Terebentina – minune naturalăЖивица – природное чудо

Datorită pulberii de terbentină sau plasturii cu terebentina groasă și vâscoasă orice rană se vindecă în doar câteva ore. La angină este suficient de a pune în gură o bucată de terebentină și a suge sau a mesteca ca guma de mestecat. Peste una sau două zile poți uita de angina pectorala. Saliva de „terebentină” vindecă gingiile și nimerind în stomac foarte bine lecuiește ulcerele interne …

Terebentina este rășina ce se scurge din copacul conifer deteriorat și arată ca mierea proaspătă. Terebentina vâscoasă și foarte lipicioasă  nu se dizolvă în apă, dar este ușor solubilă în uleiul vegetal obișnuit. Coniferele deteriorate – cedru, pin, brad, zada – cu acest suc lipicios vindecă rănile, protejând lemnului de penetrarea gândacilor Scolytinae, ciupercilor și altor influențe dăunătoare.

Proprietățile de vindecare ale rășinii sunt cunoscute de omenire de multe milenii,  cel puțin din Egiptul antic. Timp de multe secole aceasta a fost utilizată pe o scară largă pentru comprese și cataplasme, la sângerări și pentru vindecarea rănilor și diferitelor boli. Printre care sunt și maladii pulmonare, reumatism, tulburări digestive, infecții urinare, arsuri, ulcere, diverse maladii de piele, etc. În secolul al XVI-lea terebentina a fost utilizată pe o scară largă pentru tratarea ciumei, pentru că aburii de terebentină au un efect bactericid. Locuitorii din Urali și Siberia de secole au folosit terebentina pentru vindecarea durerilor și tratamentul rapid al rănilor, ulcerelor, furunculelor, arsurilor, tăieturilor, mușcături de șerpi. La fracturi se unge cu terebentina locul traumatizat și osul se sudează mai repede. În Siberia cu terebentina tratau dureri de dinți, aplicând-o la dinte sau gingie. Vindecătorii siberieni au știut cum să folosească terebentina pentru a trata cataracta și albeața, cancer și ulcerul gastric, duodenal, pentru a consolida sistemul nervos.

Живица – природное чудо

Acest articol a fost publicat în SANATATE-VINDECARE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Terebentina – minune naturală

  1. remediile rusesti sunt cu adevarat fascinante

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.