4 sugestii prin care îți conservi energia


Îți promiteam ieri că astăzi o să îți dau sugestii concrete prin care să îți conservi energia sau metode prin care să afli mai multe despre cei cu care vrând-nevrând schimbi informații.

Dacă nu ai citit articolul de ieri, o poți face dând click aici. Ideea principală este aceea că între tine și oricare altă persoană din apropierea ta are loc un schimb informațional. Așa se explică de ce prezența unora îți displace, iar compania altora te face fericit.

La fel, în funcție de persoanele cu care interacționezi mai poți da și peste așa zișii „vampiri energetici”. Și ce te faci dacă trebuie să stai zilnic în prezența unei astfel de persoane? Se prea poate ca până acum să fi avut astfel de experiențe cărora nu le-ai conștientizat sursa.

Ei bine, articolul de ieri te-a ajutat să îți dai seama când ai de-a face cu energii pe care nu le agreezi, iar cel pe care îl citești acum vine cu sugestii concrete pe care le poți pune în aplicare pentru a-ți conserva energia și a te bucura de aceasta pentru mai mult timp.

conserva_energie_www.fiimplinit.ro

Fotografie de Albert Collado

4 sugestii prin care îți conservi energia

1. Introdu în viața ta un plus de sinceritate

Indiferent de cât de sincer sau lipsit de sinceritate ești acum, aceasta este o modalitate simplă de conservare a energiei care te caracterizează.

De fiecare dată când minți creezi porți sau găuri prin care orice formă de energie externă poate pătrunde foarte ușor. Iar asta nu e tot. Prin respectivele găuri nu numai că energia emanată de către celălalt pătrunde mai ușor, dar tot pe acolo, din tine se scurg informații.

Nu îți sugerez să spui numai adevărul, pentru că la modul în care este construită societatea s-ar putea să resimți o presiune pe care nu ți-o dorești. Tot ceea ce trebuie să faci este să fii cu puțin mai sincer decât ești deja. Astfel îți vei consolida energia care te caracterizează.

2. Fii atent la respirația ta

Atunci când constați că ai de a face cu o persoană a cărei energie îți displace, imediat ce ai făcut constatarea, îndreaptă-ți o parte a atenției înspre respirația ta. Odată cu asta câștigi o stare de prezență, și astfel o să fii mai intens cel care ești tu cu adevărat.

Indiferent de activitatea pe care o faci, această îndreptare a atenției înspre respirație îți aduce pace și siguranță.

Sugestia mea este să experimentezi pentru început atunci când ești singur. De exemplu, te invit să citești următoarele propoziții din cadrul acestui articol alocând o parte din atenție respirației tale.

Obișnuindu-te cu acest exercițiu îți va fi mult mai ușor să îți amintești de el atunci când vei interacționa data viitoare cu o persoană care are o influența negativă asupra ta. Iar un alt motiv pentru care merită să te obișnuiești să îl practici este acela că îți va fi ușor să îl aplici în situațiile concrete de viață.

3. Plasează-te cât mai departe de persoana care te influențează

Bineînțeles, atunci când este posibil să faci asta fără a fi foarte evident. De exemplu dacă mergi în vizită la cineva, nu te așeza fix lângă cel a cărui prezență îți produce tulburare. Asta pentru a evita o comunicare directă între voi.

Așa cum ai putut vedea în articolul de ieri, cercetătorii de la Institutul HeartMath au găsit acel câmp care te înconjoară și care este de aproximativ 2-2,5 metri. O comunicare va exista oricum pentru că o imensă rețea energetică conectează tot ceea ce există, însă dacă te plasezi la o distanță mai mare de 3 metri de cel care te influențează, dialogul energetic va fi mai mic în intensitate.

4. Devino tot mai conștient de lumea energetică care te înconjoară

Am ales să închei cu asta, pentru că devenind conștient de acest aspect, vei fi capabil să îți găsești propriile soluții. Eu în articol nu am făcut decât să îți dau câteva sugestii pe care tu le poți pune sau nu în practică.

Din momentul în care devii conștient că absolut tot ceea ce te înconjoară nu este altceva decât energie, soluțiile îți vor veni de la sine, iar viața ta se va îmbunătăți considerabil.

De aceea, pentru final, am un exercițiu care te va ajuta să te familiarizezi cu ideea de lume energetică.

Iar propunerea este în felul următor:

Ia-ți timp în fiecare zi să privești în jur și să consideri tot ceea ce vezi ca fiind energie. Dacă mergi pe stradă și vezi o pasăre, gândește-te că e energie. Dacă ești în casă și citești articolul de pe ecran, gândește-te că ecranul este energie. Oamenii cu atât mai mult sunt energie, iar exercițiul poate fi extins atât cât îți permite timpul și imaginația.

Privește lucrurile din jurul tău ca ceea ce sunt de fapt, și anume, forme de energie, iar gradul de armonie din viața ta va crește considerabil. 

Cosmin Constantin-Cîmpanu

http://fiimplinit.ro/

Acest articol a fost publicat în VIATA INTERIOARA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.