Cazul Mircea Basescu: Spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti


bercea basescuCând acum vreo trei ani toate televiziunile prezentau în direct botezul nepotului lui Bercea Mondialu năşit de către Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, treaba nu mi s-a părut tocmai curată. Ce să caute fratele preşedintelui României într-un anturaj de interlopi şi puşcăriabili. Atunci, nu l-am auzit public pe Traian Băsescu, care avea pârghiile necesare, prin serviciile secrete, să ştie ce hram poartă clanul Bercea Mondialu alias Sandu Anghel, ca să-i spună fratelui să o lase baltă cu năşitul creştinesc. E o vorbă la români: spune-mi cu cine te însoţeşti ca să-ţi spun cine eşti.

Era logic că această înrudire penală cu un clan ţigănesc va cauza prejudicii de imagine familiei Băsescu şi preşedinţiei României în general. Nu înţeleg setea politicineilor români la cel mai înalt nivel de a se înrudi cu clanurile ţigăneşti de interlopi din România. Până la urmă soarta întoarce în aşa fel lucrurile că îi loveşte întotdeauna pe cei cae se bagă „în tărâţe ca să-i mănânce porcii”. Aşa a păţit şi Mircea Băsesu acum. Plăteşte cu reţinerea la sediul DNA pentru înfrăţirea cu clanurile interlope  din România. E tardiv ce spune acum preşedintele Traian Băsescu acum că de vină e anturajul fratelui. Trebuia să i-o spună în 2011 lui Mircea. Atunci se tăiau românilor salariile, pensia, alocaţia pentru copii şi îndemnizaţia de mame, în timp ce Mircea Băsescu negocia cu Nelson Mondialu şi fiul lui pe sute de mii de euro cum să-i influnţeze pe magistraţi ca să nu facă puşcărie membrii clanului. Cei 250 mii de euro luaţi de la interlopi nu l-a ars pe fratele preşedintelui la buzunar, în timp ce majorităţii românilor li să tăia veniturilor şi mamele nu aveau cu ce să-şi crească copiii.

Vorba aceea „interlopul e tot interlop”, adică în România pe o mână cu vechile structuri ale securităţii comuniste. Nu întâmplător, poate, avocatul lui Sandu Anghel e Pavel Abraham, un fost colonel de securitate comunistă, conform Miliția Spirituală, care posibil să- l fi  învăţat pe client să-l înregistreze video şi audio pe fratele preşedintelui, deși ipoteza cade cunoscutul avocat nu era apărătorul interlopilor în anii 2011/2012. Aici, Băsescu are dreptate „fraţii nu ţi alegi”. Dar prin informaţiile deţinute preşedintele României avea obligaţia morală şi legală să-l oprească pe fratele său să ia şpaga pentru a influenţa justiţia. E adevărat într-un stat democrat şi civilizat din UE, preşedintele ar fi trebuit să-şi dea demisia aşa cum Victor Ponta trebuia să demisioneze după scandalul cu plagiatul. Dar România e doar o feudă sub-colonială a UE şi SUA şi nimeni nu-şi va da demisia vreodată dintr-o funcţie. Băsescu a ales între frate şi justiţie, tocmai justiţia. Altceva nu avea ce să aleagă în acest caz. Bălăcirea în noroiul imoral dintre politicieni şi clanurile interlope ţigăneşti a devenit o paradigmă în România. Poate, întâmplarea cu Mircea Băsescu ar putea fi şi un exemplu pentru politicieni să refuze colaborarea penală cu clanurile interlope, altfel ajung legaţi în sediul DNA ca şi fratele preşedintelui. Acesta e nivelul intelectual şi moral, extrem de redus, a celor care ne conduc de 25 de ani, de la Ion Ilici Iliescu -, care l-a făcut pe Cioabă regele ţiganilor la mănăstirea Bistriţa -, la Traian Băsescu, care a închis ochii la şpaga primită de fratele său din partea unui clan de interlopi. Din punct de vedere meta-moral Băsescu plăteşte prin fratele său samba jucată pentru voturi pe scena de la Costeşti, cu salba de aur la gât şi la braţ cu regele Cioabă. Acea scenă i s-a întors dramatic peste ani împotriva familiei sale. România se afundă pe zi ce trece şi nu văd nicio ieşire sau o speranţă dinspre clasa politică virusată de corupţie şi de fraternitate cu interlopii.. De Ionuţ Ţene – NapocaNewshttp://www.frontpress.ro/

Acest articol a fost publicat în POLITICA(Basescu). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.