Firmele nu mai vor decat sclavi


Este o trista realitate. Sclavii de acum, adica asa-zisii muncitori, traiesc mai rau decat sclavii de acum 2000 de ani. Aia primeau mancare suficienta, gratis, ca sa fie apti de munca. Cei mai buni erau in multe situatii foarte bine rasplatiti. Toti aveau program de odihna asigurat.
Sclavii de acum trebuie sa munceasca 12h/zi ca sa mai aiba bani de paine. Ca restul de duc pe taxe, impozite si alte contributii ilegale scoase din burta nesatula a politicienilor.
Din cei pana in 1000 de lei cat iau acum cea mai mare parte din romani, in foarte multe cazuri jumatate se duc pe chirie. Iar daca ar lua 1500 tot jumate s-ar duce pe chirie. Firma mai mare, oras mai mare, chirie mai mare.
D-asta ceea ce conteaza este de fapt puterea de cumparare, nu salariul. In China cu 300E pe luna se traieste imparateste, in timp ce in SUA cu 3000E pe luna s-ar putea sa cam faci foamea…rau de tot.
In Romania, avem preturi mai mari ca in UE, unde inginerul lor ia lejer 4-5000 E, iar inginerul nostru ia 4-500, asta daca are mare noroc. De obicei e mai prost platit. Deci automat, aia traiesc de vreo 10 ori mai usor.
Daca luam in considerare si taxele dragului nostru stat, constatam ca suma ce ne ramane scade drastic. Si diferenta nivelului de trai Ro-UE ajunge pe la x20.
Cine-i de vina ? Americanii-s de vina. Capitalismul si asa-zisa lor democratie. Capitalism inseamna sub 1% bogati, sub 10% bine si peste 90% saraci. Uitati-va tot la americani. Graficele nu mint.
Democratie inseamna dictatura mascata. Tot la ei se vede cel mai bine; noi ii urmam pas cu pas. Dar sa revenim, ca despre asta se pot scrie sute de pagini de argumente.
Firmele nu mai vor oameni cu experienta, nu mai vor sa ofere salarii mai deloc. Daca se poate, sa vii tu de acasa cu tot ce iti trebuie la munca. Sa stai gratis cateva ore suplimentare pe zi in folosul companiei. Sa mai vii si sambata si duminica. Ca tot esti scalv. Asta e gandirea lor.
Apoi, mai exista sindicate. Ele in 99.9% din cazuri sunt mana in mana cu conducerea companiei. De ce sa se dea mariri de salarii la 100 sau 1000 sau 5000 de oameni, cand pot fi platiti semnificativ mai bine 1,2 sau 5 ‘sindicalisti’ care fac ban inzecit, iar compania scuteste majoritatea banilor altfel necesari pentru salariile sclavilor.
Peste toate astea, e statul, care taxeaza excesiv. Sub pretextul asta, companiile nu mai ofera cresteri de salarii de ani buni, chiar peste 10 ani in unele situatii. Iar sidicatul se scuza ca n-are ce face ca e de vina statul.
Nu. In primul rand firmele sunt de vina. Vin asa-zisi investitori care iau totul gratis (curent, apa, spatiu, infrastructura) si de fapt in loc sa investeasca ori vand totul la fier vechi, ori se fac ca fac ceva, iar de fapt practica spalare de bani pentru firme-parinte, in timp ce sclavii sunt platiti in bonuri de masa.

Sa luam exemplu daca o firma ar da un salariu de 1200E in loc de 300.
La un salariu de 300E ce in situatie utopica s-ar duce doar la sclav, statul nu ar lua nimic. Firma ar da 300E. E utopie. Nu se poate.
Practic, din 300E, 200E ajung la stat, 100E la sclav. Calcului il gasiti tot prin articolele mele. Firma si-o ia in bot si de la taxe si de la durerea in cot a sclavului.
Judeca prost. Daca aduce alt sclav mai dinspre Moldova si pe ala tot in cot o sa-l doara de productia firmei. DAca nu din prima zi, din urmatoarea, dupa ce se prinde de mersul lucrurilor. La salariul ala e deja prea mult faptul ca scalvii acorda prezenta firmei.

Acum, daca firma ar pune la bataie 1200E in loc de 300, la sclav ar putea ajunge aproape de 1000. Hai sa zicem 800. Iar statul ar ramane cu 200 sau 400.
Scalvul si-ar schimba titulatura in muncitor, pentru ca ar ramane cu de 8x-10x mai mult, iar firma ar si produce efectiv ceva in urma muncii oamenilor, pentru ca muncitorul ar munci, nu ar sta cu ea in mana toata ziua. Statul ar beneficia si el de aceasi parte, poate chiar dublu, fara sa taxeze 2/3 din tot ce circula.
Asadar vinovatul numarul 1 este compania. Apoi statul, apoi sindicatul si in ultimul rand scalavul, care cauta intentionat sclavie. Utilajele dintr-o fabrica sunt tratate mai bine ca angajatii. Oamenii sunt numiti resurse umane. Auzi: resurse !!! Adica ceva ce se consuma si cand ramai fara ce-ti trebuie storcand din ele, arunci resturile la gunoi si iei altele. Insasi denumirea asta arata pe fata ca e vorba de sclavagism.

Revenind la firmele din Romania. Se tot practica sa organizeze targuri de (blow)job-uri. Da, am scris explicit. Pentru ca asta-s targurile alea. Nu va dau altceva decat maciuci frumos colorate.
Aia nu vin sa faca angajari. Vin sa-si faca reclama aproape gratis.
Dovada exista. Si anul trecut, si anul asta, stiu cel putin 10 persoane serioase si cu experienta care au depus de fiecare data peste 15 CV-uri. La targul in Bucuresti Deci 150 anul trecut si 150 acum. Abosult nici una din firme nu a cautat pe nimeni. In schimb, au dat bomboane, pixuri, spam…si ne-au prezentat ‘instalatoare’. Da…ca la targurile de masini. O despuiata langa fiecare masina. Cam asa era si la targul de firme, doar ca nu erau foarte despuiate din cauza de temperatura. Inca n-a venit vara.
Ce ar vrea aia teoretic (zic teoretic deoarece nici astea nu-s prea multe oferte efective) ? Se cauta studenti sau oameni fara experienta, care sa munceasca cat mai aprope de gratis. Daca ai experienta, deja nu mai esti luat in considerare, ca ceri efectiv bani in loc de bonuri de masa.
Asta e capitalismul. Munca moca in folosul patronilor slave-masters.

Concluzia: pas. Decat sa practic asa ceva, mai bine ma duc la munte si strang fragi si mure.

Solutiile sunt mai multe. Una e cea de mai sus – plecarea la tara. Acolo inca poti fi aprope independent de orice sistem de inrobire.
Alta e sa iti ceri efectiv drepturile. Orinde si oricand. Nu e de acord firma cu conditiile – flit. Nu exista negociere. Exista cerinte ale mele, pe care firma va fi in stare sa le indeplineasca sau nu. Daca nu le indeplinesc, sa fie sanatosi…pardon…sa falimenteze cat mai repede. Ca asta merita cam toti.

Iar la asa-zisii investitori, ca stat, le punteam 3 conditii: 1. Salarii minime ca media UE. 2. Interzicerea oricari forme de beneficii catre firma (scutiri taxe, gratuitati, etc). 3. Interzicerea vanzarii activelor infrastructurii preluate.
La fel, nu le convine, pa. Sa nu vina. Nu avem nevoie. Tara era bine-merci fara ei. Dupa ce au venit, ne-am ales cu 4 milioane de sclavi, care mai tre’ sa hraneasca in 16 milioane ce din diverse motive nu practica sclavie.
Ca firma, as fi pus o singura contra-conditie: taxe acceptabile. La salarii corespunzatoare, venitul statului dinspre firme se putea dubla in acelasi timp scazand taxele la 20% in valoarea curenta.

A 3-a metoda…nu-i ok…dar la ea se va ajunge din ce in ce mai mult. Or sa fie tot mai multi aia care prefera sa le dea o ranga in cap alora din top 1% in loc sa fie sclavii lor. Asa ca, atentie, asta va asteapta ‘dragi’ patroni.
Si nu i-as invinovati deloc, pentru ca sistemul ii modeleaza spre asa ceva, deci sistemul ar trebui sa fie gata sa faca fata consecintelor. Iar consecintele sunt foarte aproape.

Nu condsider o solutie plecatul in afara. Chiar daca multi o fac din nevoie. Asta e o improvizatie aparuta din necesitate, nu o solutie. Altii-s doar dezertori, lasi…dar asta-i alta poveste.

Asadar, ‘dragi’ firme, afara cu voi ca nu va vrem. Ne descurcam mai bine singuri.

http://xaeus.wordpress.com/

Acest articol a fost publicat în SCLAVI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.