Opinia Germaniei față de fracturarea hidraulică


Germania a respins plantaţiile modificate genetic, energia nucleară şi trenurile cu levitaţie magnetică. Acum, ţara care a inventat automobilele moderne şi tehnologia cu raze x adaugă fracturarea hidraulică pe lista inovaţiilor care o neliniştesc, scrie Bloomberg.

Oamenii de afaceri au încurajat folosirea fracturării hidraulice, o tehnologie care presupune injectarea de apă şi substanţe chimice în sol, pentru extrage gaze de şist pentru a diminua dependenţa energetică a Germaniei de Rusia. Aceasta furnizează o treime din importurile germane de gaze naturale.

Săptămâna trecută, guvernul cancelarului Angela Merkel a început pregătirea unei legi care să limiteze utilizarea fracturării hidraulice doar în cazuri rare, spre deosebire de Statele Unite, unde se foloseşte des această metodă de extracţie.

Proiectul de lege va permite folosirea fracturării doar dacă nu sunt folosite substanţe chimice toxice şi când există certitudine că nu vor fi poluate apele subterane.

Aceste restricţii reprezintă un obstacol pentru directorii executivi ai marilor companii, care spun că parlamentarii se supun prea uşor temerilor populaţiei că noile tehnologii vor afecta mediul înconjurător.

Ei consideră că aversiunea faţă de risc limitează competitivitatea unei naţiuni care a descoperit fisiunea nucleară folosită pentru detonarea bombelor atomice şi care este condusă din 2005 de un fizician prin pregătire profesională, cancelarul Merkel.

„Dacă ne facem un obicei din a refuza riscul, vom duce această societate în mormânt”, a spus Karl Ludwig Kley, CEO al Merck KgaA, cea mai veche companie de produse chimice şi farmaceutice la nivel mondial.

Sursa :money.ro

http://2blackjack1.wordpress.com/

Reclame
Acest articol a fost publicat în ROSIA MONTANA(alte cazuri). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.