SCANDAL mondial împotriva privatizării apei


 

SCANDAL mondial împotriva privatizării apei

Noua ordine mondială impusă de Grupul Bilderderg a vizat până de curând privatizarea apei. În viziunea megalomană a Grupului, apa reprezintă un bun care trebuie exploatat pentru a obţine profit, cu toate că Organizaţia Naţiunilor Unite a menţionat apa ca un bun public. Oamenii din mai multe colţuri ale lumii au început să se revolte. Din Portugalia, până în Germania, India şi SUA. Speriaţi de o posibilă escaladare la nivel planetar a acestui scandal, autorităţile de la Bruxelles au bătut în retragere. Deocamdată.

Comisia Europeană a retras sectorul apei dintr-o propunere de lege europeană privind concesiunile. Motivul îl constituie temerile legate de o eventuală privatizare, în special în Germania, unde acest sector este gestionat de municipalităţi. „De luni de zile există informaţii referitoare la încercarea Comisiei, de privatizare a apei prin propunerea sa privind concesiunile”, a declarat comisarul european pentru piaţa internă şi servicii, Michel Barnier. Cetăţenii germani, revoltaţi de decizia de privatizare a sectorului apei au strâns aproape un milion de semnături pentru petiţia „Apa este un drept al omului” în cadrul „Iniţiativei cetăţenilor europeni”. Petiţia a fost introdusă prin Tratatul de la Lisabona şi permite unui număr de cel puţin 1.000.000 de cetăţeni ai UE să prezinte Comisiei Europene o propunere în vederea modificării legislaţiei europene într-un anumit domeniu.

Petiţia cere ca instituţiile europene şi statele membre să fie obligate să se asigure că toţi oamenii au dreptul la apă şi canalizare şi că alimentarea cu apă şi gestionarea resurselor de apă să nu facă obiectul normelor pieţei interne, iar serviciile de apă să fie excluse de la privatizare. „Este de datoria noastră să ţinem cont de îngrijorările exprimate de un număr atât de mare de oameni. Astfel, cea mai bună soluţie pare a fi eliminarea apei din domeniul de aplicare a directivei privind concesiunile”, a afirmat comisarul european Michel Barnier.

Speriat de amploarea iniţiativei cetăţeneşti europene, comisarul european a fost obligat să facă un pas în spate, deşi înainte era un susţinător înfocat al acestei măsuri. Eurodeputata ecologistă germană Heidi Ruhle a spus că legea privind concesiunile era o formă de presiune asupra statelor naţionale, astfel încât apa lor să devină un bun privatizabil ca orice marfă şi scos la vânzare. Interesul comisarului Michel Barnier a ieşit la iveală o dată cu informaţiile privind aşa-numita „troikă” (formată din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional) care a cerut explicit guvernelor Greciei şi Portugaliei să privatizeze companiile de apă. Organizaţiile non-guvernamentale din Europa au cerut într-o scrisoare eurocraţilor de la Comisia Europeană să explice de ce, prin presiunile făcute asupra guvernelor Greciei şi Portugaliei, au încălcat tratatul de aderare care le cerea să rămână neutri în ceea ce priveşte politica de privatizare. Multă vreme, Comisia nu a dat niciun răspuns.

Surse de la Bruxelles spun că există un lobby puternic al unor companii transnaţionale făcut asupra Comisiei Europene în vederea emiterii unei directive pentru concesiunea şi privatizarea bunurilor şi serviciilor publice care erau până acum considerate vitale pentru populaţie. Una dintre aceste companii este şi Nestle. Fostul ei preşedinte, austriacul Peter Brabeck-Letmathe, a stârnit un scandal internaţional acum câţiva ani prin declaraţiile şocante pe care le făcea în faţa presei. Letmathe afirma fără ocolişuri că apa este un bun ca oricare altul, că nu este un drept al omului şi, ca orice bun, trebuie privatizat.

Peter Brabeck, CEO al companiei Nestle: „Accesul la apă NU ar trebui să fie un drept public”

„Azi oamenii cred că tot ce vine din natură este bun. Asta reprezintă o mare schimbare deoarece destul de recent am învăţat că natura poate fi nemiloasă. Omul se află acum în poziţia în care să poate asigura o balanţă naturală, dar în pofida acestor lucruri avem şi o deviză… că tot ce provine din natură este bun. După 15 ani de mâncat produse modificate genetic în Statele Unite nu am întâlnit niciun caz de îmbolnăvire din cauza consumării lor în termenul de valabilitate şi totuşi în Europa suntem atât de speriaţi că ni s-ar putea întâmpla ceva şi asta este ipocrizie mai mult decât orice altceva. Apa este, desigur, cea mai importantă materie primă pe care o avem astăzi în întreaga lume. Este o întrebare dacă ar trebui să privatizăm rezerva de apă a populaţiei şi sunt opinii diferite legate de acest subiect. Este prima pe care eu o consider extremă şi este reprezentată de ONG-uri care ne bombardează cu mesaje prin care declară apa … un drept public. Asta înseamnă că orice fiinţă umană ar trebui să aibă acest drept, să aibă acces la apă, şi asta e o soluţie extremă. O a doua variantă este aceea că apa este considerată produs ca oricare altul şi ca orice alt produs ar trebui să aibă o valoare de piaţă. Personal, eu cred că este mai bine să dăm unui produs o valoare pentru a ştii cu toţii că el are o valoare şi atunci să luăm măsuri specifice pentru acea parte a populaţiei care nu are acces la apă şi aici sunt mai multe posibilităţi”, a declarat fostul CEO al Nestle.

Compania Nestle a declanşat mai multe scandaluri în lume. În Pakistan, unde a secătuit izvoarele subterane pentru a vinde marca sa de apă îmbuteliată, „Pure Life”. O poveste similară a avut loc în Nigeria, unde preţul unei singure sticle de apă îmbuteliată depăşeşte venitul zilnic al unui cetăţean nigerian. Nestle deţine sau arendează 50 de izvoare din întreaga Americă. Totodată, Nestle controlează o treime din piata internă pentru apă îmbuteliată din SUA. Un exemplu al problemelor pe care Nestle le cauzează este Colorado, unde 80% dintre cetăţenii oraşului Aurora se opuneau prezenţei companiei. Pe parcursul următorului deceniu, aceasta ar urma să extragă 2,5 miliarde de litri de apă din Raul Arkansas pentru a o vinde mai apoi sub marca „Arrowhead Springs”. Mai mult, sticlele din plastic ne-biodegradabil sunt poluanţi majori şi rămân toxice timp de un mileniu. Potrivit Watch Corporate, Nestle face un profit de 35 de miliarde de euro în fiecare an din vânzările de apă îmbuteliată la nivel mondial.

 

http://www.ziuanews.ro/

Acest articol a fost publicat în GLOBALIZARE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la SCANDAL mondial împotriva privatizării apei

 1. Draga Eugen zice:

  NU POT SA-MI EXPLIC CUM SE ACCEPTA DE èPUNERE IN DISCUTIE O CHESTIE DE GENEDRE SI-AU BAUT CREERUL ORI CRED CA NOI L-AM BAUT DAR CINEI ATIT DE TIMPIT SA FIE DE ACORD SA-SI DEA VIATA IN MINA UNOR BASTARZI FARA SCRUPULE E NEVOIE DE O SCHIMBARE DE ANVERGURA DAR NU CUM VOR EI CI CUM AR TREBUI SA FIE E NEVOIE PRIMA DE UZARE MIINILE DI UZARE CREERUL CINE-L MAI ARE !tEZITIVA PINA NU ESTE PREA TIRZIU DE NU VETI DEVENI SCLAVII LOR CINE ARE APA ARE DREPT DE VIATA SI MOARTE!ATENTIE ASTIA NU GLUMESC!

  Apreciază

 2. Marinela zice:

  Sa nu va dezamageasca vreun gunoi,care pretinde ca este din aceeasi specie cu noi,,MAJORITATEA” si care se preocupa in mod special sa distruga vietile OAMENILOR.
  Istoria a fost intotdeauna la fel,Satan este dusmanul lui DUMNEZEU si al OMULUI ,dintotdeauna…
  Actorii se schimba dupa moda timpului,dar vrajeala in sine este distrugerea OMULUI si manipularea mintilor,nu grija pentru siguranta sanatatii ,,MAJORITATII”

  Apreciază

 3. John zice:

  Cand vor produce cei de la Nestle apa, vor avea dreptul sa o denumeasca produs, pana una alta sa-si vada de E-urile lor !

  Apreciază

 4. sa moara mamicutele lor zice:

  Sa moara ei ai dracu cu tot neamul lor de dementi ordinari, astia sunt dementii si cretinii care legifereaza, homosexualismul, lesbianismul, pedofilia si toate crimele care se petrec la nivel mondial… Moarte lor pana la al 9-lea neam !!!

  Apreciază

 5. John zice:

  Cred ca sa faci o afacere cu apa este limita extrema la care poate duce gandirea umana sau capitalismul monopolist. Urmeaza sa se privatizeze si aerul.

  Apreciază

  • şi noi,românii, de fapt guvernanţii noştri, care ne distrugem apele freatice acceptând extragerea gazelor de şist tocmai deasupra unui fluviu subteran care parcurge dinspre nord spre sud Moldova şi mai nou, furnizăm apă „amicilor ” noştri vecini vestici care sunt ungurii.Trădările aleşilor noştri se petrec de dragul UDMR-iştilor care decid soarta pământului românesc datorită datorită şantajului politic care îl practică de un sfert de secol! Aceşti trădători şi jefuitori de ţară, guvernanţii români, sunt pe cale să le ofere cadou în chiar inima României ” Ţara secuilor”, unde mai supravieţuiesc doar 500 de secui care s-au recunoscut ca atare la ultimul recensământ . Minciuna este mare, dar funcţionează la politicienii români, pentru că dacă s-ar numi „Ţara maghiarilor ” ar suna destul de ciudat pentru alte autorităţ ichiar globalizante prin firea lor.De fapt ungurii lucrează pe două fronturi, dacă ne gândim că Prinţului Charles i s-a implementat dorinţa de a cumpăra Munţii Harghitei pentru a-i transforma în zonă protejată, după ce ” ungurii prin DRUJBA LUI DUMNEZEU ” au chelit toate pădurile acestor munţi , fără milă, pentru că nu au simţul că ar fi a lor, hrăpăreţii încă nedescălecaţi din şeile hoardelor invadatoare de acum cca 700 de ani.Oricum, sfetnicii Alteţei sale sunt maghiari, care duc cu prisosinţă politica separatistă pentru a servi intereselor iredentiste.

   Apreciază

 6. Iuiuflori zice:

  In curand o sa ne dea si aer cu portia. Cum poti trai fara apa? Apa este un bun natural, nu l-a descoperit o firma ca sa o exploateze cum vrea. De ce nu fac la nivel mondial o lege prin care oamenii sa nu traiasca mai mult de 30-50 de ani, pentru oamenii de rand si 100 de ani pentru bogatii cu idei denaturate ca aceasta – caci asa se intrevede un viitor – si astfel sa le ajunga lor aerul si apa. Rusine sa le fie. Nu mai au ce exploata, nu le ajunge forta de munca platita iluzoriu….

  Apreciază

 7. cyups zice:

  În curând o sa privatizeze și aerul

  Apreciază

 8. Andreea zice:

  Uitati-va la documentarul „Blue Gold – The Water Wars”.
  Este un documentar produs de o organizatie mare de mediu din Canada, care critica guvernul Canadian si corporatiile locale tot timpul.

  Se vorbeste despre furtul norilor, privatizarea apei freatice, transportul de apa freactica in niste pungi enorme trase prin ocean pana in Asia, cum in Bolivia aceste companii reusisera sa legisleze interdictia colectarii apei de ploaie (a saracilor, binenteles), etc.

  Romania, cu apele ei este vizata de mult si de multi.

  Ce sa mai zic de petrol, gaze sist, minereuri, pamant agricultural cu toate microorganismele necesare care nu prea mai exista in Vest, etc…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.