Metode prin care UE extrage bogăție din România


Imagine  După ce vreme de 8 ani UE a profitat de noi cât a putut de mult și ne-a ajutat să ne dezvoltăm din părți,mai ne și șantajează și ne mai și jefuiește și de ultimii bani,după ce ne-am îndatorat până peste cap la FMI.

http://dantanasescu.ro/2013/07/12/comisia-europeana-ne-amendeaza-cu-800-de-milioane-de-euro.html

În timp ce presa e plină de scandaluri,propagandă și informații irelevante,în România se petrec lucruri grave și lumea în care trăim se transformă pe nesimțite într-un coșmar pentru poporul român. Întrarea în UE,departe de a fi un lucru benefic pentru noi,a dus treptat la transformarea țării noastre într-o colonie de la periferia Europei,pe baza căreia statele vestice dezvoltate îți sporesc profitul și ăși mențin nivelul economic ridicat. Principalele metode,prin care companiile și băncile din ,,centrul vest-european” extrag bogăție și fac profituri imense pe seama României.

1. Prin liberalizările impuse forțat de la centrul vest-european,prețurile au ajuns la fel de mari,sau mici…la fel,în periferia România,numai salariile au rămas în urmă la niveluri de câteva ori mai mici,acesta fiind mecanismul principal prin care centrul absoarbe seva economică de la periferie.

2. Liberalizările operează doar în domeniile în care este interesat centr-ul,adică produse servicii,capitaluri,dar nu și în ceea ce privește forța de muncă din România.

3. Pentru a extrage mai lesnicios profit,hypermarketurile occidentale au obținut în România amplasări înăuntrul orașelor și nu doar în afara acestora precum la ele acasă.

4. Companiile vestice își permit în România ceea ce nici prin gând nu le-ar trece să facă în țările lor de origine. Companiile străine,de fapt toate vest-europene,își arogă dreptul de a factura românilor produse și servicii în moneda centrului,cu toate că plățile în România,nu sunt permise prin lege decât în lei. Este mijlocul prin care autoritățile române sunt de fapt obligate să nu utilizeze cursul valutar pentru ajustări economice,astfel încât respectivele firme străine să nu înregistreze decât căștiguri.

5. Nici una din companiile vest europene,care au preluat companii de stat românești,nu și-a respectat obligațiile de mediu și de investiții asumate la privatizare și cu toate nici una nu este penalizată.

6. Băncile occidentale practică în România niște dobânzi astronomice la credite pe care le justifică oficial cu așa-zisul risc de țară,deși,dintr-o demagogie nesfârșită sunt înscrise ca persoane juridice române. Este una din clasicele extracții de substanță economică de la periferie de către centrul colonial.

7. Băncile occidentale mențin sistematic dobânzi jefuitoare la credite printr-un cartel pe care autoritățile române,în urma unor presiuni externe se fac a nu-l vedea.

8. Tot în urma unor presiuni,este interzisă în România emiterea de titluri guvernamentale către populația autohtonă,pentru ca nu cumva,prin concurența făcută băncilor străine,acestea din urmă să piardă posibilitatea de a capta și folosi în interes de profit propriu,bruma de economisire de pe piața periferică numită România.

9. În plină criză,singurei bănci de stat,CEC i s-a refuzat de către Comisia Europeană de la Bruxelles,sub pretextul că ar fi ajutor de stat,majorarea cu doar 200 de milioane de euro a capitalului,pentru a fi în măsură să sprijine IMM-urile,exact în timp ce guvernele occidentale cheltuiau sute de miliarde de euro,pentru a împrumuta sau chiar naționaliza bănci proprii.

10. Structura de destinații a fondurilor europene nu are absolut nicio legătură cu nevoile reale de dezvoltare ale României,ci numai și numai cu nevoile firmelor străine pentru expansiunea în România.
Dacă nu colonie,atunci ce ?

http://dantanasescu.ro/2013/01/09/metode-prin-care-ue-extrage-bogatie-din-romania.html

UE alta cacealma

Romania se imprumuta la FMI si Banca Mondiala si finanteaza UE cu peste 10 miliarde de euro anual si UE finateaza statul Israel anual cu 10 miliarde de euro si nici nu este membru UE.

Cat priveste fondurile nerambursabile acestea sunt o alta cacealma. Romania plateste si finanteaza aceste proiecte europene nerambursabile si apoi UE le finanteaza si daca doreste UE s-a vazut camajoritatea proiectelor sunt false si pline de minciuni si au refuzat sa le plateasca in guvernarea Basescu-Boc, cu toate că tot noi le-am finantat din taxe si impozite si asigurari sociale si TVA.

Romania primeste anual pe cap de locuitor 52,12  euro, insa cetateanul roman nu primeste mai nimic,,,, dar cetateanul roman contribuie anual cu 124,20 euro la bugetul UE.

Dar, banii sunt impartiti asa cum cere UE .

Romania se imprumuta la FMI si Banca mondiala si finanteaza UE anual cu cel puțin peste 10 miliarde de euro , din aceasta taxa impusa Romaniei vin bani nerambursabili, dar inainte de toate din taxele si impozitele impuse romanilor se platesc acesti bani nerambursabili, asa zisi de la UE si pe urma UE daca doreste da bani inapoi Romaniei sau NU.

https://searchnewsglobal.wordpress.com/

Publicitate
Acest articol a fost publicat în ROMANIA-EUROPA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Metode prin care UE extrage bogăție din România

 1. congtf zice:

  Nu UE este de vina, guvernantii si deputatii, sunt niste mascarale.

  Apreciază

  • zen zice:

   Nu-i mai apara caci ei santajeaza, ne impun guverne, presedinti si chiar europarlamentari care le accepta jocul! L Dragnea s-a opus si a ajuns la zdup … Noi ce am facut?! Ne-am bucurat ca am „scapat” de „ciuma rosie”! Suntem incapabili sa discernem binele de rau si ne complacem in spiritul de turma!

   Apreciază

  • Citadela zice:

   Mda, acum inteleg, pe voi continua sa va impresioneaza denumirile functiilor pe care le au acesti administratori ai regiunilor UE. Ahaaaaa, de aceea aveti aceste pretentii de la ei, sa fie ce spune denumirea de pe ecusonul lor. Da, da, da, acum inteleg!
   Cu prima ocazie o sa le comunic sa faca un amendament Constitutiilor.
   Oricum sunt convins ca se apropie aceasta schimbare a denumirii functiilor. In formatul actual sunt redundante nu si mai au justificarea in lumea fara crestere economica, cea deindustrializata, a salvarii planetei. Ideea de stat, ministere sau de presedinte nu si mai are justificare. Tavalugul lumii noi a lui Greta, a multinationalelor si a suprastatalelor este printre noi.

   Apreciază

 2. liz zice:

  ne trebuie un leader nu un mut.

  Apreciază

 3. Natu zice:

  Pentru jefuirea României câți trebuie împușcați ?
  Tovarășul Isărescu nu stie cum ” se joacă ” bancile cu noi?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.