Cafeaua, o planta extrem de toxica laudata peste masura


Intr-un test facut de cercetatori de la NASA pe paianjeni cu mai multe droguri şi otrăvuri s-a constatat că cofeina a avut cel mai rău efect asupra pănzelor pe care acestia le fac. S-a testat medicamentul clorhidrat (folosit ca narcotic pt. animale şi ca medicament şi somnifer pt. oameni), marihuana, LSD, drogul ecstasy şi cofeina.

Efectul cofeinei asupra pajanjenului a fost printre cele mai rele, după cum se vede in poza :

Si nu din intamplare, caci cofeina afecteaza enorm nervii.

Singura pagina critica scrisa de doctori si oameni de stiinta cu privire la adevarul despre cafea pe care am gasit-o pana acum este aceasta: http://www.caffeineweb.com

In rest peste tot numai reclama despre efectele „benefice” ale cafelei: cica ar proteja de cancer, ar proteja ficatul, ar reduce bolile vasculare, ar ajuta memoria, ar ajuta la batranete, etc. Chiar si pentru gravide cica ar fi buna dupa multi „oameni de stiinta” – insa numai daca nu se beau mai mult de 4-5 cani zilnic! (cu 4 cani de cafea zilnic poti omora fatul). Toate aceste lucruri sunt bineinteles minciuni. Reclama la cafea este o pura propaganda bazata pe inventii si in care oamenii cred numai pentru ca o citesc pe undeva.

Daca ar fi sa dam crezare la toate aceste stiri mincinoase, consumand cafea zilnic oamenii nu s-ar mai fi bolnavi de nimic si ar trai 100 de ani. Realitatea este insa cu totul alta.

Faptul ca cei mai multi doctori si oameni de stiinta sunt dependenti de cafea explica si faptul de ce toti lauda si mai nimeni nu critica cafeaua.

Pe site-ul caffeineweb.com se explica ca cele mai multe boli psihice sunt induse de efectul cofeinei asupra nervilor.
Efectul negativ al cofeinei este mai puternic la femei si copii, din cauza ca nervii acestora sunt mai sensibili.
Copii care beau cola si pepsi des risca sa primeasca probleme psihice si boli de nervii.
Aceste bauturi au fost special concepute sa distruga omenirea. Trebuie reamintit ca la inceput in coca cola se gaseau si ingrediente din planeta coca din care se face cocaina. Intre timp au fost interzise, insa cofeina si alte toxine au ramas si cola este bautura numarul 1 in lume la copii !

Traducere pe pe CaffeinWeb.com

Psihiatrii, alergologii si toxicologii de la CaffeinWeb.com avertizeaza de potentialui cofeinei de a induce boli psihice in oamenii sanatosi

Aproape 80% din populatia globului foloseste cofeina si 25% din populatie este diagnosticata cu o dereglare psihica.
Studii clinice au aratat ca persoanele bolnave psihic sunt de fapt numai intoxicate de la cofeina. Cofeina mareste deasemena suferintele organice ale pacientilor care nu sufera de boli mintale.

Ca o substanta spöibila in lipide, cofeina este una din putinele substante care pot sa depaseasca bariera creierului si este capabila sa afecteze gandirea si comportamentul pacientului, cateodata la un nivel alarmant.

Din cauza ca cofeina afecteaza mai intai capacitatea de auto-observatie si discernamant, victimile cofeinei nici macar nu vor suspecta ca sunt bolnavi si ca aceasta substanta este cauza problemelor lor.

Acest site are ca scop sa alerteze populatia de pericolul ingurgitarii de cofeina si sa adreseze comunitatii medicale recomandarea de elimina cofeina din viata pacientului inainte de a diagnostica probleme psihiatrice ca anxietatea, ADD/ADHD, manie, depresie, schizofrenie sau tulburari de personalitate.

Renuntarea la cofeina sa se faca treptat. Bautorii de cafea sa o mixeze cu cea decofeinizata si sa reduca cantitatea consumata treptat pe o perioada de cateva saptamani ca sa evite simptome ca dureri de cap sau ameteli.

Despre cafea direct de la Dumnezeu

Iisus scrie prin scribul Sau Jakob Lorber in anul 1850 despre influentele nefaste ale cafelei asupra organsimului uman:

Extras din cartea „Despre puterea de vindecare a luminii soarelui”

“Cafeaua este de departe cea mai rea plantă pe care omul şi-a găsit-o din lumea plantelor. Acesta fructă a fost creeată numai pentru cai, măgari, cămile şi animale similare cărora le întăreşte nervii. La oamenii care o consumă însă, această fasole are exact efectul opus, strică îngrozitor sângele, încălzeşte organele genitale şi atunci când lor nu se aduce o satisfacţie imediată, atunci se creeza din asta o nesimţire completă în organele excitabile ale corpului omenesc (n.t. frigiditate). Şi aceasta îi dă sufletului mult de lucru, pentru că potenţele grosolane din cafea au fost creeate numai pentru animale mari iar sufletul trebuie să le dea afară din corp, ceea ce îl face obosit, lenes, indiferent, întunecat, trist şi cârcotaş.
EU vă spun: o ceaşcă de băligar cu zahăr este mult mai sănătoasă decât supa asta maronie din hrana vitelor mari (adica camile, magari, etc.).

V-am arătat dăunele cafelei numai din cauza ca Eu văd doar bine şi ştiu cât de mult ţin femeile la această hrană de magar şi nimic nu este mai dăunator pentru natura femeii decât savurarea acestei băuturi. Şi nimic nu face un trup mai nesimţitor – în special cel femeiesc – la un remediu vindecător, decât tocmai cafeaua aceasta. De aceea trebuie să se evite complet cafeaua, căci remediul heliopatic (dar si cele homeopate sau din plante) nu-şi va face efectul absolut deloc ! »

Cafeaua, ca orice alta toxina, poate avea efecte extreme in ambele directii, deci poate atat supraexcita sexual cat si produce frigiditate, mai ales la femei.

In Germania cantitatea de cafea consumata anual pe cap de locuitor a intrecut atat berea cat si apa !
Intre timp cafeaua se gaseste si in iaurturi si sampoane.

Aici este o lista imensa cu bauturile care contin cofeina:
http://www.caffeineawareness.org/calcu.php

Cofeina este prezenta in cele mai multe antinevralgice. O cafea tare este in stare sa excite nervii asa de tare incat durerea de cap nu mai este simtita pe o bucata de timp.

Multi doctori recomanda la oamenii cu tensiune slaba sa bea cafea. Tensiunea poate creste temporar din cauza supraexcitarii nervoase, insa in acelasi timp sunt distrusi nervii si este otravit corpul. Se ajunge de la tensiune slaba la probleme cu nervii, probleme care sunt mult mai grave.

Cofeina si vindecarea
Cine bea zilnic cafea greu de vindeca cu mijloace naturale, caci cofeina are un efect energetic atat
de puternic incat anuleaza efectul vindecator la majoritatea remediilor naturiste sau homeopate.
Remediiul homeopat facut din planta de cafea – Coffea cruda – sic are este diluat foarte mult ajunge deja pentru a antidota alte remedii homeopate.
In plus asa cum descrie Iisus, sufletul, care este responsabil de intretinerea si vindecarea trupului consuma foarte mult timp si energie numai pentru a anihila si elimina aceasta toxina din corp asa ca nu mai ramane energie pentru a-l vindeca in acelasi timp. Nu se poate distruge si repera ceva in acelasi timp. De aceea pasul nr. 1 pentru oamenii care doresc sa se vindece trebuie sa fie renuntarea definitiva la cafea.

Unde mai este cofeina
Cofeina se mai gaseste in ciocolata, ceai negru, ceai verde, ceai alb, care folosesc ca baza aceeasi planta toxica, planta numita ceai. Din pacate si aceasta planta este consumata foarte mult. Ceaiul verde poarta, ca si cafeaua mitul ca ar fi sanatos dar nu este. Siguarana, o planta si bautura din Brazilia sau taurina din laptele praf pentru sugari si din bauturile energizante (red bull) are un efect similar cu al cofeinei sau poate chiar mai puternic.

Ce sa bem in loc de cafea ?

Cafeaua boabe se poate inlocui cu „cafea” de năut sau de cereale, în special cea din grăunţe de grâu, grau spelta, orz, care sunt chiar sănătoase şi dau trupului multe minerale necesare.

Dar cafeaua decofeinizata ?
Contrar parerii oamenilor, cafeaua decofeinizata inca contine pana la 20% cofeina. In plus aceasta cafea contine chimicale toxice cu care aceasta cofeina a fost indepartata si deci aceasta cafea este si mai toxica decat cea naturala

Diferente intre modul de preparare
Cea mai daunatoare este cafeau de filtru facuta cu masini cu ajutorul aburilor. Cafeaua turceasca asa cum se facea inainte cat si expresso contin mai putina cofeina decat cea facuta de masinile cu aburi.

Dar cafeaua „3 in 1 „?
Aceasta este un mixaj de toxine chimice si cofeina si este ca urmare mai daunatoare decat o cafea normala

––––––––––––––––––––––––

Toxicologists: Caffeine poisoning masquerades as anxiety, manic depression, schizophrenia
“Caffeine-induced psychosis, whether it be delirium, manic depression, schizophrenia, or merely an anxiety syndrome, in most cases will be hard to differentiate from organic or non-organic psychoses….

The treatment for caffeine-induced psychosis is to withhold further caffeine.”

Renowned allergist: Thousands are in mental institutions because of caffeine

“Thousands are in mental institutions today because of no greater matter than that of the use of caffeine. Psychiatrists are now publishing articles indicating that there are numerous cases of depression and anxiety in mental institutions who need no other treatment than to be taken off caffeine. It would seem that with such a simple remedy available, many thousands of people could be returned to their full usefulness promptly.

“However, the use of caffeine is so traditional and firmly entrenched that it is almost impossible to remove caffeinated drinks from the diet of patients in the mental institutions. Soft drink machines, coffee dispensers, and the traditional coffee break are common pastimes in mental institutions, and with those who are mentally ill at home.”

Inca cateva date despre cafea:
Sursa: http://www.sfatulmedicului.ro/Droguri-ale-cotidianului/cafeina_4327

Cele mai importante tipuri de cafea sunt Arabica si Robusta. Cafeaua Arabica este cea mai consumata cafea. Continutul de cafeina exprimat procentual pe masa uscata variaza intre 0.9-2% in semintele verzi de cafea Arabica si 1.3% in semintele de cafea Arabica prajite. Cafeaua Robusta este consumata in principal in Franta, Italia, UK. Continutul mediu de cafeina este aproape de 2 ori mai mare si este cuprins intre 1,6-2,4% din masa uscata pentru samanta verde si de 2% din masa uscata pentru cea prajita.

La o ceasca standard de 150 ml de cafea continutul in cafeina variaza intre 71-120 mg cafeina/ceasca pentru cafeaua Arabica si de 131-220 mg cafeina/ceasca pentru Robusta.

Cafeina stimuleaza activitatea sistemului nervos central (toate zonele cortexului cerebral), creste diureza, stimuleaza functiile inimii. Cafeina actionand ca antagonist al adenozinei are efect antimigrenos si antiastmatic.

La nivel celular, metilxantinele prezinta trei tipuri de actiuni de baza care sunt probabil responsabile de efectele lor diverse:
– translocarea calciului intracelular,
– cresterea acumularii de nucleotide ciclice,
– blocarea receptorului adenozinei.

Cafeina poate produce:
– neliniste,
– pierderea controlului motor,
– cefalee,
– vertij,
– scaderea apetitului,
– cresterea termogenezei.

Cafeina este administrata uneori in combinatie cu diverse medicamente pentru a le creste efectul, cum ar fi ergotamina in tratamentul migrenei si in toate tipurile de cefalee sau in combinatie cu medicamente care pot produce si analgezie cum ar fi aspirina sau acetaminofenul.

Consumul unor cantitati mari de cafeina de catre femeia insarcinata poate determina aritmii cardiace la fat si de aceea unii medici recomanda intreruperea consumului pe perioada sarcinii si daca este posibil pana la oprirea alaptarii. Studii conduse de Lawson et al. in 2004, in care gravidele au consumat cafea, au evidentiat producerea de avorturi mai frecvente.
Intoxicatia acutaSus
Intoxicatia acutaSus

Desi cafeina are un indice terapeutic mare si rareori cauzeaza toxicitate severa, au fost semnalate cateva cazuri de intoxicatii accidentale si iatrogene, unele cu sfarsit letal.

Manifestarile intoxicatiei acute cu cafeina (prin ingerare):
– tulburari digestive: greata, voma, diaree,
– tulburari nervoase: cefalee, vertij, tremuraturi ale mainilor, agitatie, convulsii, delir,
– tulburari cardiovasculare: aritmii, colaps,
– tulburari renale: poliurie.
Intoxicatia cronicaSus
Intoxicatia cronicaSus

Potentialul adictiv al cafeinei este subiect de dezbatere. Unii indivizi care beau cantitati mari de cafea, dezvolta unele aspecte ale dependentei de cafeina, reveland toleranta si, posibil sindrom de retragere. Totusi, conform DSM IV, actualmente exista insuficiente date pentru a afirma daca aceste simptome sunt asociate cu perturbari clinic semnificative, care indeplinesc criteriile pentru dependenta sau abuz.

In urma consumului cronic, se poate instala toleranta la unele efecte ale xantinelor (ex. actiunea diuretica si vasodilatatoare). Unele studii arata ca, in conditiile consumului regulat, se dezvolta toleranta la actiunile cafeinei, dar aceasta dispare dupa oprirea administrarii. Sensibilitatea la cafeina reapare dupa 3 zile.

Sindromul de retragere (abstinenta) are prevalenta mai mare la subiectii cu consum excesiv de cafeina (500 mg/zi), dar se poate manifesta si la cei cu un consum usor (100 mg/zi). Au fost raportate simptome de abstinenta la intreruperea brusca sau reducerea consumului de cafeina, dupa consumul zilnic prelungit:
– cefalee,
– iritabilitate,
– somnolenta,
– letargie,
– confuzie mentala,
– insomnie,
– afectare psihomotorie,
– tremor al mainilor si/sau picioarelor,
– tensiune musculara, dureri musculare,
– congestie faciala,
– greturi, varsaturi,
– nervozitate, neliniste, anxietate.

Este interesant faptul ca unele dintre aceste simptome sunt raportate si in situatia inversa, in cazul consumului excesiv de cafea.

Cafeaua decofeinizata duce la cresterea colesterolului

Dintr-un studiu medical publicat care doreste sa arate ca cofeina din cafea nu e daunatoare (lucru neadevarat) putem vedea insasi faptul ca aceasta cafea decofeinizata produce, datorita toxinelor chimice care s-au folosit la indepartarea cofeinei din ea, efecte daunatoare asupra organismului.

Sursa : http://www.netdoktor.de/News/Cholesterin-Entkoffeinierte-1121017.html
„Dallas: Cafeaua decofeinizata poate duce la marirea nivelului de colesterina. Cercetatori americani care au facut studii cu
187 de voluntari. In timp ce cafeaua normala nu a adus schimbari negative la sistemul vascular si la inima, de la aceeasi cantitate de cafea a crescut cantitatea de acizi grasi liberi in sange. Ca urmare a acestui lucru poate creste nivelul de colesterina.”

Cum se produce cafeau decofeinizata. (Sursa : http://de.wikipedia.org/wiki/Entkoffeinierung)
Pana in anii 70 la procesul de decofeinizare de folosea benzol, o substanta toxica si cancerigena.
Acum se foloseste diclormetan sau etilacetat , doua dizolvante sintetice cel putin la fel de toxice ca si benzolul. Diclormetanul este cunoscut ca fiind foarte toxic si in plus cancerigen.

Etiliacetatul este substanta care se trage pe nas ca un drog ieftin de copiii strazii. Se foloseste in lac de unghii si este preparatul cel mai des intalnit la conservarea insectelor.
Sursa : http://de.wikipedia.org/wiki/Ethylacetat
http://de.wikipedia.org/wiki/Dichlormethan

Amandoua substantele au in chimie semnul de „TOXIC”.

Cat de nociva poate fi cafeau in anumite cazuri

O femeie a fost vindecata cu 2 remedii homeopate de atacurile puternice de panica pe care le avea in urma surmenajului
psihic indelungat. I-a fost interzisa cafeau in mod absolut, un lucru esential la tratamente homeopate si mai ales la femei si la boli nervoase. Cine bea cafea la boli psihice si nervoase este de nevindecat de fapt.
La cam 2 luni dupa ce a fost vindecata a baut o singura gura de cafea. Atacurile de panica au revenit imediat, chiar mai rau decat la inceput. A trebuie sa reinceapa acelasi tratament ca mai inainte si a durat iarasi cateva saptamani bune pana a reusit
sa se vindece din nou complet.
Dupa experienta neplacuta femeia a inteles pe pielea ei cat de catastrofala poate fi o singura gura de cafea la astfel de afectiuni si cat de important este de a se evita cafeau si cofeina.

Intr-un alt caz o femeie a fost vindecata de ameteli si de mai multe afectiuni cu o singura doza dintr-un remediu homeopat.
La cam 5 saptamani dupa vindecare a baut o singura ceasca de cafea „slaba” si dupa 30 de minute ametelile au reaparut.
O singura gura de cafea in timpul sau dupa un tratament homeopat poate strica toata munca.

Lipsa somnului

Cafeaua nu inlocuieste neglijarea somnului. Daca avem insomnie sau neglijam somnul(ne culcam tarziu inentionat), nu este bine sa compensam cu cafea. Ne trezeste pe moment, dar oboseala isi lasa urma.

Se recomanda consumul ei numai din necesitate, cand nu avem alte solutii si trebuie sa fim treji, dar somnul apoi trebuie recuperat.

Cel putin, la mine s-a manifestat intocmai. Am baut cafea/cappucino crezand ca nu e problema sa mai beau cand nu dorm destul si nu am recuperat somnul. Mare regret… citisem mai tarziu ca e doar o solutie de moment.

Insa despre ceaiul verde si negru…hmmm..in filmele indiene se bea mult ceai si in scop de vindecare, chiar cele 2. Intr-un grip unde eram inscrisa, era strain (indieni, pakistanezi,…) a venit un feed cu 10 motive pentru a bea o ceasca de ceai verde pe zi.

Am mai citit recent ca daca facem cura cu calciu, ca avem carenta, sa nu bem imediat dupa ceai(de orice fel) sau cafea sau vin. Sa bem cam cu 15 min dupa, pentru ca au tanin si impiedica absorbtia Ca. De asemenea, pentru ca ceaiul sa nu lase tot taninul in cana, pliculetul sa stea in cana maxim 4 min.

Ceaiul englezesc(ceai negru+lapte): se spune ca e antidepresiv. Nu stiu ce sa spun, mie nu mi s-a parut, desi mai multe cazuri de depresie se aud din America decat din Anglia, unde asa de rar e soare..

 

Ceaiul negru, alb si ceaiul verde se obtine din aceeasi planta toxica Thea chinensis. Ambele contin cofeina si alte toxine.
Ceaiul negru produce schizofrenie, ca si cafeaua. In provingurile cu Thea chinensis apar simptome de care ti se scoala
parul „doreste sa-si injunchie copilul la vederea unui cutit sau sa-si arunce copilul pe geam”.
Cate boli psihice s-ar putea evita de pe urma evitarii ceaiului negru, verde si alb (cel alb e facut din flori, e mai putin toxic dar tot prost si daunator este) cat si cafelei numai Dzeu ar putea sa stie.
Argumentul ca un ceai toxic devine elixir numai ca un popor il consuma regulat este unul foarte naiv.
Caci uite, acum tot globul bea cafea si totusi ramane un drog.
La fel si cu argumentul ca daca o planta contine o vitamina sau un mineral ea devine un elixir.
Otrava de sarpe ca si plantele toxice contin zinc, calciu si multe vitamine si totusi asta nu le face un elixir caci regula de baza este „o singura otrava face din cel mai vindecator elixir tot o otrava”
Un mar stricat le strica pe toate, un copil rau strica o clasa intreaga…invers e aproape imposibil.

Cele doua argumente de mai sus sunt repetate orbeste de toti care au preluat prejudcatile prin propaganda mass-media insa nici 2 parale nu au valoare aceste argumente.

http://sanatate.findtalk.biz/

Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Cafeaua, o planta extrem de toxica laudata peste masura

 1. Fagaras Ioan zice:

  Sunt bautori de cafea,ceai negru,verde sau alb si au trait 80-90-100 si chiar mai mult!Ce sa zicem de chinezi sau japonezi care sunt mari consumatori de ceai negru,verde sau alb!?

  Apreciază

 2. caca cola zice:

  „Ceaiul englezesc(ceai negru+lapte): se spune ca e antidepresiv. Nu stiu ce sa spun, mie nu mi s-a parut…”

  vai de noi !
  ce mai studiu stiintific !

  articol sponsorizat de coca-cola

  Apreciază

 3. CrisuB zice:

  Cofeina agita si ataca nervii, mai departe fiecare face cum vrea.

  Apreciază

 4. Santa zice:

  Dacule, vezi ca vine hunii si ia toata cafeaua si tetrecem pe naut!

  Apreciază

 5. Petrescu P zice:

  O gogoașă mai mare ca asta nu se poate.Te aș întreba Dacule tu mânânci carne? E toxică sau Nu?
  Sau măliguță ,pâinică?Sigur vei spune eu mânc natural.Se vede că ai pus niște saituri așa să creadă tot omul.Sau vrei să falimentezi brendurile de cafea. LASĂ PE ALȚII SĂ ȘI DEA CU PĂREREA.Cafeaua în cantități mari e toxică. PA nu mai bea cafea Ucide.Vezi Dacule că o să mori sănătos . Te urmărim din umbră.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.