Ești KGB? , GRU? Mă gândesc că faci ca borfașii aia mărunți din tramvai care striga hoții și coboară pe ușă din spate.

   Apreciază

 2. anca zice:

  „vre-o data” ???
  ce?!? poftim?!?!?!?

  Apreciat de 1 persoană

 3. Ion zice:

  De ce oare tac istoricii, oamenii de cultura, si altii, si nu ei ne fac cunoscut lumii, trecutul si Istoria noastra in lume. Sa considere oare ca nu are importanta pentru tara, sau au ajuns acolo unde sunt, la loc nepotrivit, tocmai pentru a tine in anonimat acest adevar istoric, care aflat de intreaga lume ne-ar aduce mai mult respect, admiratie, si ne-am mai ridica de jos, unde au dus tara politicul de azi.?

  Apreciază

  • sandocan zice:

   Asta-i istorie de adevarul.ro…cum poti crede asa ceva?

   Apreciat de 1 persoană

   • Laurentiu zice:

    Mă, tu precis l-ai citit pe Doru Braia, că numai ăla susţine că suntem „dacopaţi”. După mintea lui, noi nu suntem nici români.

    Apreciază

  • aura zice:

   In lumea de astazi, DOAR BANUL este important ! Istoria ramane istorie si dupa cum vedeti, ar dori chiar sa o scoata din scoli ? La ce serveste ? Copii trebuie sa invete ” cum sa obtin mai multi bani” si nu conteaza UNDE, si CUM !!!!

   Apreciază

 4. Costel Baloiu zice:

  Da, noi am fost poporul ales, am inventat mersul pe jos, apa calda si omul fara obraz.
  Pu liniuta la…

  Apreciază

 5. Dac zice:

  Daca am fost CEI mai tari si CEI mai mari cum de sintem CEI mai inapoiatzi din Europa gargara asta cu am fost o aud mereu se vede clar ca sintem un neam delasator si puturos nu avem nimic nici macar drumuri pe care sa mergem numai lauda ca ar fi fost ca am avea si tra la la burebista a taiat vile ca eram un popor de alcolisti,si cind veneau altzii sa ne ia arul nu aveau nici macar cu cine se bate ca daci erau betzi, asta spune Herodot de aceea am resistiat ca neam ca pe noi nu trebuia Sa ne bata nimeni ca le dadeam totul pe degeaba a incercat Burebista,Mihai,STEFAN, Tepes si inca vreunul sa faca ceva dar nu au avut cu cine.Noi ne laudam doar cu istoria , base, trecut si ar fi fost ar fi facut gargaraaaa laudatziva cu prezentul si viitorul daca putetzi

  Apreciază

 6. Augustiniu zice:

  Hai sa incecam sa nu mai dam/primim shpaga, sa nu mai pupam ghiulu’ la barosani, sa fim corecti cu cei din jur ca sa nu ne patam obrazu’ , sa mai punem mana si pe-o carte, sa mai folosim si sapunul si pasta de dinti… etc etc etc…

  Apreciază

 7. KOTYS zice:

  Mai voi chiar nu traiti pe lumea asta?? Voi chiar sunte-ti bolnavi la cap intr-un mod foarte grav. E foarte probabil ca a trait aici o civilizatie foarte avansata pentru perioada ei, acum 7-10.000 de ani i. Ch. Dar asta nu inseamna ca aceea civilizatie a nascut toate marile civilizati ulterioare din lume, sau macar din partea asta a lumii.. (ma rog un picut si in Asia si in Africa de Sud!!!!!) AM mai auzit si o teorie prin care romanii de fapt sunt cei care au nascut civilizatia japoneza…. uite inca o chestie pe care sigur organul lui Burebista in persoana a nascut-o. Oamenii buni, aceea civilizatie nu are nimic de a face cu poporul roman… ce treaba are poporul roman cu dacii??? Presupunem ca Decebal si Traian si-au dat la buci si asa s-a nascut la 1500 de ani poporul roman. Voi nu auziti ce absurd suna aceste lucruri??? 1500 de ani de gestatie dupa care se naste un popor care de fapt nu s-a nascut acum… el a nascut burii in Africa de Sud, japonezii in extremul orient, iranieni (care sunt de fapt persani), latini… adica marea Roma si asa mai departe….. Acum eu inteleg principiul conform caruia „O bataie de aripi a unui fluture aici poate naste un uragan in alta parte a lumii” dar va rog…. TREZITI-VA VA RoG, FITI CORECTI, NU MAI FURATI, NU MAI INSELATI, NU MAI…. NU MAI……. AHH SI SA NU UIT EU SUNT ARDELEAN NU ROMAN, popor roman in sine nu exista…. si nu mai vreau sa raman inventat de voi si exploatat de niste hoti si imputiti…..

  Apreciază

  • Lupul Dacic zice:

   „popor roman in sine nu exista”

   Poate ar trebui mai bine spus ca popor maghiar nu exista in Romania, ci doar niste minoritati care au un tupeu extraordinar.

   Apreciază

  • mosu zice:

   daca dupa mintea ta de inapoiat poporul roman nu exista ,ia mutati curul ala cacacios in ungaria ta imputita si suge pula lui gyuri, nu uita ca pe vremea imperiului austro-ungar ,toti raii si toate lepadaturile imperiului au fost trimise la capatul imperiului, stiu ma repet, aici unde sunteti acum in capatul ardealului si de aici rezulta ca sunteti fii de borfasi, si holgos bosgori.

   Apreciat de 1 persoană

  • Ionel zice:

   Kotys, bozgore…..tu nu ai habar ce ești mă. Că toți ceangăii și secuii faci pe ungurul.Culmea e că acum ceva timp ungurii se dădeau urmașii Dacilor (care nu au existat – spune alt capiat). Oamenii vin cu dovezi arheologice, lingvistice, genetice, dar tu…..nuuuuu e adevărat. Poate e adevărată varianta israeliană….că toți suntem de la ei, inclusiv indienii din America. Cine nu mă crede ii dau adresele de net. Problema e că ăștia nu vin cu nici o dovadă.

   Apreciază

 8. RusuLiviu zice:

  E jenant și umilitor. Incultră exaltătă doar prin taberele de yoghini mai vezi!

  Apreciază

 9. sandocan zice:

  Acest „articol” e pe bune? …eu chiar am crezut ca este… gen, o satira, un pamflet, u name it…sa afirmi (aiurea ‘n tranvai) fara argumente ca aci fu primu arc, prumu hau hau, da’ io raman la concluzia ca e o bâzã

  Apreciază

 10. Catalin Preda zice:

  Tare de tot faza cu ….”lasau un bat la poarta cand nu erau acasa”! Conform caror descoperiri contemporane se afirma tampenia asta!!??

  Apreciază

  • Spi zice:

   Domnule Preda pot sa-mi aduc aminte cu placere de acel BAT LASAT IN USA…Nu II ziceam BAT II zicea BOTA. Asta semnifica ca nu este nimeni acasa…
   Acestea nu se intamplau acum ô suta de ani ci in urma cu vreo 30 ani.
   Dar daca taceai filozof ramaneai…Omul percepe realitatea prin prima cunostintelor si trairilor lui.
   Dar nu pot sa inteleg ce te détermina pe tine sa te dai cu parerea si sa faci misto de munca altora, buna sau rea cum ô fi ea.Hop ma bag si eu in seama. CE AI DE CASTIGAT ???
   Dar ma abtin sa scriu deoarece sunt roman si sa jignesc ,sa-ma dau cu parerea ma pricep.
   Mai izolativa si voi pt 1 ora in an si ascutativa sinele vostru interior. Mai lasati grijile, placerile ,durerile, munca si prostu obicei de-a arata la altii de ce sunte-ti voi in stare. Mai traiti si pt voi nu doar de vazul altora.
   Iubitiva. ..

   Apreciat de 1 persoană

 11. aba zice:

  obiceiul cu batul (matura) pusa curmezis in usa cand nu esti acasa inca exista si e folosit in Ardeal….

  Apreciază

 12. Lupul Dacic zice:

  Vezi cine a scris articolul…si mai citeste isotrie.

  Apreciază

 13. O fi prezis Indianul si ar fi avut dreptate daca nu venea comunismul in 1947. El a facut prezicerea in 1922 si in 1946 eram pe calea cea buna. Dar in 1947 au venit comunistii iar in 1989 neo-comunsitii care sunt si azi si au distrus tot si au frat si inca distrug si fura.

  Apreciază

 14. mihai zice:

  Aveti rabdare, rabdare, rabdare si cand credeti ca ati avut destula rabdare, rabdare in continuare, romanii vor fi ce trebuie sa fie, la fel si tara noastra. Pace!

  Apreciază

 15. șulemi zice:

  … măi , măi , ce daci am fost … și ce români am ajuns …………….. 😦

  Apreciază

 16. Costin Red zice:

  Oricum, eu cred ca este viata si dupa moarte. Exista Dumnezeu…

  Apreciază

 17. tirca valentin zice:

  UITE NISTE INFORMATII PE CARE NU LE STIATI . AICI NU AU FOST DACII CI AGATHIRSII . EI SUNT STAPINII ACESTUI SPATIU SI NU NUMAI .

  Apreciază

 18. Om liber zice:

  Stimate doamne și stimați domni,
  Frumoasa limbă Română este cu adevărat veche. Pentru conformitate vă rog să consultați – Istoria ilustrată a omenirii. De altfel limbile popoarelor din jurul nostru au proporții diferite de împrumuturi de cuvinte din limba Română. Pentru conformitate consultați publicațiile academicianului bulgar Georghiev care specifică faptul că peste 40%din DEX-ul bulgar este de origine Română. De asemenea profesorul Bakos din Budapesta care specifică faptul că peste 12%din DEX-ul ungar este de origine Română. În serbia sunt regiuni vorbitoare de limbă română. În Ucraina dincolo de Nistru până ân Crimea și înspre nord până în Polonia sunt zone în care se vorbește românește. Consultați descoperirile arheologice de pe teritoriul restrâns actual al României – Sunt cele mai vechi din Europa și nu numai. În Ungaria nu numai până la Tisa sunt teritorii românești cu locuitori români chiar dacă o parte dintre ei forțat nu mai vorbesc românește – Vezi Ținutul Crișanei și Maramureșul de nord. În România peste 90% dintre vorbitorii de limbă maghiară sunt de fapt români maghiarizați sau auto – maghiarizați. Folosiți limba Română pentru a argumenta pe bază de studiu și nu pentru altceva.

  Apreciază

 19. Catalin Didica zice:

  Faza asta e penibila – Profetul indian Sundhar Singh scria in 1922 ca romanii vor deveni un popor indragit si respectat de toate popoarele lumii. Nu cred asa ceva decat daca facem REVOLUTIE si anchetam toti guvernantii ca sa le confiscam averile furate, sau ce au dat ilegal la altii nationalizam si ii ucidem fara mila. Apoi si pe vinovatii din structurile statului care au tradat tara pentru bani si alte bunuri.

  Apreciat de 1 persoană

 20. Ene Constanta zice:

  Nu mai vorbiti prostii ! Suntem un popor sfant si iubit de Dumnezeu ! Sa ne iubim pamantul , tara, si sa trimitem ticalosii la plimbare …sa ne scuteasca de prostiile pe care le spun ! Doamne ajuta poporul roman -dac !

  Apreciază

 21. Roxanne zice:

  Problema nu e istoria.. Cred ca suntem destui interesati, care o descoperim putin cate putin chiar daca surse externe nu vor asta.
  Problema e ca am devenit lenesi! Cand un popor spiritual, a ajuns sa fie departe de Dumnezeu si de popor insusi, unde se ajunge?! La destramare clar.
  Vedem frecvent un citat : ‘daca vrei sa schimbi lumea, incepe cu tine. ‘. Ce inseamma acest lucru?! Ca daca noi, cei treziti de pe teritoriul României care inca suntem aici, intram in sine si ne reconectam cu Dumnezeu, vom putea ajuta si un popor..
  Aproapele nu l ajutam prin critica. Pe politicieni nu i miscam prin cuvinte.. Si atata vorba degeaba…
  Daca tot vreti o schimbare in tara, hai sa incepem cu noi! Cei puternici ii ajuta pe cei slabi.. Nu doar dau din gura cum o fac politicienii de la noi.

  Apreciază

 22. Adevărul este un fenomen NATURAL!
  Cu cât presiunea supra lui este mai mare cu atât devine mai PUTERNIC!
  Evident că ISTORIA a fost scrisă ÎNTOTDEAUNA de învingători!
  Au apărut însă niște probleme:
  1) Niciodată învingătorii n-au fost VEȘNICI! În consecință istoria s-a rescris permanent!
  2) Statutul de „învingător” îl premerge ÎNTOTDEAUNA pe cel de „învins”!
  Afirmație care se verifică ca LEGE istorică! Pe care istoricii n-o mai pot ascunde!
  Sau „învingătorii” sunt niște ratați care pornesc războaie. Pe care, eventual, le câștigă?! După care dispar într-un colaps generat din interior și exploatat din exterior?!
  Adică ei NU FAC istorie (cu dovezi concrete)! Ci doar o scriu!
  Exista însă populații care nu s-au ocupat cu invadarea altor teritorii: istoricii n-au mai găsit urme de-ale lor în alte regiuni ale planetei.
  Pentru că ei se ocupă cu VIEȚUIREA comunităților lor, nu cu războaie!
  Și, „coincidență”, acesteia nu înving și nu sunt învinși NICIODATĂ! Ei sunt!
  Unde? Undeva anume!
  Cam „fără sare și piper” pentru un istoric…
  A cărui valoare crește doar dacă descoperă el originea necunoscută a vreunei civilizații.
  Și au tot căutat și au găsit asemenea origini ascunse pentru TOATE civilizațiile lumii.
  Toate veneau din altă parte decât teritoriul unde s-au dezvoltat la un moment dat.
  Așa că, în mod natural, toate marile cercetări istorice ale lumii, toți „copoii” istoriei mușinând ei după dovezi ascunse, în mod ciudat, au dat nas în nas într-un singur loc!
  Care NU E deloc „ROMA”?!
  Istoricii sunt forțați acum să recunoască că ADEVĂRAȚII învingători ai istoriei, pe care nu i-au cautat deloc, sunt „neinteresanții”, cei care au stat cuminți numai într-un loc și n-au pornit războaie!

  Apreciază

 23. traian21 zice:

  Dacă mai adăugăm și faptul că ionienii, aheii, etc. au plecat din jurul Carpaților și au ridicat civilizația greacă, istoria devine mai complicată. Prea ne imaginăm că turcii sau arabii au ridicat orientul mijlociu la nivel de civilizație antică? Istoria adevărată ne prezintă migrații cu efecte semnificative. Americanii, italienii, francezii, englezii, turcii, rușii, grecii, romanii, evreii, nu au apărut unde sunt remarcați de istorie, iar noi pretindem că poporul român a stat pe loc mii de ani ? Când Valahii întemeiau imperii în Balcani, în România actuală exista regatul Cumanilor, iar ungurii erau, „de două mii de ani” dincolo de munții Caucaz

  Apreciază

  • Ioan zice:

   Degeaba sunt inaintasii oameni demn de respect daca cei actuali sunt asa cum sunt.
   „TRACO-DACII se remarcau printr-o corectitudine desavarsita, toate conventiile fiind incheiate verbal si apoi pastrate cu sfintenie. Lipsa de acasa era semnalata printr-un bat lasat la poarta, fiind mai mult decat suficient.” Urmasii, mai ales cei care se intituleaza politicieni cum de au decazut in ultimul hal ? In mod normal trebuiau sa fie si mai buni , si mai corecti … Mai sa fie, ceva imi scapa mie, „softul initial” s-a virusat pe undeva candva 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.