Nazismul ardelean


Imagine

Am văzut o emisiune din luna octombrie 1998,realizată de Marius Tucă la Antena 1,care îi avea ca invitați pe Sabin Gherman,autorul manifestului ,,M-am săturat de România” de la acea vreme și pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu,care atunci era redactor-șef la ziarul ,,Adevărul”.

Tema emisiunii era,evident,autonomia Transilvaniei. Urmărind cu atenție dialogul invitaților am realizat care este,în esență,filosofia celor care doresc autonomia,fie ea și administrativă,a Transilvaniei. Ideea de bază este aceea că ardelenii sunt deosebiți de restul românilor,în sensul că le sunt superiori în toate privințele. Ardelenii sunt mai educați,mai civilizați,au un comportament de tip occidental,sunt mai harnici,mai deștepți,spre deosebire de ceilalți români,care au tot felul de apucături proaste,balcanice și sunt numiți ,,mitici”,pentru diferențiere.
În consecință Ardealul ar avea un ritm de dezvoltare mult mai rapid decât restul României,pentru că ardelenii muncesc mai mult,mai bine și mai eficient. De aceea,ei s-au săturat să plătească impozite și taxe la București și doresc să se separe de restul țării din punct de vedere economic,administrativ și cultural.
Acum să recapitulăm : avem oameni superiori,ardelenii,mult mai civilizați și eficienți economic și miticii,restul românilor,infectați de balcanism,inferiori,puturoși și necivilizați. Iar oamenii superiori s-au săturat să îi țină în spate pe oameni inferiori,un fel de asistați,conform teoriei lui Băsescu,deci vor să se separe și să-și facă țara lor,un fel de Europă în miniatură.
Oare cu ce seamănă asta,dacă nu cu un fel de ideologie nazistă ? Nu seamănă puțin modul ăsta de a gândi cu fascismul neoliberal al politicienilor ,,de dreapta” de tip băsist,ori cu naționalismul extremist al maghiarilor de la Jobbik ? Ca să nu mai vorbim de ,,Sectorul de Dreapta” din Ucraina,care trecut deja de la ideologie la genocid!

Sursa articol :http://dantanasescu.ro/2014/06/05/nazismul-ardelean.html

P.S Nu mă miră de ce mulți ardeleni pupă marea ,,civilizatie occidentală” și sunt mai basişti unii dintre ei ce-i drept.

https://searchnewsglobal.wordpress.com/

Acest articol a fost publicat în UNGURI (terosism). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Nazismul ardelean

 1. TRAIAN zice:

  AUZI , DAR CUM SE NUMESTE FENOMENUL PRIN CARE INTR-O ECHIPA UNUL LUCREAZA SI TREI STAU DAR IAU SALAR MAI MARE ????????? NU CUMVA ERA ASA IN COMUNISM ???? PREFER NAZISMUL IN CAZUL ACESTA ….

  Apreciază

 2. Dacul dd zice:

  Se pare ca dacii astia vorbeau romaneste.
  Daci sunt romanii de azi din tarile romane latinizati pentru ca limba lor era asemanatoare limbii latine si tarilor baltice si nu avea nici-o legatura cu limba slavilor veniti din nordul mongoliei .
  Si sa nu uitam cetatea dacica,
  3. “GENUCLA” dacians city before the arrival of the Romans ,Dacians said “GENUC” = knee , like language, Hittite =gienu, old English= cnēo / knee, Ancient Greek =gonu, Sanskrit= janu, Illyrians=Genusus, German =kniu / Knie, Persian =zanu, Old Norse= kne, Avestan= znum, Tocharian, Gothic =kniu, and Celts=”Genu”. In romanian word “GENUC-LA, GENUC-LU “ meaning “GENUCHIUL” = knee .
  si cetatea,
  4. Dacian fortress, cetatea dacica “KAPI-DAVA” or “CAPI-DAUA” is a word formed from the word in romanian “CAP “ means “ head”, and the verb” to have” “D – AVA, D – AUA”. Before the coming of the Romans probably CAPIDAVA is dacians city where are the leaders who led people, or where he was head of a Dacian god. The Greeks said that the leaders of Dacians is “ CAPILATI”, Sanskrit= “CAPA-LA” , head, Latin = CAPUT, capitis.
  si cetatile pe malu Argesului exista o localitate uitata cu un nume vechi care si-a pastrat forma antica “ARGET-OAIA” .
  5. Este posibil ca cetatea dacica “ARGEDAVA” sa fi fost prin confundarea literei “D” cu “T” ca in TU si DU in limbile germanice.
  Si atunci avem “ARGE-DAVA” se transforma in “ARGET-AVA” sau”ARGET-AUA” si numele de azi”ARGETO-AIA”.
  Si numele cetatii “S-ARGET-IA” are aceasi origine si inseamna “arginta, argintata”
  Numele raului Arges insemna “argintiu” , cunoscut an l’antiqitate ca Argessos, Ardzeiscus ou Ordzessus.si probabil ca Argesul se numea “Argetu” sau “Argeshu” ca si azi.Cam asa este cu formarea cuvintelor .
  Asa ca finalul cuvintelor care sunt nume de cetati dacice D-AVA, D-AUA, D-ABA, este verbul a avea de aua. sa aiba, popular sa aiva .
  Citez “Argessis. The capital of Dacian leader Burebista was named Argedava”
  6. Acelasi lucru pentru cetatea dacica RUSSI-DAVA care se transforma in RUSSIT-AVA sau RUSSIT-AUA sau RUSSITA sau IN-ROSITA provenind de la culoarea rosie a peretilor sau a malurilor rosii de argila.
  7. cetatea dacica SUCID-AVA se transforma in SUCIT-AVA, SUCIT-AUA, si forma finala din limba romana” SUCITA” .Verbul a sucii se afla si in lithuaniana .
  8. Dacian fortress PETRODAVA se transforma in PETROTA adica PIETRUITA, PETROITA , din piatra
  Se pare ca dacii astia vorbeau romaneste.
  Cuvinte ca: genunchi, cap, argint, roshu,piatra nu sunt in limba rusa , deci dacii nu vorbeau o limba slava.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.