Asistam la ciocnirea civilizatiilor in timp ce omenirea sta cu capul adanc bagat in nisipul divertismentului


om cu capul in nisipOmenirea sta cu capul adanc bagat in nisipul divertismentului, in timp ce prin usa din spate razboiul informational a pus stapanire pe constiinta globala. Tocmai ce am citit un titlu, ma iertati ca nu m-am obosit sa deschid articolul – suna ceva de genul – 50% din cetatenii americani sunt ingrijorati de situatia din Ucraina. Pun pariu ca maxim 1% din ei stiu pe unde se afla tara care le-a provocat atata ingijorare.

La noi se intampla acelasi lucru, dupa ce Basescu a iesit si a spus ca nu este vorba de nicio invazie, ci de o escaladare a sustinerii separatistilor de catre Moscova, astazi mai toate ziarele o tin una si buna cu invazia rusilor. In timp ce noi suntem invadati si jumuliti economic de cei care pretind ca ne apara, ni se arata bau-baul rusesc.  Propaganda de razboi a devenit dezgustatoare – cred ca in ultima luna seful NATO a iesit de cel putin 10 ori si a declarat, fara dovezi, ca Rusia a invadat Ucraina. Mi se pare o strategia atat de stranie si  de hilara sa fortezi atat de mult bagajul de incredere pe care istoria ti l-a dat mostenire si sa risti sa ajungi in  punctul in care Rusia chiar va invada, dar nu in modul asta grosolan cu tancuri la vedere, ci asa cum se poarta razboaiele moderne, in haine de civil – atunci sa risti sa nu te mai ia nimeni in seama.

In timp de razboi adevarul nu mai exista, nu se mai poate afla, se poate doar intui, se poate doar deduce. Omenirea, deja alienata de  spiritul postmodernitatii care a spulberat unitatea lumii in mii de bucatele, nu mai intelege nimic, dar nici nu mai vrea sa inteleaga.  Insa  se teme. Se teme ca nu cumva adevarul sa patrunde dincolo de zgomotul divertismentului si al agitatiei cotidiene pe care le-a pus pavaza  in calea lui. Cu toate astea razboiul a  inceput deja – razboiul economic care ne va afecta nu mai tarziu de iarna asta, dar cel mai puternic se face simtit deja razboiul ideologic. Razboiul ideologic dintre Occident si Non-occident sau   ciocnirea civilizatiilor. Razboiul dintre   promotorii libertatii trupului in  dauna spiritului si  promotorii libertatii spiritului in dauna trupului. Se vor construi iarasi  ziduri ( vezi zidul estic al NATO)si  lagare. Adevarul va fi facut pres, totul va fi va fi dictat de „partid”.

Intr-un razboi economic capitalismul este istorie, cand ambele tabere isi aplica sanctiuni economice nu mai putem vorbi de o lume capitalista.

Capitalismul este mort.

Fermierii europeni stau cu fructele stricate pentru ca „partidul” a decis sa sanctioneze Rusia si aceasta a raspuns cu aceiasi masura. Unde este gresala celor care si-au respectat contractul si acum sunt faliti si se milogesc ca “partidul” sa-i despagubeasca? Mircea Vulcanescu spunea in  cartea „Spre un nou medievalism economic” ca: ” In ziua in care un intreprinzator va refuza sa cumpere marfa unde o gaseste mai ieftin, sub cuvant ca vanzatorul apartine unui alt sistem politic, sau va refuza credite cuiva pentru un alt motiv decat ca nu are siguranta recuperarii, capitalismul va fi fost.”

Vom asista la un ultim asalt al universalismului occidental impotriva civilizatiilor conservatoare. Pe noi ne-a asezat istoria, ca de obicei in cel mai fierbinte loc – si de data asta ne aflam chiar in  mijlocul acestui conflict, suntem chiar pe linia de falie civilizationala, intre Occident si Ortodoxie– Samuel Huntington in Ciocnirea civilizatiilor,  traseaza limita estica a civilizatiei occidentale pe Carpati – „Paradigma civilizationala ofera, astfel, un raspuns clar si convingator la intrebarea cu care se confrunta vest-europenii: unde se termina Europa?

Ea se termina acolo unde se termina crestinatatea occidentala si incep ortodoxia si islamul.”

http://colaps.ro/

Acest articol a fost publicat în GANDESTE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Asistam la ciocnirea civilizatiilor in timp ce omenirea sta cu capul adanc bagat in nisipul divertismentului

  1. brezeanudan zice:

    1Samuel Huntington un evreu nenorocit din oculta , fituicilwe lui de sters la dos se vanturau si in urma cu 20 de ani si cu 30 si tot asa . 2 ” 50% din cetatenii americani sunt ingrijorati de situatia din Ucraina” nu numai ca nu stiu unde se afla Ukraina dar habar nu au daca pamantul este rotund sau plat fara exagerare cineva crescut in est va ramane socat de nivelul prostiei elevilor si nu numai americani ! Sa nu subestimati niciodata cretinismul USA :))) 3 „Capitalismul este mort” Nici nu a fost viu cu adevarat vreodata ci doar a functionat precum cantecul sirenelor in timpul primului 🙂 razboi rece , ceva ca si cu razboiul blugilor dus de vest catre est 🙂 . 4 „Se vor construi iarasi ziduri ( vezi zidul estic al NATO)” In povestea asta conteaza cine e „israelian” ca sa sti pe ce parte a zidului stai :))) 5 „Ea se termina acolo unde se termina crestinatatea occidentala si incep ortodoxia si islamul.Ea se termina acolo unde se termina crestinatatea occidentala si incep ortodoxia si islamul ” iar iesita din „putul gandirii ” jidovului 🙂 sunt cateva milioane de islamisti in Europa , asa ca despre ce linie a islamului vorbim ?

    Apreciază

  2. razboiul e ceva care a inceput iar ceea ce se vede sint ciocnirile militare,,dar..economic vorbind..mor oameni si in Ucraina si..in Gaza..e ca si cum pazesti poarta din fata si la poarta din gradina se agita lucrurile si..pina la urma te trezesti cu dusmanul in casa si nu mai stii pe unde dracu’ a intrat..ca de aia omenirea a evoluat..

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.