Homeostazia gratie sistemului nervos – ACŢIUNE CURATIVĂ 5


Homeostazia gratie sistemului nervos – ACŢIUNE CURATIVĂ 1

Homeostazia gratie sistemului nervos – ACŢIUNE CURATIVĂ 2

Homeostazia gratie sistemului nervos – ACŢIUNE CURATIVĂ 3

Homeostazia gratie sistemului nervos – ACŢIUNE CURATIVĂ 4

Stările congestive 

Tulburările  menopauzei la femeie, tulburările prostratei la bărbat sunt exemple elocvente ale problemelor care pot lua naştere din cauza  congestiei sanguine, dar şi ale modificărilor fericite şi rapide pe care le determină o acţiune depurativă. Le-am ales ca exemplu datorită importanţei lor, dar se subînţelege că aceleaşi concluzii sunt valabile în toate situaţiile cu o origine identică, adică în toate stările congestive.

Menopauza

Este o perioadă deosebit de delicată pentru femeie, această perioadă de tranziţie numită menopauză.
Într-adevăr, trebuie ca organismul să se adapteze, oricare ar fi costurile, la aceată viaţă nouă pe care natura i-o impune, şi dacă unele privilegiate depăşesc aceată perioadă fără cea mai mică indispoziţie, altele mai puţin favorizate petrec luni şi chiar ani pentru a realiza această adaptare.
Multiple manifestări mărturisesc această dificultate: mâncărimi locale sau generale, transpiraţie bruscă şi abundentă, jenă în respiraţie, uşoare varice care se dezvoltă excesiv, etc. Dar cel mai constant fenomen îl reprezintă apariţia bruscă a puseelor congestive care, prin frecvenţa lor, o deranjează serios pe femeie.
Toate aceste fenomene, a căror natură congestivă nu poate fi pusă la îndoială, se explică cu uşurinţă. Într-adevăr, în decursul lungii perioade care se întinde de la formare la menopauză, natura îi provoacă femeii în fiecare lună o veritabilă sângerare. Dar la menopauză, aceste eliminări lunare pe cale sanguină fiind suprimate, rinichiul trebuie să preia această sarcină.
Or, noua adaptare a acestui organ durează mult timp până se realizează, şi în timpul acestei perioade de tranziţie, din cauza unei eliminări insuficiente,  densitatea sângelui creşte. Acest sânge prea dens, prea gros, circulă cu o mai mare dificultate; astfel se realizează o condiţie eminamente favorabilă congestiei.
Pentru a ajuta femeia să depăşească această pasă delicată, trebuie să uşurăm munca filtrului renal, menţinând fluiditatea sângelui şi, pentru a atinge acest obiectiv, trebuie, evident, să exersăm o acţiune depurativă asupra sângelui.
Este vorba din nou de medicina logică şi cea mai simplă, cea care se adresează cauzei.
Sfatul meu este ca în orice tratament să se facă două cure de două luni de Diuretic granulat separate între ele de o pauză de 15 zile; pe lângă asta , o doză de hidrat de magneziu o dată la două zile, doză care se ia, dacă vrem, amestecată cu Diuretic granulat.
În sfărşit, dacă constatăm semne de slăbiciune nervoasă, a se lua la începutul fiecărei cure Diuretic granulat şi concomitent, timp de 15 zile, două linguriţe pe zi de Tonic granulat.
Insist pentru a se face şi a doua cură, chiar dacă, aşa cum se întâmplă de cele mai multe ori, fenomenele congestive vor dispărea în totalitate după prima cură. A doua cură are rolul de a consolida, într-un fel, rezultatele obţinute.
Pe lângă asta, sfatul meu este să se mai facă, în anii care urmează, o cură de întreţinere, de două ori pe an, primăvara şi vara.
La sfârşitul acestui capitol doresc să vorbesc puţin în legătură cu aceste „menstre dureroase” care cauzează dureri mari unor tinere femei şi tinere fete. În majoritatea cazurilor este vorba despre o simplă congestie trecătoare a ovarului, pe care adesea o acţiune decongestivă sub formă de căldură locală, de exemplu o buiotă caldă, este suficientă pentru a calma durerea.
În orice caz, chiar dacă eşuează, un tratament de încercare îşi are utlitatea, deoarece permite să precizăm dacă există sau nu o simplă congestie.
Într-adevăr, două linguriţe pe zi de Diuretic granulat şi o doză de hidrat de magneziu de două sau de trei ori pe săptămână, începând cu încetarea menstruaţiei şi până la apariţia următoarelor menstre, sau măcar cu câteva zile înainte de apariţia acestora, trebuie să ducă la o diminuare considerabilă a durerilor, dacă este vorba despre o simplă congestie, caz în care se va continua în acest mod două sau trei luni dacă este nevoie.
Dimpotrivă, dacă din prima lună nu vedem o ameliorare sensibilă, este inutil să continuăm, nu este vorba despre o congestieşi trebuie să luăm în considerare un alt tratament pe care medicul îl va considera necesar.

Tulburări ale prostratei

Bolile acestei glande îşi fac în general apariţia pe la vârsta de 60 de ani, rareori mai devreme, adesea mult mai târziu. Primele semne apar, la început, sub forma tulburărilor intermitente ale emisiilor urinare.apoi, pe măsură ce se măreşte volumul glandei, obstrucţia mecanică se accentuează şi dificultăţile se înmulţesc chiar până la a face aproape imposibilă urinarea fără ajutorul sondei şi acest lucru sugerează ablaţia prostratei, pentru a anula obstacolul. Or, şi mai adesea, această glandă pe care tocmai am extirpat-o, este doar congestionată şi nu prezintă semne de boală propriu-zisă. Or, tumoră sau congestie, pentru bolnav, manifestările sunt identice din punct de vedere local. Se vede deci interesul pe care îl prezintă, în acest caz, orice mijloc care ne permite să precizăm natura răului, deoarece, dacă este vorba de congestie, vindecarea este rapidă şi operaţia inutilă. Acest mijloc îl reprezintă pentru mine tratamentul însuşi care, o dată în plus, va determina diagnosticul.
Iată cum  recomand acest tratament de probă: două linguriţe pe zi de Diuretic granulat şi o doză zilnică de hidrat de magneziu.
În cazul congestiei, se constată din a doua zi o ameliorare evidentă a diverselor tulburări şi dispariţia acestora pe la a opta zi.
În acest caz, se continuă tratamentul timp de o lună sau două, dar reducând hidratul de magneziu la o doză la două zile.
Dimpotrivă, dacă după opt zile nu se observă modificări, este inutil să continuăm, nu este vorba de congestie.
Această probă, care este de altfel fără contraindicaţii, merită să fie făcută înainte de orice intervenţie chirurgicală.

http://abcul.sanatatii.ro/

Acest articol a fost publicat în SANATATE(boli).. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.