Rezonanța – ființe de frecvență (doc.)


  De la Herodot zicere : ” Unica avere este cunoașterea, și singurul dezastru este ignoranța ” . Are dreptate, și iată de ce :vedem zilnic, dar nu înțelegem …

        În fizică, rezonanța este tendința unui sistem de a oscila cu amplitudine maximă la anumite frecvențe, denumite frecvențe de rezonanță. La aceste frecvențe, chiar și forțe oscilante mici pot produce amplitudini de vibrație mari, deoarece sistemul stochează energie oscilantă. Când atenuarea este mică, frecvența de rezonanță este aproximativ egală cu frecvența naturală a sistemului, la care el vibrează liber. Rezonanța apare la toate tipurile de sisteme oscilante: există rezonanță a undelor mecanice, rezonanță electromagnetică, și rezonanță a funcțiilor de undă în fizica cuantică.

        La mijlocul anilor „80 mai puțin de 3% din toți oamenii planeteifoloseau telefoane mobile, iar în ziua de azi aproape 100% din oamenile folosesc. Acum trăim  într-un ocean de radiații electromagnetice. Sunt în jurul nostru, invizibile; dar știm că sunt acolo. De fiecare dată când ridicați telefonul mobil știi asta, frecvența este acolo. Este foartegreudăm ceasul înapoi, de fapt, este imposibil, dar trebuie să fimconștienți de efectele negative asupra sănătății, astfel încât să putemalege în a lua măsuri de precauție împotriva expunerilor prelungite la aceste radiații. Noi, pur și simplu, nu înțelegem pe deplin ceea ne înconjoară.

 
 

    Rezonanța ființe de frecvență (titlul original, în lb. engleză) esteun senzațional documentar ce ne deschide ochii, informându-ne de careși cum arată efectele negative incomensurabile provocate nouă, trăitorilor în acest ocean de frecvențe electromagnetice.  În loc să învinovățească industria în stilul obișnuit de tipul teoriei conspirației, filmul arată cu fapte simple dar relevante, uneori șocante, ceea ce se știe dar nu se spune.

   Cel mai important, modul în care filmul privește dimensiunea istoricăși evolutivă a unei tehnologii relativ tânără, este destul deconvingătoare începând cu așa-numita Rezonanță Schumann. Această frecvență electromagnetică este nu numai pulsul Pământului„, dar și avieții însăși; prezența sa pare a determina bunăstarea fizică și mentalăa oamenilor, ca să nu mai vorbim de influența sa asupra existențeituturor speciilor de animale.
     
   Din fericire, documentarul rămâne distant de părerile experte, vorbește și prezintă aceste fapte cu compasiune și respect pentru unpublic ne-științific. Se pare că realizatorii au depus mult efort pentru a face concluziile lor tangibile și ușor de înțeles nu în ultimul rând ca onarațiune care foarte mult se bazează pe experiența umană.

   Corelația dintre dezvoltarea detehnologii fără fir (wireless,, etc.)și dispariția alarmantă a multorfamilii de albine, de exemplu, este atât de dramatic pe cât este, darnu și-a găsit încă drumul însensibilizarea opiniei publice.Văzând cum albinele părăsesc stupii în care se află un telefon fără fir, ca experiment, este preocupant, știind ce ar putea însemnapentru hrana globală; dacă stâlpii de telefonie mobilă domină peisajelenoastre ar trebui să ne dea serios de gândit.
  

   Conform cercetărilor și investigațiilor din film, patru specii de albineamericane au scăzut în număr cu 98%, și, de asemenea, sensibilitateade navigație ale păsărilor și fluturilor ce depind de frecvență naturală șicâmpul magnetic al Pământului. Indiferent dacă sunt sau nu doveditecu certitudine, faptul 190 de specii de păsări sunt pe cale de dispariție iminentă ar putea fi cauzate de  frecvențe artificiale”.

   În cele din urmă, a putea”  trebuie să fie suficient, ca motiv de îngrijorare și aceasta este argumentul filmului : dezvoltarea susținută a unei tehnologii a cărei impact și consecințe, la urma urmei, nu au fostcercetate cu rigoarea pe care o meritau. Cu toate acestea, se pare că există cercetare științifică suficientă care sugerează că problema estemult mai gravă decât ne gândim, și eventual, ignorată nu numai deoamenii cu interese

  Deși rezonanța explorează„pânzele de paianjen” comercial șipolitic țesute de o industrie a profitului, documentarul se întrepătrunde cu  istoria umană.Există un sat mic englez, cu 18case și o antenă de telefonie mobilă, care pare să se fi transformat într-un grup de afectați cu cancer; limitele de radiații stabilite împotriva craniilor de soldați sunt depășite, în timp ce copii de 8 ani folosesc telefoanele mobile; saufenomenul de electrosensibilitate”, care afectează  aproximativ 3% din populație, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

   Cu toate acestea, documentarul nu se oprește aici. Acesta merge lacauza problemei simplul fapt noi nu putem vedea frecvențeleartificiale în care suntem scufundați; dar transformate în sunete acustice, devin detectabile ca și în experimentele „live” realizate în film,vorbesc de la sine
    
   Concluziile documentarul sunt evocatoare și sugestive. În cele din urmă, conexiunea” noastră cu frecvențele naturale ale Pământului șitoată viața pare să se  fi deteriorat în moduri noi ce încă nu înțelegem, dacă nu le cunoaștem întâi. În acest sens, rezonanța estedeparte de a fi alarmistă, doar tragerea unui semnal de alarmă.

   Nu în ultimul rând, există o dimensiune spirituală a subiectuluifilmului ce începe, dar, din păcate, nu este continuată. Există ocorelație directă între Rezonanța Schumann și o anumită frecvență a creierului uman undele Alpha deci este mai mult decât probabilfrecvențe artificiale ar putea afecta, de asemenea, modul nostru de agândi și a dormi;  acest lucru, dincolo de toate riscurile medicale, ar putea avea chiar repercusiuni mai alarmante, deoarece se referă laconștiința în sine.

pentru video:

http://netu.tv/watch_video.php?v=852ORY1ABUK3

http://dinamikro.blogspot.ro/

 

Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERA ( VIDEO-DOC.). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.