Icoane ciudate


Întotdeauna m-au amuzat credincioșii care nu respectă învățăturile din cărțile lor sfinte, dar încearcă să le bage altora pe gât. E drept că e nevoie de o memorie foarte bună pentru a reține o mulțime de interdicții, dar din partea evreilor și creștinilor mă aștept măcar la respectarea celor 10 porunci. Să o luăm de exemplu pe a doua: „Să nu-ţi faci chip cioplit şi nici un fel de asemănare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, şi din câte sunt pe pământ, jos, şi din câte sunt în apele de sub pământ! Să nu te închini lor, nici să le slujeşti, că Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinţilor ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea şi al patrulea neam, și Mă milostivesc până la al miilea neam către cei ce Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele”. Și, totuși, există icoanele… Pentru a nu apărea confuzii, conform DEX-ului, icoana reprezintă o „imagine pictată sau, mai rar, sculptată, care reprezintă diferite divinități sau scene cu temă religioasă și care servește ca obiect de cult”. Adică exact ce interzice zeul biblic în cea de-a doua sa poruncă transmisă lui Moise. Dar nu despre nerespectarea poruncilor biblice este vorba acum, ci doar despre cele mai ciudate icoane pe care le-am găsit.

icoana 1Încerc să nu gândesc murdar, dar nu pot sub nicio formă să mă abțin. Pentru că pictorul dă dovadă de o minte și mai murdară. Ce are Maria în mână și de ce ține acel obiect între sâni?!? Inițial am crezut că este vorba despre fecioara Maria, care ne arată o reprezentare a Sf. Duh, cel care a lăsat-o însărcinată, ceea ce ar explica și concepția populară potrivit căreia p…a e sfântă. Iar asta ar însemna că nu Iisus, ci Sf. Duh a murit după ce și-a făcut treaba, apoi s-a sculat (din morți) după trei zile. Privind însă cu atenție icoana, mi-am dat seama că, de de fapt, e vorba despre Maria Magdalena care, probabil, și-a luat o amintire de la Iisus, înainte ca el să se ridice la ceruri. Atunci când Toma Necredinciosul a vrut să pipăie găurile din palmele lui Iisus, pentru a fi sigur că e el, poate că și Magdalena a vrut să-i pipăie ceva, pentru a-l recunoaște. Iar în icoana asta probabil ne arată cum s-a sculat Iisus din mormânt…

 2Ce e obiectul ăla suspect din mâna lui Iisus și de ce sfânta asta (bănuiesc că e o femeie) se apropie cu gura de el?!?

3Dacă așa arată un abdomen, eu sunt popă… Să presupunem totuși că icoana a fost pictată de o măicuță care n-a văzut în viața ei un penis, iar asemănarea e doar o coincidență. Sau o dorință ascunsă a respectivei…

4Oh… Deci nu e o coincidență… Cineva chiar era cu gândul în altă parte când picta icoane…

5Abia acum înțeleg de ce unii aleg să lingă icoane, în loc să le pupe. Legenda spune că, dacă e adorată așa cum trebuie, se umple de lacrimi și devine complet udă.  O altă legendă spune că, timp de câteva zile, în fiecare lună, îi curg lacrimi de sânge. Indiferent de adevărul din spatele legendelor, asta pare a fi singura icoană care merită pupată și singura cu adevărat făcătoare de minuni.

31OK, și icoana asta cred că poate face minuni dacă e pupată cum trebuie.

6Sărim peste asemănarea dintre Maria și un cangur, dar becul ăla nu putea fi pus decât între picioarele ei?!? Dacă atrage insecte noaptea?

7Sunt binecunoscute numeroasele cazuri de pedofilie la care se tot pretează preoții catolici. Dar chiar trebuia imortalizat în vitralii așa ceva?

8Ceva îmi spune că Eva va avea parte de o mică (la propriu) surpriză când va întoarce capul…

9Încurcate sunt căile Domnului, dar și mai ciudate locurile în care își face apariția…

10Astfel a fost inventat Ice Bucket Challenge.

11Ce are în frunte Sf. Nicolae? Coarne? Un fund? Sâni fără sfârcuri? Cucuie?

12YMCA…

13Oameni în obiecte zburătoare la crucificarea lui Iisus, într-o pictură din anul 1350, aflată într-o biserică din Serbia.

14Obiecte zburătoare, asemănătoare cu meduzele, la răstignirea lui Iisus.

15O altă pictură ce înfățișează un OZN la crucificare.

16OZN-uri în „Madonna și Sf. Giovannino”, o pictură din secolul al XV-lea.

41„Botezul lui Hristos”, pictură realizată în 1710 de olandezul Aert De Gelder, în care apare ceva asemănător unui OZN. 

17O pictură de Jason Hernandez.

18Sf. Treime cu un obiect asemănător satelitului Sputnik.

19Maria și Iisus într-un obiect zburător asemănător unui portal.

20Iisus plutind într-un misterios obiect. Să fie un mijloc de transport? Ori un portal?

21Același ciudat obiect, asemănător unui portal, în „Judecata de Apoi” de Giotto, din anul 1305.

22Tot un portal se poate observa și în „Izgonirea din Eden” a lui Giovanni di Paolo, din 1445.

23Nu puțini sunt cei care se întreabă: s-a înălțat într-adevăr Iisus la cer sau a fost răpit de extratereștri?

24Ori a fost chiar el însuși un extraterestru?

25Credeam că pentru icoane sunt angajați oameni cu un real talent la pictură. Dar se pare că nu e chiar așa. Asta e cea mai urâtă icoană pe care am văzut-o vreodată. Maria seamănă cu Mr. Bean iar Iisus arată ca și cum s-ar fi jucat cu un cui în priză…

26OK, rectific: asta e cea mai urâtă icoană pe care am văzut-o până acum.

27O pictură veche dintr-o biserică din Spania avea nevoie să fie restaurată. Ceva îmi spune că n-a fost angajată cea mai potrivită persoană pentru așa ceva.

28Semne sataniste într-o icoană din Catedrala Mântuirii Neamului. Ideea îi aparține lui Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei.

29Iisus și apostolii săi într-un pom ce amintește de copacul sacru al mayașilor, ce susține cu crengile sale 13 lumi cerești, asemănător cu Yggdrasil al nordicilor.

30De ce Maria e uneori reprezentată cu trei mâini?!? Îi copia pe zeii hinduși? Sau era mutantă?

32Dacă nici așa nu vin credincioșii la biserică în timpul campionatului mondial de fotbal…

33Sf. Sisoe, benoclându-se la cadavrul putrezit al lui Alexandru Macedon. Bucuria vădit afișată pe fețele celor doi este cel puțin bizară. Dacă nu chiar suspectă…

35Creștinii întotdeauna au batjocorit religiile care slăveau zeități cu capete de animale (precum egiptenii sau indienii). Cum să crezi în asemenea mutanți, când oamenii, sfinții și îngerii au același aspect fizic, fiind creați după chipul și asemănarea Domnului? În acest caz, să facem cunoștință cu Sf. Hristofor, sfântul cu cap de câine, varianta creștină a egipteanului Anubis.

36Dacă te întrebi de ce Michelangelo și l-a imaginat pe Moise cu coarne, ar trebui să te întrebi și de ce sfântul le cerea israeliților să se închine șarpelui de aramă, deși nu era de acord cu vițelul de aur. Prea multe întrebări obositoare când e mai simplu să crezi fără să cercetezi.

37Ce a ascuns Michelangelo în pictura sa din Capela Sixtină, unde Dumnezeu este așezat într-un creier? Că adevăratul creator al omenirii este zeul înțelepciunii și al inteligenței? Că Dumnezeu există doar în mintea noastră? Sau că nu poți găsi creatorul decât folosindu-ți creierul?

38„Bunavestire” a lui Leonardo da Vinci, una dintre cele mai misterioase opere de artă. Pentru înger Leonardo a folosit o vopsea diferită astfel încât, atunci când tabloul e supus razelor X, îngerul dispare.

39„Cina cea de taină” a lui Da Vinci, cu adevărat cea mai misterioasă pictură din toate timpurile. Chiar dacă au fost descoperite câteva simboluri ascunse, tabloul pare să nu-și fi dezvăluit toate secretele. Una dintre cele mai recente descoperiri este o melodie ascunsă de genialul artist în pictura sa.

40S-a înțeles, da? Nu atingeți sfintele obiecte de cult cu rujul spurcat trimis de satana ca să pângărească dumnezeirea din icoane! Ori vă ștergeți rujul, ori atingeți evlavios cu fruntea. Orice ați alege, important e să ignorați cea de-a doua poruncă din cele zece, date lui Moise. Că ălea-s pentru proști, nu pentru credincioșii adevărați. Amin, Doamne, pupa-ți-aș icoanele tale!

http://secretelezeilor.wordpress.com/2014/09/07/icoane-ciudate/

Acest articol a fost publicat în RELIGIE(editoriale). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.