McDonald’s a intrat în criză


poate moare cu totul

McDonald’s a intrat în criză

McDonald’s trece în prezent prin cea mai neagră perioadă a sa din ultimii zece ani.

Vânzările lunare comparabile la nivel mondial din luna iulie au scăzut cu 2,5%, marcând cea mai proastă performanță din lanțul fast-food din ultimul deceniu. Diminuarea vânzărilor a fost generată în special de Asia, Orientul Mijlociu și Africa, unde vânzările s-au prăbușit cu 7,3%, scrie publicația „Quartz”, potrivit Money.ro.

Compania mai are, de asemenea, și o problemă în SUA, unde vânzarile au scăzut cu 3,2%, în condițiile în care din ce în ce mai mulți consumatori renunță la fast-food. În plus, McDonald’s se confruntă cu o imagine negativă din cauza salariilor mici plătite unui mare număr de angajați ai săi.  Consiliul Național al Relațiilor cu Forța de Muncă a decis că societatea este responsabilă și de comportamentul din cadrul unităților deschise în franciză, marea majoritate a celor 14.000 de restaurante sunt operate în acest sistem.

McDonald’s speră să poată comercializa din nou cât mai repede produse cu carne de pui și vită în restaurantele sale din China.

Însă pentru a repara prejudiciile pe care le-a suferit imaginea companiei va trebui să treacă mai mult timp. Lanțul fast-food a declarat că scandalul legat de carnea expirată din China pune sub semnul întrebării previziunile de vânzări din acest an ale întregii companii.„Mergând mai departe, McDonald’s are în vedere strategii de reparare a imaginii pentru a restabili încrederea clienților”, a spus compania.

Cauza scăderii vânzărilor McDonald’s este scandalul cărnii expirate din China, unde autoritățile sanitare au suspendat vânzarea de carne de pui și vită de către Shanghai Husi Food, după ce s-a descoperit că firma a vândut carne expirată de un an de zile către McDonald’s și Yum Brands, care deține KFC și Pizza Hut.

O investigație a arătat că angajații Shanghai Husi Food „iau mâncare de pe jos și o aruncă în aparatele de procesare” și produsele McNuggets aruncate au fost reprocesate până când au reușit să treacă de inspecție.

http://activenews.ro/

Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE(sistem). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.