Un biolog american, despre pericolul gazelor de şist: În America e PREA TÂRZIU


Un cunoscut biolog american a vorbit despre pericolul fracturării hidraulice, procedeu folosit la exploatarea gazelor de şist.

Sandra Steingraber, una dintre cele mai cunoscute activiste anti fracturare spune că cele mai recente studii de specialitate au arătat că acest proces provoacă probleme mari atât pentru mediul înconjurător, cât şi pentru sănătatea oamenilor car locuiesc în apropierea exploatărilor.

“Fracturarea cauzează probleme şi pentru mediu, şi pentru sănătate. Am observat aceste probleme în Statele Unite. Eu, ca biolog american, care am studiat efectele fracturării împreună cu colegii mei, vin în Europa să prezint dovezile pe care le avem. Dovezile includ probleme legate de contaminarea apei, deoarece adesea apar scurgeri de gaze. Fracturarea aduce şi poluarea aerului. Oriunde există fracturare, este urmată de poluarea aerului. 02.00 În Statele Unite avem date noi despre sănătatea celor care locuiesc în preajma zonelor unde se foloseşte fracturarea. Vorbim despre astm, despre sângerări nazale. Avem dovezi îngrijorătoare despre probleme ale femeilor însărcinate care locuiesc în zonele de forare.

Intervin întrebări etice – de ce am început să desfăşurăm acest tip periculos de industrie pe terenuri unde trăiesc oameni înainte să fi studiat siguranţa sau pericolele. Acum este prea târziu în Statele Unite, e deja în derulare. Studiem efectele asupra oamenilor care au fost expuşi. Dar nu aşa facem noi lucrurile. Nu vrem să facem experimente necontrolate pe oameni. Mesajul pe care îl aduc din Statele Unite în Europa este că avem nevoie disperată de un moratoriu atât la mine în ţară, cât şi la voi, până când ne lămurim care sunt efectele asupra sănătăţii”, a spus biologul american pentru Realitatea TV.

Sandra Steingraber a deyvăluit că vrea să meargă la Pungeşti, acolo unde americanii de la Chevron au instalat o sondă pentru explorarea gazelor de şist din zonă.

http://activenews.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în ROSIA MONTANA(alte cazuri). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.