Statul român acordă subvenții multinaționalelor străine


Imagine

Dragi români, sunt uimit să constat că sunteți atât de naivi și neinformați! Chiar nu știați că statul român,la fel ca și celelante state “democratice” şi capitaliste, acordă subvenţii multinaţionalelor străine?! Fără aceste ajutoare nu ar putea exista nici globalizare, nici economie de piaţă “liberă”. Atât Emil Boc cât şi Victor Ponta au acordat ajutoare în ultimii 2-3 ani ajutoare de stat câtorva zeci de firme străine, în valoare totală de peste 1 miliard de euro! A spus-o chiar Băsescu într-o emisiune de televiziune acum ceva timp.
Uimirea mea se datorează faptului că unor prieteni de pe Facebook nu le venea să creadă când au citit declarațiile lui Ponta,în care acesta spunea că intenționează să răspundă cererii de ajutor de stat înaintate de o firmă franceză de la Sibiu. Unii comentau că Ponta este nebun,dezaxat,de parcă ar fi fost invenția lui ! Iată fragmentul cu pricina : ‘Când vorbesc despre sprijin, mă refer la lucruri concrete care pot creşte competitivitatea dumneavoastră. Mă bucur că Ministerul de Finanţe a aprobat cererea de ajutor de stat, explic de fiecare dată că ajutorul de stat nu este o donaţie din partea statului, se recuperează cu mult mai mult decât statul acordă, prin taxe, impozite şi prin crearea de locuri de muncă. Este cel mai bun mod în care statul poate să investească o sumă de bani’, a explicat Victor Ponta.
Din nefericire nu se recuperează mare lucru pentru că o multinațională are ca scop profitul personal,așa că trebuie să încaseze mai mult decât a investit. Plus de asta multinaționalele au un regim fiscal special,fiind scutite de multe taxe și impozite și își ascund profiturile în paradisuri fiscale,în țările în care fac afaceri declarând doar pierderi. De fapt aceste subvenții acordate de către state corporațiilor multinaționale sunt pilonul de bază al globalizării,deoarece,în lipsa lor,marile companii nu ar mai putea avea prețuri fără concurență,de multe ori mai mici decât cele de producție și nu și-ar mai putea permite să exporte și să importe de la un capăt la altul al lumii cu costuri minime și profit maxim. Globalizarea este,așa cum a definit-o George Soroș , ,,miscarea liberă a capitalului însoțită de dominația crescândă a piețelor financiare globale și a corporațiilor multinaționale asupra economiilor naționale.” Altfel spus,favorizarea de către stat a băncilor și corporațiilor multinaționale în dauna IMM-urilor și micilor afaceri ce alcătuiesc economia națională.

În timp ce multinaționalele beneficiază de ajutoare și scutiri de taxe și impozite,pentru populație și antreprenori locali nu mai rămân decât măriri de taxe,legi împovărătoare,tăieri și eliminări la ajutoare sociale,sănătate,învățământ,cercetare etc. Asta e globalizarea !

Sursa articol de pe

http://dantanasescu.ro/2014/05/30/statul-roman-acorda-subventii-multinationalelor.html

https://searchnewsglobal.wordpress.com/

Acest articol a fost publicat în ECONOMIE-FIRME-BANI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.