PUTEREA IUBIRII este data OMului pentru a realiza BINELE sau pe Pamant.


PUTEREA IUBIRII este data OMului pentru a realiza BINELE sau pe Pamant.

JOCUL

VIATA nu ESTE o lupta, ci UN JOC! Iisus Hristos a numit acest joc A DARUI si A PRIMI.

‘Tot ceea ce un om seamana, va culege’, ceea ce inseamna ca ceea ce un om da prin cuvint sau prin actiune ii va fi REDAT; ceea ce da, va reprimi.

Ceea ce inseamna ca ceea ce omul isi imagineaza se va exterioriza, mai devreme sau mai tarziu, in afacerile sale.

Sa ne dirijam bine imaginatia. Acela a carui imaginatie a fost antrenata pentru a-si reprezenta doar binele, atrage in viata sa ‘toate dorintele juste ale inimii sale’ – sanatatea, bogatia, dragostea, prietenii, perfecta expresie de sine si realizarea celui mai inalt ideal.

Spiritul cuprinde trei planuri: subconstientul, constientul si Supraconstientul

Subconstientul nu este decat puterea fara directie. El se aseamana cu vaporii sau electricitatea si indeplineste ceea ce i se comanda; el nu are putere intrinseca. Tot ceea ce omul resimte profund sau isi imagineaza in mod clar este imprimat in subconstient si se manifesta in cele mai mici detalii.

Constientul a fost numit mentalul muritor sau carnal. Este mentalul inferior uman care vede viata asa cum este. El vede moartea, dezastrele, bolile, saracia si limitarile de tot felul, si imprima toate acestea in subconstient (suflet).

Supraconstientul este Spiritul Divin care se afla in fiecare om; este planul ideilor perfecte. Aici se afla ‘modelul perfect’ de care vorbea Platon, Planul Divin. Pentru ca exista un plan divin pentru fiecare.

‘Exista un loc pe care trebuie sa-l ocupi tu si pe care nimeni altcineva nu-l poate ocupa; tu ai o sarcina de indeplinit, pe care nimeni altcineva nu o poate indeplini!’ Acesta este destinul adevarat(destinatia) omului, proiectat de Spiritul Infinit Care Se afla in el insusi. Multi oameni ignora adevaratul lor destin si forteaza alte lucruri, situatii care nu le apartin si care le-ar aduce doar esecul si nemultumirea daca ar reusi sa le obtina.

Subconstientul nu are sensul umorului, iar oamenii isi provoaca deseori nenorocirile prin glumele lor.

In metafizica ‘a trata’ inseamna a se supune actiunii rugaciuni, pentru prosperitate.

Orice om are puterea de a binecuvanta si de a inmulti, de a vindeca si de a prospera. ‘- Si, dupa aceea, ce trebuie sa fac?’  ‘- Urmeaza-ti intuitia! Te atrage ceva, sau un loc anume?’

Intuitia vine din interior – inseamna a vedea din interior, adica a fi invatat din interior.

‘SPIRIT INFINIT, DESCHIDE CALEA SPRE MAREA ABUNDENTA PENTRU DOAMNA X…; EA SA-SI ATRAGA IN MOD IREZISTIBIL TOT CE II APARTINE PRIN DREPT DIVIN.’

Abundenta exista intotdeauna in calea ta; dar ea nu se poate manifesta decat prin dorinta, credinta sau cuvintul spus.

Iisus Hristos a indicat clar ca omul trebuie sa faca primul pas.

‘Cereti si veti primi, cautati si veti gasi, bateti si vi se va deschide!’. (Matei 7;7)

Si in Sfinta Scriptura citim: ‘In ceea ce priveste lucrarea mainilor Mele, comanda-Mi!’.

Spiritul Infinit, adica Dumnezeu, este intotdeauna gata sa indeplineasca dorintele mai mari sau mai mici ale oamenilor.

Orice dorinta exprimata sau neexprimata este o cerere.

Nimic nu se interpune intre om, cel mai inalt ideal al lui si fiecare dorinta a inimii sale; doar indoiala sau teama.

CAND OMUL STIE SA DOREASCA CU CURAJ, TOATE DORINTELE SALE SE REALIZEAZA IMEDIAT.

Singurul dusman al omului e teama (de saracie, de esec, de boala, de pierderi), adica orice sentiment de nesiguranta pe orice plan.

Iisus Hristos a spus: ‘De ce ti-e teama, om cu credinta slaba?’ (Matei, 8:26)

De ce va nelinistiti? Aceasta nu se va intampla, probabil, niciodata.’ Aceste cuvinte frapara in mod absolut subconstientul; el are acum convingerea ferma ca numai Binele va intra in viata lui si, in consecinta, numai Binele se va manifesta.

Subconstientul este servitorul credincios al omului, dar trebuie sa ai grija de el, sa-i dai ordine corecte. Omul are constant langa el un martor atent: subconstientul lui. Fiecare cuvint se graveaza in subconstient si se realizeaza in detalii surprinzatoare.

‘SPARG SI DEMOLEZ (PRIN CUVINTUL MEU) TOT CEEA CE (IN SUBCONSTIENTUL MEU) ESTE FALS. TOATE ACESTEA SE INTORC IN NEANT, CACI TOATE ACESTE GINDURI FALSE AU IESIT DIN IMAGINATIE. ACUM EU GRAVEZ NOI DISCURI PRIN PUTEREA LUI HRISTOS, CARE ESTE IN MINE. ACESTEA SUNT: ‘SANATATEA, BOGATIA, DRAGOSTEA, SI EXPRESIA PERFECTA A FIINTEI MELE.’

OMUL POATE MODIFICA CONDITIILE VIETII SALE SCHIMBIND CUVINTELE. Cel care nu cunoaste puterea cuvintului este in urma timpului sau.

‘Moartea si Viata sunt in puterea cuvintului.’ (Proverbe. 18:21)

LEGEA PROSPERITATII

‘Da, Cel Atotputernic va fi apararea ta si nu vei duce lipsa de aur.’

Unul dintre cele mai importante mesaje ale Bibliei transmise omului este acela ca DUMNEZEU ESTE IZVORUL sau si ca, PRIN CUVANTUL SAU, OMUL POATE SA FACA SA RASARA TOT CEEA CE-I APARTINE PRIN DREPT DIVIN.

Dar, pentru aceasta, omul trebuie sa aiba o credinta TOTALA in cuvintul spus.

Isaiia spune: ‘Cuvintul meu nu se intoarce la mine fara efect, fara sa fi executat vointa mea si fara sa fi indeplinit scopurile mele’. Stim acum ca cuvintele si gindurile au o putere vibratorie uriasa care, fara incetare, modeleaza corpul si faptele.

Eu i-am explicat ca DUMNEZEU ESTE IZVORUL si ca ACEST IZVOR EXISTA PENTRU ORICE FEL DE CERERE FORMULATASi am spus cuvintul! AM MULTUMIT,

Trebuie sa aiba o credinta perfecta si sa actioneze conform acestei credinte.Rolul tau este sa actionezi ca si cind ai fi bogata si sa dai dovada de o vointa perfecta, o credinta care conteaza pe aceasta suma in ziua de luni.

‘Nu este momentul sa economisesti. Comanda un dejun ales, actioneaza ca si cind ai fi primit banii pe care contai.’

‘TOT CEEA CE CERETI RUGANDU-VA, CREDETI ca ati PRIMIT DEJA!’

(reamintesc ca in metafizica aceasta inseamna a supune o persoana sau o situatie, actiunii rugaciunii)

MULTUMESC pentru ca ea a primit acesti bani in planul invizibil si ca acesta se va manifesta la timpul potrivit.’

Daca ceri succesul, dar te pregatesti pentru esec (adica ai indoieli asupra reusitei) vei obtine situatia pentru care te pregatesti.

OMUL TREBUIE SA SE PREGATEASCA SA PRIMEASCA CEEA CE A CERUT ‘CHIAR SI ATUNCI CAND NU ARE NICI CEL MAI MIC SEMN’.

‘NU FITI INGRIJORATI PENTRU MINE. EU SUNT SUB PROTECTIE DIVINA si voi avea apartamentul!” Spirit Infinit, deschide calea spre apartamentul care-mi convine!’.

Ea stia ca FIECARE CERERE VA FI INDEPLINITA, deoarece fiind spiritual libera, lucrind in planul spiritual si fiind ‘una cu Dumnezeu’, era majora.

A te pune in rezonanta cu lucrurile spirituale, nu este usor (pentru multi oameni). Gindurile adverse de indoiala, de teama, se nasc in subconstient. Sunt ‘armatele de straini’ care trebuie puse pe fuga.

Declarand Supremele Adevaruri Spirituale, lansezi o sfidare vechilor idei infipte adinc in subconstient si se arata eroarea care trebuie eliminata. Este momentul sa faci frecvente afirmatii, sa te bucuri si sa multumesti pentru ceea ce ai primit deja. ‘Inainte de a ma chema, Eu voi raspunde’.

Aceasta inseamna ca fiecare dar, bun si perfect asteapta ca omul sa-l recunoasca, caci el ii apartine deja.

OMUL NU POATE OBTINE DECAT CEEA CE EL SE VEDE DEJA PRIMIND.

Omul nu poseda decat ceea ce exista deja in viziunea sa mintala.

Orice opera de anvergura si orice lucru care s-a realizat puternic s-a manifestat mai intai in viziune.

CEL CARE CUNOASTE LEGEA SPIRITUALA NU ESTE TULBURAT DE APARENTE si se bucura chiar atunci cind este in ‘captivitate’.

‘Presupun ca v-ati infuriat la banca, pierzandu-va astfel fortele.

PUTETI SA STAPANITI ORICE SITUATIE DACA STITI SA VA STAPANITI VOI INSIVA.

‘Prin dragoste sunteti identificat cu Spiritul tuturor celor care sunt in aceasta banca. Fie ca ideea divina sa reuseasca in aceasta situatie!’.

‘Dumnezeu nu Se ingrijoreaza in privinta timpului! Nu este niciodata prea tarziu pentru El! Cu El, orice este posibil!’.

El avea nevoie de cineva pentru a-l ajuta sa mentina viziunea perfecta. Asa trebuie sa facem unii pentru altii. Iisus Hristos cunostea acest Adevar, cind a spus: ‘DACA DOI DINTRE VOI SE INTELEG PE PAMANT ASUPRA UNUI LUCRU, ACESTA LE VA FI ACORDAT DE TATAL MEU CARE ESTE IN CERURI.’

Un observator puternic al vietii a spus intr-o zi: ‘Nici un om nu poate esua daca o singura persoana din lumea asta crede in reusita lui!’. Aceasta este puterea viziunii.

PUTEREA CUVANTULUI

‘PRIN CUVINTELE TALE TE VEI SALVA, PRIN CUVINTELE TALE TE VEI CONDAMNA.

‘Cel care cunoaste puterea cuvintului este intotdeauna atent la ceea ce spune in conversatie. Este de ajuns sa supraveghezi reactiile cauzate de cuvintele tale, pentru a sti ca ele nu se intorc la tine fara efect. Prin cuvintul sau, omul isi creeaza lui insusi legi. Fiecare stabilise o lege pentru sine, una pentru esec, cealalta pentru reusita.

‘NU EXISTA DOUA FORTE, CI DOAR UNA SINGURA: DUMNEZEU. PRIN URMARE, NU EXISTA DEZILUZIE SI ACEST LUCRU IMI ANUNTA O SURPRIZA.’. Deindata am remarcat o schimbare si mi se intamplara multe lucruri placute.

Dumnezeu este Absolut, nu poate sa existe o putere opusa Lui, decat atunci cind omul isi creeaza legi false, rele.

‘Daca ti-e frica, inseamna ca tu crezi in doua forte, Binele si raul.

Pentru a arata ca crezi intr-o singura forta, Dumnezeu, si ca nu exista nici putere, nici realitate in rau, treci pe sub prima scara pe care o intalnesti!’

Asa se intampla de cele mai multe ori: de indata ce ai decis sa nu mai tii seama de temeri, ele vor fi indepartate.

Aceasta este legea non-rezistentei, care este asa de putin inteleasa.

Cineva a spus ca curajul contine geniu si magie. FACETI FATA FARA TEAMA UNEI SITUATII CARE PARE AMENINTATOARE SI VA VETI DA SEAMA ca EA NU MAI EXISTA; DISPARE DE LA SINE.

‘Un vechi dicton spune ca ‘OMul spiritual nu foloseste cuvintul decat in trei scopuri: pentru a vindeca, pentru a binecuvanta, sau pentru a prospera’.

Ceea ce un om spune despre ceilalti, asa se va spune si despre el, si ceea ce doreste altora, isi doreste lui insusi. Daca un om doreste ghinion cuiva, este sigur ca si-l va atrage lui insusi. Daca doreste sa ajute pe cineva sa reuseasca, el isi doreste propriul succes si se ajuta pe sine.

CORPUL POATE FI REANTINERIT SI TRANSFORMAT PRIN CUVINT SI PRINTR-O VIZIUNE CLARA, iar boala complet stearsa din constient.

Metafizicianul stie ca orice boala are o corespondenta mentala si ca PENTRU VINDECAREA CORPULUI TREBUIE MAI INTAI SA-ti VINDECI SUFLETUL.

TREBUIE ca SUBCONSTIENTUL – ADICA SUFLETUL – SA FIE SALVAT DE GANDURILE NEGATIVE.

CAND SUBCONSTIENTUL ESTE PLIN DE IDEILE PERFECTE ALE SUPRACONSTIENTULUI, DUMNEZEU SI OMUL SUNT O SINGURA FIINTA.

‘EU SI TATAL CERESC SUNTEM UNUL.’

Se poate spune ca orice boala si orice nenorocire sunt cauzate de incalcarea legii Iubirii.

‘Va dau o noua porunca: IUBITI-VA unii pe altii!’. IN JOCUL VIETII IUBIREA, ADICA BUNAVOINTA, CISTIGA PE TOATE PLANURILE.

‘O! Doamne Dumnezeule, nu ma lasa sa-l urasc pe acest om!’.

Critica permanenta provoaca reumatisme, deoarece gindurile nearmonioase formeaza in singe depuneri acide care se localizeaza in jurul articulatiilor.

Tumorile au drept cauza gelozia, ura, refuzul de a ierta ofensele, teama, etc.

FIECARE BOALA ESTE CAUZATA DE O STARE DE SPIRIT REA.

Eu am spus intr-o zi elevilor mei: ‘Nu trebuie sa intrebati pe cineva ‘ce aveti?’, ci ‘Aveti ceva impotriva cuiva?’, caci REFUZUL IERTARII OFENSELOR ESTE CAUZA CEA MAI FRECVENTA A BOLILOR.

Scleroza arterelor si a ficatului precum si bolile de ochi sunt consecinta acestui refuz. Si multe alte rele le urmeaza.

Orice dezordine exterioara indica o dezordine mentala. ‘EXTERIORUL CORESPUNDE INTERIORULUI.’

Singurii dusmani ai omului se afla in el insusi. ‘Dusmanii omului sunt cei din sinea lui’, dupa cum a afirmat Hristos. PERSONALITATEA ESTE UN ULTIM INAMIC PE CARE TREBUIE SA-L DEPASIM, deoarece aceasta planeta este pe cale de a primi initierea in Iubire. Sa ne amintim de mesajul lui Iisus: ‘Pace pe pamant, BUNAVOINTA fata de Oameni!’.

OMul Iluminat se straduie sa se perfectioneze ajutandu-si aproapele. El lucreaza cu el insusi, invata sa trimita fiecaruia binecuvantari si ginduri bune si, ceea ce este si mai minunat, atunci cind binecuvanteaza o fiinta, aceasta pierde orice putere daunatoare.

‘Mai intai trebuie sa inlaturi orice teama, sa crezi ca Dumnezeu ati protejeaza interesele si ca ideea Divina poate veni chiar din aceasta situatie. Adica: masina care trebuie va fi vanduta celui care are nevoie de ea, de catre cel care trebuie s-o vanda.’ Si am adaugat: ‘Nu intretineti nici macar o singura idee critica despre acest om! Binecuvantati-l in fiecare zi, si fiti gata sa vindeti masina voastra, daca aceasta este ideea Divina.’ Se duse deci sa-si vada clientul, fara teama, fara rezistenta, bincuvantandu-si concurentul.

‘Iar Eu va spun voua: IUBITI-va dusmanii, BINECUVANTATI pe cei care va blestema, FACETI BINE celor care va urasc si RUGATI-VA pentru cei care va maltrateaza si care va persecuta.’

BUNAVOINTA PRODUCE O AURA DE PROTECTIE IN JURUL CELUI CARE O CULTIVA si ‘o intreaga armata ridicata impotriva lui va fi fara efect’.

Cu alte cuvinte, IUBIREA SI BUNAVOINTA II DISTRUG PE DUSMANII CARE SUNT IN NOI INISINE SI, PRIN URMARE, NU MAI AVEM DUSMANI IN EXTERIOR!

‘Pacea domneste pe pamant pentru cel care trimite oamenilor ginduri de BUNAVOINTA.’

LEGEA NEREZISTENTEI

‘Nu rezistati raului! NU VA LASATI IMPRESIONATI DE RAU, CI INVINGETI RAUL PRIN BINE !’

Raul iese din imaginatia iluzorie a omului, adica din credinta in doua puteri: Binele si raul.

Prin urmare, RAUL ESTE O LEGE FALSA PE CARE OMUL A ELABORAT-O din cauza unui psihom sau a adormirii sufletului, ceea ce inseamna ca omul a fost hipnotizat de credinta in pacat, boala, moarte, etc., de gindirea carnala, si astfel, faptele sale si corpul sau au luat forma iluziilor sale.

SUFLETUL ESTE SUBCONSTIENTUL si ca TOT CEEA CE OMUL RESIMTE PROFUND, IN BINE SAU IN RAU, ESTE REPRODUS DE ACEST FIDEL SERVITOR.

CORPUL SAU SI FAPTELE SALE REPREZINTA CEEA CE EL SI-A IMAGINAT.

Am auzit intr-o zi un metafizician afirmind: ‘DACA NU VA DIRIJATI SINGURI SUBCONSTIENTUL, ALTCINEVA O VA FACE PENTRU VOI!’.

Mamele atrag in mod inconstient asupra copiilor, bolile si dezastrele temindu-se incontinuu si pandind simptomele.

CEL CARE SE PROIECTEAZA SI SE STABILESTE IN ADEVAR, CEL CARE ARE DOAR GANDURI POZITIVE FATA DE CEILALTI SI CARE NU SE TEME, ACELA NU POATE FI ATINS SAU INFLUENTAT DE GANDURILE NEGATIVE ALE ALTOR PERSOANE. TRIMITAND DOAR GANDURI BUNE, NU POATE PRIMI DECAT GANDURI BUNE.

Rezistenta este Infernul, deoarece ea il aseaza pe om intr-o stare de neliniste.

Un metafizician mi-a dat intr-o zi o minunata reteta pentru a-mi asigura toate reusitele: neutralitatea totala.

Este vorba aici de LEGEA TRANSMUTATIEI care se bazeaza pe nerezistenta. Prin cuvintul sau, acest om transforma in succes toate esecurile sale !

Ea afirma: ‘deoarece nu exista decat o singura putere, Dumnezeu, acest om este aici pentru binele si pentru prosperitatea mea’ (adica exact contrariul a ceea ce parea sa fie !).

Orice om este o veriga de aur in lantul binelui meu !’, caci orice om este o manifestare a lui Dumnezeu, asteptand ocazia, data prin el insusi, de a servi planul Divin privind viata ta.

‘BINECUVANTATI PE DUSMANUL VOSTRU SI II VETI LUA SAGETILE’. ELE SE VOR TRANSFORMA IN BINECUVANTARI.

Aceasta lege este tot atat de adevarata pentru natiuni ca si pentru persoane. BINECUVANTATI o natiune, trimiteti ginduri de dragoste si de bunavointa fiecaruia dintre componentii ei SI ASTFEL NIMENI NU VA MAI PUTEA SA VA FACA VREUN RAU.

‘Cind va veti servi cu intelepciune de nerezistenta, nimeni nu va putea sa va calce in picioare!’

‘Ideile Divine nu intra niciodata in conflict; aceasta comunicare va veni la momentul potrivit’,

aceasta in grija Inteligentei Infinite, eu am inceput sa dirijez singura operatiunea – adica sa ma ocup singura de actiune, cind de fapt ea apartine lui Dumnezeu (‘lupta este a Celui Divin !’) si ramaneam incordata si ingrijorata

ATATA TIMP CAT UN OM REZISTA UNEI SITUATII, ACEASTA SE VA MENTINE. Daca el fuge de ea, aceasta il va urmari.

Fii prompt in acord cu adversarul tau! Ceea ce inseamna: ‘Considera ca situatia este buna, nu fi tulburat si ea o sa dispara de la sine.’.

‘Nimic nu ma emotioneaza’ este o afirmatie excelenta.

Trebuie deci sa lucram cu noi insine!

‘Nu, am sa pronunt cuvintul pentru ca sa va schimbati dumneavoastra! Atunci cind va veti schimba, sotul si fratele se vor schimba si ei!’.

‘Ei bine, pentru ca tu minti, cineva trebuie sa te minta! Si sa fii convinsa ca va fi tocmai acela de la care vei dori doar Adevarul!’

Ne vindecam adeseori de defectele noastre cind le intalnim la altii.

VIATA ESTE O OGLINDA, SI NOI VEDEM in CELALALT PROPRIA NOASTRA REFLECTARE.

A trai in trecut este nefast si, in acelasi timp, este o violare a legii spirituale. Iisus Hristos a spus: ‘ACUM este ziua propice, ziua mintuirii!’.

Sotia lui Loth a fost preschimbata in statuie de sare pentru ca a intors capul.

TRECUTUL SI VIITORUL ITI FURA TIMPUL.

MAI BINE SA BINECUVANTEZI TRECUTUL SI SA-L UITI, SA BINECUVANTEZI VIITORUL CU CERTITUDINEA CA-TI VA ADUCE BUCURII FARA DE SFARSIT. SI SA TRAIESTI DIN PLIN PREZENTUL.

‘Niciodata, am exclamat eu, nu veti face o demonstratie pecuniara, atata timp cat va veti plange, cersind mila si veti trai doar in trecut!’. ‘Traiti din plin momentul prezent si pregatiti-va sa oferiti cadouri de Craciun! PREGATITI-VA SA PRIMITI BANII SI EI VOR SOSI!’

A trai in momentul prezent este esential.

Traieste din plin aceasta zi!‘ iata salutul Aurorei.

Omul trebuie sa fie spiritual in alerta, sa prinda mereu intuitiile sale, nelasand sa-i scape nici o ocazie.

Intr-o zi, repetam incontinuu (in tacere): ‘Spirit Infinit, nu ma lasa sa scap vreo ocazie favorabila!’Este necesar sa incepi ziua cu cuvinte adevarate. De cum va treziti, faceti o afirmatie!

‘Faca-se voia Ta, azi! Azi este o zi plina de realizari; eu multumesc pentru aceasta zi perfecta! Miracolele se succed si nu se mai opresc!’.

Faceti-va din aceasta o obisnuinta si veti vedea minunile aparand in viata voastra.

Intr-o zi, am deschis o carte si am citit: ‘Priveste cu incintare ceea ce se afla in fata ta!’. Mi s-a parut a fi mesajul zilei si l-am repetat mereu.

Totusi, nu trebuie sa ne servim de o afirmatie decat atunci cand ea ne satisface pe deplin constiinta si cand ni se pare cu adevarat convingatoare; adeseori o afirmatie trebuie sa fie modificata pentru a conveni fiecarei persoane in parte.

Afirmatia urmatoare a adus reusita multor oameni:

‘Eu am mult de lucru,  Acest lucru/afacere mi-a fost dat in mod Divin,  Eu muncesc cat mai bine  Si sunt foarte bine platita.’

Aceasta este o afirmatie foarte puternica, deoarece trebuie sa existe intotdeauna o plata pentru un lucru perfect si, de altfel, este usor sa faci sa patrunda versurile in subconstient.

Fiecare afirmatie trebuie sa fie alcatuita cu grija si trebuie sa exprime tot ceea ce este necesar,

ABUNDENTA ESTE DREPTUL DIVIN AL OMULUI!

El are dreptul la mare abundenta! ‘Hambarele sale trebuie sa fie pline si chiar sa-i prisoseasca!’ Iata ideea lui Dumnezeu pentru om, si cand acesta va indeparta barierele saraciei, pe care el insusi si le-a format in constiinta, Varsta de aur va straluci pentru el si fiecare dintre dorintele sale va fi indeplinita!

LEGEA KARMEI SI A IERTARII

OMUL NU PRIMESTE DECAT CEEA CE DA. JOCUL VIETII ESTE UN JOC AL BUMERANGULUI.

Ceea ce un om crede (si manifesta prin actele sale, cuvintele sale) se va maifesta mai devreme sau mai tarziu cu o precizie uimitoare.

Iata LEGEA KARMEI (karma inseamna in limba sanscrita: ‘intoarcerea’, cu sensul de bumerang, rasplata, reactiune).

‘TOT CEEA CE OMUL SEAMANA, VA CULEGE.’

CU CAT STIM MAI MULT, CU ATAT AVEM O RASPUNDERE MAI MARE ! ! !

Deci cel care cunoaste Legea Spirituala si nu o pune in practica, sufera in mod teribil consecintele!

‘Teama de Dumnezeu (de Legea cauza-efect, actiune-reactiune) este inceputul intelepciunii.

Daca noi intelegem ca cuvantul ‘DUMNEZEU’ INSEAMNA ‘LEGE DIVINA’, multe pasaje din Biblie ni se vor clarifica.

‘Razbunarea este a Mea, si a Mea e rasplata!’, spune Dumnezeu (Legea). Dar sa fie clar ca Legea este cea care se razbuna, si nu Dumnezeu! Dumnezeu il vede pe om perfect ‘creat dupa imaginea Sa’ si dotat cu ‘puterea stapanirii de sine’.

Iata ideea perfecta despre om, cum este inregistrata in Intelegerea Divina, asteptand ca omul s-o recunoasca, caci el nu poate fi decat asa cum se vede el insusi si nu poate deveni altceva decat ceea ce se vede el insusi ca devine.

Iisus Hristos a spus: ‘VETI CUNOASTE ADEVARUL SI ADEVARUL VA VA ELIBERA’

Astfel noi constatam ca LIBERTATEA (care ne salveaza din conditiile nefericite) PROVINE DIN CUNOASTERE, respectiv DIN CUNOASTEREA LEGILOR SPIRITUALE.

Ascultarea precede comanda si LEGEA DIVINA ASCULTA DE CEL CARE O RESPECTA.

Legea electricitatii trebuie sa fie cunoscuta inainte de a servi omului. Daca este folosita cu ignoranta, ea devine inamicul lui mortal. La fel si cu Legea spirituala!

Spirit Infinit, da-mi casa care mi se cuvine, tot atat de minunata ca aceasta, si care este a mea prin drept Divin!’

Dorinta este o forta formidabila, dar trebuie ca ea sa fie canalizata in mod convenabil, in caz contrar instalandu-se haosul.

OMUL NU TREBUIE SA CEARA NICIODATA ALTCEVA DECAT CEEA CE II APARTINE PRIN DREPT DIVIN ! ! !

‘Stai linistit si asteapta cu incredere Eliberarea de la Dumnezeu’ (Legea).

‘Va impuneti vointa personala fiicei si nu aveti acest drept; in plus, teama nu face decat sa atraga aceasta calatorie, deoarece omul isi atrage tocmai ceea ce ii provoaca frica.’ Si am adaugat: ‘relaxati-va, retrageti fixatia mentala, apoi incredintati toate acestea Iubirii Infinite si Intelepciunii

Sa invete ‘sa stea linistit’, aceasta pare cel mai greu pentru om. Voi reveni asupra acestei legi in capitolul despre nerezistenta.

LEGEA CAUZA-EFECT NU STIE DE GLUMA.

Crestinismul este fondat pe LEGEA IERTARII. HRISTOS este Cel Ce ne-a salvat de blestemulLegii Karmice. HRISTOS din fiecare dintre noi este Renasterea si SALVAREA in orice situatie discordanta.

‘Spirit Infinit, noi facem apel la LEGEA IERTARII si multumim pentru ca doamna cu bancnota sa fie sub Har Ceresc si nu sub lovitura Legii Karmei, si deci sa nu piarda acesti bani care-i apartin prin drept Divin!’

Asadar, CUNOASTEREA LEGII SPIRITUALE ii DA OMULUI PUTEREA SA-SI STEARGA GRESELILE.

Omul nu poate forta ambianta exterioara sa fie ceea ce nu este el insusi!

Daca doreste bogatii, el trebuie mai intai sa-si constientizeze propria bogatie interioara.

Eu i-am spus: ‘DACA VREI SA FII BOGATA, TREBUIE SA FII ORDONATA! TOTI CEI CARE POSEDA MARI AVERI SUNT ORDONATI in interior si in plan exterior; ORDINEA ESTE prima LEGE CEREASCA.’ Apoi am adaugat: ‘Cat timp nu va fi ordine la tine acasa, bogatia te va ocoli.’

PROSPERITATEA, stiind ca DUMNEZEU ESTE IZVORUL CEL MAI SIGUR.

Multi ignora ca a da inseamna a face un plasament si ca a tezauriza, a economisi in exces, duce inevitabil la pierderi!

‘Cel care da fara constrangere, va deveni mai bogat, iar cel care economiseste prea mult, va saraci!’

Legea Spirituala a prosperitatii sustine intotdeauna pe cel care cheltuieste fara teama, dar cu intelepciune.

RESURSELE NOASTRE SUNT INEPUIZABILE SI INFAILIBILE, ATUNCI CAND INCREDEREA NOASTRA ESTE ABSOLUTA ! ! !

Dar increderea si credinta trebuie sa preceada demonstratia. ‘Faca-Se Voia Ta!’

‘Credinta este esenta lucrurilor pe care le speram, evidenta lucrurilor pe care nu le vedem’ – deoarece credinta mentine viziunea stabila, imaginile adverse se risipesc si ‘la timpul potrivit, vom recolta, daca nu ne indoim.’

Iisus Hristos a adus vestea cea buna (Evanghelia) care ne invata ca exista O LEGE MAI PUTERNICA DECAT KARMA. ESTE LEGEA HARULUI CERESC, A GRATIEI DIVINE, A IERTARII. Doar ACEASTA LEGE il ELIBEREAZA PE OM de legea cauza-efect – legea consecintelor!

‘Prin Har Ceresc, si nu prin legea karmei ne vom mantui!’

Gandirea materialista/carnala/lumeasca este a ignorantei, adica a pacatului, a bolii si a mortii. Iisus a inteles irealitatea lor absoluta si a afirmat ca boala si durerea vor trece; si chiar si moartea, ultimul inamic, va fi invins!

Astazi, din punct de vedere stiintific, stim ca moartea ar putea fi invinsa imprimand in subconstient convingerea tineretii eterne si a vietii vesnice.

SUBCONSTIENTUL, ACEASTA PUTERE FARA DIRECTIE, EXECUTA FARA SA DISCUTE/COMENTEZE ORDINELE PE CARE LE PRIMESTE.

Lucrand sub directia Supraconstientului (Hristos sau Dumnezeu, Spiritul din om) ‘reinvierea’ corpului se va indeplini.

ARUNCAREA POVERII (Impresionarea subconstientului)

Cand omul reuseste sa ajunga la constientizarea puterii sale, a puterii procesului sau mental, dorinta lui cea mai mare este sa gaseasca mijlocul cel mai usor si rapid care-i va permite sa impresioneze subconstientul prin ideea de bine, deoarece cunoasterea intelectuala a Adevarului nu da rezultate.

Un metafizician l-a explicat astfel: ‘Ceea ce da oricarui lucru sau fiinte greutate in natura, este legea gravitatiei. Daca o masa de stinca ar putea fi transportata destul de departe, deasupra planetei, ea nu ar mai avea greutate; iata deci, ce intelegea Iisus Hristos cand spunea: ‘Jugul Meu este usor si povara Mea usoara.’

EL depasise vibratia lumii si Se misca in cea de-a patra dimensiune, unde totul este doar perfectiune, implinire, viata si bucurie.

EL a spus: ‘Veniti la Mine, voi, toti cei care truditi si care sunteti impovarati, si Eu va voi odihni!’ ‘Luati jugul Meu, caci el este usor; la fel povara Mea!’

Citim de asemeni, in Psalmul LV: ‘Arunca-ti povara asupra lui Dumnezeu!’.

Numeroase pasaje din Biblie proclama ca lupta ii revine lui Dumnezeu, nu omului, si ca acesta trebuie intotdeauna sa stea linistit si sa astepte Eliberarea de la Dumnezeu.

Atitudinea stiintifica consta deci in a arunca povara asupra Supraconstientului (Hristos din noi) unde ea ori ‘devine Lumina’, ori dispare si se intoarce ‘in neantul ei originar’.

Povara sa era teama de saracie si, in timp ce o arunca asupra lui Hristos, Supraconstientul a inundat subconstientul cu credinta in abundenta si de aici a rezultat o mare prosperitate.

Citim in Sfanta Scriptura: ‘Hristos Isi pune in noi speranta de glorie’.

‘Arunc aceasta povara asupra lui Hristos care este in mine, iar eu inaintez libera!’.

Aceste afirmatii trebuie sa fie repetate continuu, ore intregi, cateodata in gind, alteori cu voce tare, linistit, dar cu adinca convingere.

Indoielile si frica otravesc sufletul, mintea si corpul, imaginatia se dezlantuie, ceea ce provoaca dezastrul si boala.

Prin repetare constanta a afirmatiei: ‘Arunc aceasta povara asupra lui Hristos care este in mine, si avansez liber!’, viziunea se transforma si, in acelasi timp apare un sentiment de usurare, iar mai devreme sau mai tarziu, survine si manifestarea binelui, fie ca este vorba de sanatate, de fericire sau de prosperitate.

totul pare sa mearga rau‘ si constiinta este intunecata de o stare de depresie. Atunci omul trebuie sa faca sa se auda chimvalele, asemenea lui Iosif, si sa multumeasca ca este salvat, chiar daca pare inconjurat de dusmani (penuria si boala).

‘Pina cind reusesti sa vezi in intuneric, ori atunci cind arunci povara, asta te ajuta sa vezi.’

Pentru a impresiona subconstientul, o credinta activa este intotdeauna esentiala.

‘Credinta fara fapte este moarta.’

Subconstientul este deseori impresionat de muzica, caci muzica apartinand celei de-a patra dimensiuni, elibereaza sufletul; ea face posibile miracolele si faciliteaza indeplinirea lor!

Se cuvine de asemenea ca elevul sa-si aminteasca ca nu trebuie sa dipretuiasca ‘ziua micilor evenimente’. in mod invariabil, inaintea unei demonstratii, se manifesta ‘semne ale pamantului’.

‘A FACE CA SI CUM ASA AR FI’, in mod continuu, impresioneaza subconstientul. Daca te consideri bogat, daca crezi ca esti pe drumul reusitei, ‘la timpul potrivit vei recolta’.

Iisus Hristos a spus: ‘De ce te temi, omule cu credinta slaba?’ ‘Totul este posibil pentru cel care crede’.

Adeseori, unii dintre elevii mei ma intreaba:

‘Cum putem scapa de frica?’ Eu le raspund: ‘Infruntand ceea ce va inspaimanta!’

‘Leul isi trage ferocitatea din teama voastra.’ Repeziti-va spre leu si el va fugi; daca fugiti, el va va urmari.

Am aratat in capitolele precedente, cum ‘leul’ saraciei disparea cind persoana cheltuia fara teama, dovedind astfel ca Dumnezeu era pentru el bogatia sa si ca aceasta abundenta era infailibila.

Iata o minunata afirmatie: ‘Multumesc lui DUMNEZEU DONATORUL, pentru DUMNEZEU DARUL!’.

‘Alege ACUM, ASTAZI pe cine vrei sa slujesti’: teama sau credinta?!

Invatati sa ramaneti insensibili la riscurile de contaminare; astfel va veti imuniza.

Microbii nu exista in Supraconstient, adica in Spiritul Divin; ei sunt doar un produs al imaginatiei false a omului.

‘Intr-o clipa’ se va realiza Eliberarea omului cind acesta isi va da seama ca RAUL ESTE LIPSIT DE PUTERE.

Lumea materiala (valul ignorantei, iluzia ego-ului) se va risipi si cea de-a patra dimensiune, ‘Lumea Miraculosului’ se va ivi.

‘Si am vazut un Cer nou si un pamant nou – nu vor mai fi nici moarte, nici necazuri, nici dureri; caci toate cele vechi sunt deja trecute!’

IUBIREA

Orice om, pe acest pamant este pe cale sa se initieze in Iubire.

‘Eu va dau o noua porunca, sa va iubiti unii pe altii!’

Oupensky spune, in ‘Tertium Organum’, ca Iubirea este un fenomen cosmic, care deschide omului cea de-a patra dimensiune, ‘Lumea Miraculosului’. ADEVARATA IUBIRE ESTE DEZINTERESATA SI LIPSITA DE TEAMA. Ea invaluie obiectul afectiunii Sale, fara sa ceara nimic in schimb. Bucuria Sa este bucuria de a darui. IUBIREA ESTE DUMNEZEU Care Se manifesta si este CEA MAI PUTERNICA FORTA magnetica DIN UNIVERS. Iubirea pura, lipsita de egoism, Isi atrage ceea ce-i apartine; nu trebuie sa caute sau sa ceara! Din pacate insa, nimeni nu are nici cea mai vaga idee despre Adevarata Iubire!

Omul este egoist, tiranic si temator in afectiunile sale, si pierde in acest fel, ceea ce iubeste. Gelozia este cel mai rau dusman al omului, caci imaginatia se dezlantuie, vede pe fiinta iubita atrasa de altcineva si, inevitabil, aceste temeri devin realitate, daca nu sunt neutralizate.

NU VEI PUTEA NICIODATA SA PRIMESTI CEEA CE NU AI DARUIT ! ! ! OFERA O IUBIRE PERFECTA SI VEI PRIMI O IUBIRE PERFECTA!’ Foloseste aceasta ocazie pentru a te perfectiona! Trimite-i o Iubire perfecta, lipsita de egoism, care nu cere nimic in schimb! Nu-l critica, nu-l condamna, ci binecuvanteaza-l, oriunde s-ar afla!’.

Un vechi proverb spune: ‘Nici un om nu-ti este dusman, nici un om nu-ti este prieten; TOTI OAMENII SUNT MAESTRII TAI SPIRITUALI.’

Trebuie sa devii impersonal si sa inveti de la fiecare ceea ce poate sa te invete. Cu cat vom invata mai repede aceste lectii, cu atat noi vom fi mai curind liberi (ELIBERATI de ignoranta).

SUFERINTA NU ESTE NECESARA desavarsirii omului! Ea nu este decat rezultatul incalcarii Legilor Spirituale, dar sunt putini acei care par capabili sa se trezeasca din ‘somnul sufletului’, fara suferinta. Cind oamenii sunt fericiti, ei sunt in general egoisti si, in mod automat, legea Karmei se pune in actiune. Omul sufera astfel pierderi prin lipsa de judecata.

NIMENI NU-SI POATE ATRAGE BANI DACA-I DISPRETUIESTE! Multi se mentin in stare de saracie declarand: ‘Nu ma intereseaza banii, si nu-i admir pe cei care-i au!’.

PENTRU A-ti ATRAGE CEVA, TREBUIE SA FII in ARMONIE CU ACEL LUCRU.

Banii sunt o manifestare a lui Dumnezeu care ne elibereaza de lipsuri si de restrictii, dar trebuie sa fie mentinuti in circulatie si sa serveasca unui scop bun.

DAND CURS LIBER BANILOR, FARA TEAMA SI CU BUNAVOINTA, SE DESCHIDE CALEA PENTRU PRIMIREA ALTOR BANI, CACI DUMNEZEU ESTE SURSA, IAR BOGATIA LUI ESTE INEPUIZABILA SI INFAILIBILA.

Astfel trebuie sa fie atitudinea voastra spirituala in privinta banilor si veti vedea ca pentru voi MAREA BANCA SPIRITUALA NU SEACA NICIODATA!

Banii ca atare, sunt buni si benefici, dar cind ne servim de ei in scopuri destructive, cind ii adunam si tezaurizam, ori cind ii consideram mai importanti decat sentimentele, aceasta are drept consecinta boala, nenorocirea sau chiar pierderea banilor.

URMATI CALEA IUBIRII si toate lucrurile va vor fi date cu surplus, caci DUMNEZEU ESTE IUBIRE, si Dumnezeu este BOGATIA noastra! Sau urmati calea egoismului, a lacomiei si abundenta va dispare, sau veti fi separat de ea.

TOATE BOLILE SI TOATE NENOROCIRILE PROVIN DIN INCALCAREA LEGII IUBIRII.

Bumerangurile urii, ranchiunii si criticii se intorc incarcate de boala si durere.

IIUBIREA SI BUNAVOINTA SUNT INESTIMABILE si in afaceri.

Teama este intr-adevar, cea care imagineaza puternic boala sau situatia temuta si, daca nu sunt neutralizate, aceste imagini se materializeaza.

Este fericita acea mama care poate spune cu sinceritate ca-si incredinteaza copilul in mainile lui Dumnezeu, stiind, prin urmare ca este astfel Divin protejat. Ea proiecteaza in acest fel, in jurul lui, o aura puternica de protectie.

‘Omul este o idee perfecta in Intelegerea Divina, si el este intotdeauna in locul potrivit pentru el; prin urmare, fratele meu este in locul cu adevarat potrivit pentru el, Divin protejat.’

Astfel, noi devenim protectori pentru cei dragi (prin puterea gindului) si fiecare ar trebui sa stie ca obiectul afectiunii sale ‘este ocrotit de cel De Sus si se odihneste in umbra celui Atotputernic.’

‘Nici un rau nu te va atinge, nici un flagel nu se va apropia de adapostul tau!’

‘IUBIREA PERFECTA INVINGE ORICE TEAMA.’

Cel care se teme nu are o Iubire perfecta. ‘Iubirea este indeplinirea Legii Divine’.

INTUITIA, DIRECTIA

‘Oriunde te-ai afla, recunoaste-L si El te va indruma!’

NIMIC NU ESTE IMPOSIBIL pentru cel care cunoaste puterea cuvintului si care urmeaza directiile date de intuitie! Prin cuvintul sau, el pune in actiune fortele invizibile si astfel poate sa-si revigoreze corpul si sa-si amelioreze afacerile.

Este deci de maxima importanta sa-ti alegi cuvintele potrivite, si afirmatiile pe care le vei proiecta in invizibil.

Cel care studiaza Legea Spirituala, stie ca Dumnezeu este bogatia sa, ca ABUNDENTA DIVINA RASPUNDE LA TOATE CERERILE si ca cuvintul este cel care le face sa apara.

‘CERETI SI VETI PRIMI!’

Omul trebuie sa faca primul pas. ‘Apropie-te de Dumnezeu si El va fi aproape de tine.’

Am fost deseori intrebata cum se face o demonstratie. Si am raspuns: ‘Pronuntati cuvintul, apoi nu mai faceti nimic pana cind nu aveti o directie precisa’.

Cereti astfel: ‘Spirit Infinit, arata-mi ce trebuie sa fac!’

Raspunsul va veni prin INTUITIE sau prin parerea cuiva, printr-o fraza citita deschizind o carte, etc. Raspunsurile sunt cateodata surprinzatoare prin exactitatea lor.

‘Spirit Infinit, deschide calea spre imediata mea abundenta, pentru ca tot ce-mi apartine prin drept Divin sa-mi parvina din plin!’ Apoi a adaugat: ‘Da-mi o indicatie precisa, ara-ta-mi ce trebuie sa fac!’.

A DA, A OFERI DESCHIDE CALEA PENTRU A PRIMI.

‘Spirit Infinit, deschide calea pentru o situatie care convine acestei persoane’.

Nu cereti niciodata o ‘situatie anume’, ci situatia justa, adica exact aceea care este deja pregatita in Planul Divin, deoarece doar ea va putea sa va dea satisfactie!

Apoi, am multumit pentru ceea ce ea primise deja si pentru ca aceasta situatie sa se manifeste rapid.

Deseori directiile survin intr-un moment neasteptat.

INTUITIA este o facultate spirituala care nu explica nimic, ea NU FACE DECAT SA ARATE CALEA CEA BUNA.

‘Cred ca boala dumneavoastra, care este contagioasa, provine din faptul ca puneti lucruri la pastrare. Congestionarea lucrurilor o provoaca pe cea a corpului. Ati incalcat legea circulatiei si corpul dumneavoastra plateste consecintele.’

Eu i-am raspuns: ‘Inceteaza s-o judeci, binecuvanteaz-o si termina cu aceasta situatie, altminteri iti vei atrage acelasi lucru!’.

‘Eu sunt mereu sub inspiratie directa; eu iau rapid cele mai bune decizii.’

Stiinta numerelor, horoscoapele, mentin omul pe planul mental (sau muritor), pentru ca ele nu se ocupa decat de calea Karmica.

Pentru a neutraliza prezicerea nefasta, trebuie un mental puternic. Astfel, elevul trebuie sa declare:‘Orice prezicere falsa va fi anihilata! Orice plan care nu vine de la Tatal Ceresc va fi eliminat si se va risipi; ideea Divina se realizeaza acum!’.

Totusi, daca ai primit un mesaj bun, care-ti prezice fericirea sau bogatia, trebuie sa-l primesti si sa astepti realizarea lui, ceea ce va facilita manifestarea lui.

Vointa umana trebuie sa serveasca pentru a sustine Vointa Divina. ‘Vreau sa Se faca Voia lui Dumnezeu’.

Voia lui Dumnezeu este sa acorde fiecaruia toate dorintele legitime inimii sale, in timp ce vointa omului ar trebui sa foloseasca pentru a mentine fara sovaiala, o viziune perfecta.

Copilul ratacitor a strigat: ‘Ma voi ridica si voi merge la Tatal meu!’.

Trebuie un efort de vointa pentru a scapa de capcanele intelegerii umane. Le este mult mai usor muritorilor de rind sa fie cuprinsi de teama decat de credinta: CREDINTA ESTE, deci, UN EFFORT DE VOINTA.

Caile intelepciunii sunt agreabile si pline de pace.

Cind faci apel la legea Universala trebuie sa te astepti la surprize. Totul vi se pare ca merge rau, dar in realitate totul merge bine!

‘Eu neg aceasta pierdere, caci nu exista pierderi in Intelegerea Divina! Prin urmare, eu nu pot sa pierd cei 2000$ care-mi apartin prin drept Divin! ‘Cind o usa se inchide, o alta se deschide imediat!’

‘Dat fiind ca chiria s-a marit, acesta inseamna ca eu voi fi si mai bogata, pentru ca Dumnezeu este bogatia mea’.

conform Legii spirituale, el isi atrage ceea ce-i apartine din acest mare Rezervor al Binelui.

‘EU iti voi inapoia anii distrusi de lacuste!’ Lacustele reprezinta indoielile, temerile, resentimentele si regretele din intelegerea omului. Numai aceste ginduri adverse il pagubesc pe om; deoarece:

‘Nimeni nu-i da omului ceea ce-si poate da el insusi, si nimeni nu-l lipseste de ceea ce isi refuza singur!’.

Suntem pe pamant pentru a dovedi ca EXISTA DUMNEZEU si pentru a ‘aduce marturia Adevarului’; dar nu putem dovedi ca Dumnezeu exista decat facand sa rasara ABUNDENTA din penurie si DREPTATEA din nedreptate. ‘Puneti-Ma la incercare!’, spune Cel Etern. Si veti vedea cum voi deschide pentru voi caile Cerurilor, voi raspandi asupra voastra binecuvantari, incat veti fi coplesiti!’ (Mat. III:10.)

PERFECTA EXPRESIE DE SINE SAU PLANUL DIVIN

Apoi am multumit pentru ca: ‘Ordinea Divina sa fie restabilita in sufletul ei, in corpul sau/si in afacerile ei’.

Nici nu puteti sa va dati seama in ce grad afacerile actioneaza asupra sanatatii.

TOATE BOLILE AU O CORESPONDENTA MENTALA

ORICE OM S-AR PUTEA VINDECA INSTANTANEU, daca ar intelege ca corpul sau este o idee perfecta in Intelegerea Divina si, prin urmare, este sanatos si perfect. Dar, chiar daca s-ar vindeca astfel, iar apoi va continua sa gindeasca in mod destructiv, ori daca tezaurizeaza cu lacomie, uraste, ii este teama sau condamna pe ceilalti, boala va recidiva.

Iisus Hristos stia ca ORICE BOALA PROVINE DINTR-UN PACAT: dupa ce l-a vindecat pe lepros, El i-a spus: ‘Pleaca, si nu mai pacatui, pentru ca sa nu fi lovit de alt rau!’.

Astfel, sufletul (subconstientul) trebuie sa fie curat si alb ca zapada pentru ca vindecarea sa fie permanenta. Metafizicianul face mereu sondaje profunde pentru a descoperi ‘corespondenta’.

Iisus Hristos a spus: ‘Nu invinui pe altii si nu vei fi invinuit’. ‘Nu-i judeca pe ceilalti si nu vei fi judecat.’

Multi si-au atras boala si nenorocirea condamnandu-i pe altii. Ceea ce omul acuza la altcineva, isi atrage asuprasi.

‘Vantul nu poate sa-mi rataceasca barca sau sa schimbe cursul destinului meu!’

Pentru orice om, exista o perfecta expresie de sine, exista un loc pe care trebuie sa-l ocupe doar el si pe care nimeni altcineva nu-l poate ocupa! Exista un lucru pe care numai el trebuie sa-l faca si care nu poate fi facut de nimeni altcineva; este destinul lui!

Aceasta idee perfecta, mentinuta in Intelegerea Divina, asteapta ca omul s-o recunoasca.

Deoarece capacitatea imaginatiei este creatoare, este necesar ca omul sa perceapa ideea inainte ca ea sa se poata realiza.

Chemarea cea mai puternica a omului sa va referi la Planul Divin al vietii sale. S-ar putea sa nu aiba nici cea mai vaga idee ca poseda, adanc ascuns in sinea lui, un minunat talent. Chemarea lui ar trebui sa sune asa: ‘SPIRIT INFINIT, DESCHIDE CALEA PENTRU ca PLANUL DIVIN AL VIETII MELE SA SE POATA MANIFESTA! VREAU ca GENIUL BUN CARE EXISTA in MINE SA FIE ELIBERAT! AJUTA-MA SA PERCEP CLAR PLANUL PERFECT!’

PLANUL PERFECT CUPRINDE SANATATEA, BOGATIA, IUBIREA si PERFECTA EXPRESIE DE SINE. Iata cvadratura vietii care-ti aduce FERICIREA PERFECTA! Dupa ce ai facut aceasta chemare, mari schimbari se pot produce in viata ta, deoarece (aproape) toti oamenii s-au indepartat de Planul Divin.

CERETI DIRECTII PRECISE SI CALEA VA FI SIMPLA SI PLINA DE SUCCESE.

Nu trebuie nici ‘sa-ti reprezinti’, nici sa fortezi o imagine, atunci cind ceri ca Planul Divin sa-ti patrunda in planul constient!

Cind omul cauta un anumit lucru, acesta il va cauta pe el.

Parintii nu trebuie niciodata sa impuna cariere sau profesiuni copiiilor lor! Cunoscind Adevarul spiritual, ei ar trebui, cat mai devreme, daca este posibil chiar inainte de nasterea copilului, sa pronunte cuvintul pentru ca Planul Divin sa se indeplineasca!

Un tratament prenatal ar trebui sa fie conceput astfel: ‘Fie ca Dumnezeu din fiinta acestui copil sa se exprime in mod perfect! Fie ca Planul Divin prevazut pentru sufletul sau, pentru corpul sau, pentru viitorul sau, sa se manifeste de-a lungul intregii sale vieti, pentru eternitate!’.

Sa Se faca Voia lui Dumnezeu, si nu voia omului!

A NU TE SERVI DE DARURILE PRIMITE DE LA DUMNEZEU ATRAGE PEDEPSE TERIBILE!

Deseori TEAMA E SINGUL LUCRU CARE il IMPIEDICA PE OM SA SE EXPRIME PERFECT.

Eu sunt unit cu Inteligenta Infinita; stiu tot ceea ce trebuie pentru examen‘;

Primesti intotdeauna cate un bobarnac cind esti prea sigur de tine, deoarece iti pui toata increderea in personalitatea ta si nu in ‘Dumnezeu din fiinta ta’.

Studentul in metafizica trebuie sa se obisnuiasca sa ‘practice prezenta lui Dumnezeu’ in fiecare clipa. ‘Recunoaste-L oriunde ai merge!’; aceasta nu este fara insemnatate, nimic nu este mai important!

‘Caile Mele si nu ale voastre!‘ porunceste Inteligenta Infinita.

In mod constant, Scriptura recomanda omului sa ‘stea linistit’. ‘O, Iuda, nu te teme; dar maine mergi in intampinarea lor, caci Dumnezeu va fi cu tine. Tu nu va trebui sa lupti; fii destins, ramai linistit si contempla Eliberarea pe care ti-o da Dumnezeu, care este cu tine’.

Scopul studentului in metafizica este Echilibrul, stapanirea de sine. Stapanirea de sine inseamna putere, deoarece ea da Puterii care este Dumnezeu posibilitatea sa aflueze spre om, pentru a ‘actiona conform vointei sale bune’. Stapan pe sine, studentul gindeste limpede si ‘ia rapid decizii bune’: nu pierde niciodata ocazia.

Mania altereaza viziunea, otraveste singele: ea este cauza multor boli si decizii care duc la dezastre.

A fost plasata printre pacatele capitale, atat de raufacatoare sunt reactiile sale.

Studentul invata ca in metafizica cuvintul pacat are un sens mult mai larg decat stia el din ce invatase pana atunci. ‘Tot ceea ce este contrar increderii este pacat.’ El isi provoaca exact situatia de care se teme. ‘Cind omul nu se teme, el este perfect!’

Studentul intarzie uneori demonstratia sa, mentinand ideea ca ea este incompleta; ar trebui sa faca aceasta afirmatie: ‘In Spiritul Divin, totul este perfect, prin urmare, demonstratia mea este completa, munca mea perfecta, caminul meu perfect, sanatatea mea perfecta’. Orice ar cere, acestea sunt idei perfecte, inregistrate in Intelegerea Divina si care trebuie sa se manifeste ‘prin Har si in mod perfect’. Trebuie sa multumeasca pentru tot ceea ce a primit deja in Planul Invizibil si sa se pregateasca activ sa primeasca toate acestea in Planul vizibil.

‘Poate ca nu obisnuiesti sa termini ceea ce incepi si, subconstientul tau a luat obiceiul sa nu termine nici el.‘ (cum este interiorul, asa si exteriorul!) ‘

Cereti o directie clara, spuneti:‘Spirit Infinit, da-mi o indicatie clara! Reveleaza-mi cum trebuie sa fie expresia mea perfecta! Arata-mi care este talentul de care trebuie sa ma servesc acum!‘.

Afirmati deci: ‘Eu sunt inzestrat pentru Planul Divin al vietii mele!’, si profitati fara teama de ocaziile care se prezinta.

Anumiti oameni dau cu bunavointa, dar nu stiu sa primeasca. Ei refuza cadourile, din orgoliu, sau din motive negative, facand sa sece sursele lor si, invariabil se trezesc ca nu mai au mare lucru.

Trebuie sa primesti cu BUNAVOINTA painea care ‘vine pe apa’; fara constringere sa dai, fara constringere sa primesti.

Echilibrul dintre a da si a primi exista permanent, desi omul trebuie sa dea fara gindul de a primi. Dar incalca Legea daca nu accepta ceea ce i se ofera. Caci orice dar vine de la Dumnezeu, omul nu este decat instrumentul lui.

Nu trebuie sa ai niciodata, in ceea ce-l priveste pe cel care da, un gind de pierdere! Dumnezeu il iubeste pe acela care stie sa primeasca, la fel de mult ca pe acela care stie sa dea.

Cel care se naste bogat si sanatos si-a mentinut in subconstient, in cursul vietii sale anterioare, imaginile opulentei si sanatatii. Cel care este sarac si bolnav si-a creat imagini ale bolii si saraciei.

Sub orice plan ar fi, omul manifesta suma totala a convingerilor subconstientului sau.

Cu toate acestea, nasterea si moartea sunt legi stabilite de oameni, deoarece ‘plata pacatului, este moartea’, caderea adamica a constiintei, prin recunoasterea a doua puteri (binele si raul). Omul realist, omul spiritual nu cunoaste nici nasterea, nici moartea! El nu s-a nascut si nu a murit niciodata! ‘El exista de la inceput si va exista mereu!’

Astfel, prin cunoasterea Adevarului, omul se elibereaza de legea Karmei, de pacat si de moarte si se manifesta ca om creat ‘dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu’. Eliberarea sa are loc in timp ce isi implineste Destinul, facand sa se produca manifestarea Planului Divin al vietii sale. Si atunci Dumnezeu ii va spune: ‘Esti bun, cinstit, corect; ai fost fidel in toate situatiile; Eu ti le voi fixa toate acestea si vei fi fericit (chiar in moarte) impartasindu-te din bucuria Mea.

NEGATII SI AFIRMATII

‘Tu vei declara un lucru si el se va indeplini.’

‘Binele care trebuie sa se manifeste in viata unui om este deja un fapt implinit in Intelegerea Divina. El asteapta, pentru a se realiza, ca omul sa-l recunoasca, sau sa pronunte cuvintul pentru ca el sa se poata manifesta. Dar trebuie sa aiba grija, pentru a declara ca doar Ideea Divina despre bine trebuie sa se manifeste; pentru ca, adeseori, el provoaca prin ‘cuvintele sale inutile’ esecul si nefericirea.

Este, deci, foarte important

SA ENUNTI CLAR SI CORECT CEREREA.

Daca-ti doresti o familie, prieteni, o pozitie sociala, sau orice altceva, trebuie sa ceri ‘selectia Divina’.

De exemplu: ‘Spirit Infinit, deschide calea care duce la adevarata mea familie, adevaratii mei prieteni, adevarata mea pozitie sociala! Eu Iti multumesc pentru ca acestea se manifesta ACUM, PRIN GRATIA DIVINA si intr-un mod perfect!’.

Sfarsitul afirmatiei este de o importanta capitala.

Iata dovada: O doamna a cerut 1000$. Fiica sa fu victima unui accident si primi o despagubire de 1000$,

Pe masura ce se dezvolta constiinta prosperitatii, trebuie sa precizam ca sumele de bani pe care le dorim si care ne apartin prin drept Divin, sa ne parvina prin Har si in mod perfect.

Dar este imposibil sa eliberam mai mult decat ceea ce credem posibil, pentru ca in general, suntem marginiti de pretentiile subconstientului. Trebuie sa extindem aceste pretentii pentru a putea primi mai mult. Omul se limiteaza, deseori, in cererile sale.

Orice om are in sinea lui un lingou de aur – este constiinta aurului, a opulentei, cea care aduce bogatiile in viata sa.

Formulind cererile, trebuie sa incepeti cu sfarsitul, adica, sa declarati ca ‘ati primit deja’. ‘Inainte de a ma chema, Eu ati voi raspunde!’

Afirmind continuu, credinta se instaleaza in subconstient.

N-ar fi necesar sa repetam o afirmatie, daca am avea o credinta perfecta! Nu trebuie nici sa implori, nici sa pledezi, ci sa multumesti constant pentru ceea ce ii primit deja.

‘Desertul se va bucura si va inflori ca un trandafir.’ Faptul de a te bucura chiar atunci cind esti in desert (starea de constiinta), deschide calea pentru Eliberare.

Cuvintarea duminicala este in acelasi timp o ruga si o cerere. ‘Da-ne noua astazi, painea cea spre fiinta, si iarta-ne noua greselile, precum si noi iertam gresitilor nostri’ se termina cu lauda: ‘Caci ale Tale sunt dintotdeauna si de-a pururi, Imparatia, Puterea si Gloria. Amin.’

Asadar, rugaciunea este o ruga si o cerere, o lauda si o multumire. Elevul trebuie sa lucreze cu el insusi pentru a reusi sa ajunga sa creada: ‘cu Dumnezeu TOTUL ESTE POSIBIL’.

Sunt multe exemplele despre puterea subconstientului ghidat de credinta activa.

Cind un elev incepe sa faca demonstratii ale Legii Spirituale, nu trebuie niciodata sa se uite inapoi:’Cel care nu crede, nu va primi nimic de la Dumnezeu!’.

Un student spuse intr-o zi ceva minunat: ‘Cind cer ceva Tatalui Ceresc, sunt categoric si spun:’Doamne, nu voi lua mai putin decat am cerut, ci mai mult!’ Astfel, omul nu trebuie sa renunte niciodata: ‘Dupa ce ati facut ce trebuia, MENTINETI-VA POZITIA!‘. Uneori, acesta este momentul cel mai dificil al demonstratiei. Caci esti tentat, fara incetare, sa abandonezi, sa te intorci in trecut, sa ai indoieli.

Sa nu uitam ca ‘Dumnezeu il ajuta pe acela care stie sa astepte cu rabdare’.

O negatie trebuie sa fie intotdeauna urmata de o afirmatie.

Eu am spus: ‘Neg aceasta aparenta de boala. Ea este ireala si, deci nu se poate inregistra in subconstientul sau; acest om este o idee perfecta in Intelegerea Divina, substanta pura exprimind perfectiunea.’

IN INTELEGEREA DIVINA, NU EXISTA NICI TIMP, NICI SPATIU, PRIN URMARE, CUVINTUL ATINGE INSTANTANEU DESTINATIA SA SI ‘NU SE INTOARCE IN VID’.

Sunt intrebata adeseori care este diferenta dintre imaginatie si viziune, ‘a vizualiza’ si ‘a viziona’. A imagina este un proces mintal guvernat de ratiune sau de constient. Viziunea este un proces spiritual, guvernat de intuitie sau Supraconstient.

Studentul in metafizica trebuie sa-si antreneze spiritul pentru a primi fulgere de inspiratie si pentru a realiza aceste ‘imagini Divine’ prin directii clare. Cind un om spune: ‘Nu doresc decat ceea ce Dumnezeu vrea pentru mine‘, dorintele sale eronate se sterg din constiinta sa si Marele Arhitect, Dumnezeu din fiinta lui, ii da planuri noi.

Cei mai multi oameni isi construiesc in imaginatie o casuta, atunci cind ar trebui sa-si construiasca un palat!

Daca studentul incearca sa forteze demonstratia (prin rationament), el o aduce la punct zero. ‘Voi grabi lucrurile, spune Dumnezeu.’Nu trebuie actionat decat prin intuitie sau dupa directii primite si bine definite! ‘Sa crezi in Dumnezeu si sa astepti cu rabdare. Marturiseste-I Lui dorinta ta si El o va indeplini’.

Am vazut cum Legea actiona in conditii extrem de uimitoare.

Omul va atinge stadiul in care ‘CUVINTUL SAU VA DEVENI VIU‘, adica se va materializa in aceeasi clipa.

Numele lui Iisus Hristos are o putere formidabila. El reprezinta Adevarul manifestat.

EL a declarat: ‘Orice veti cere Tatalui Ceresc, in Numele Meu, veti primi’.

Pronuntarea acestui Nume il ridica pe student pana la a patra dimensiune, in care este eliberat de toate influentele astrale si psihice, devenind ‘neconditionat si absolut precum Dumnezeu, care este neconditionat si absolut’.

Am vazut multe vindecari miraculoase la cei care spuneau: ‘In numele lui Iisus Hristos’.

Iisus Hristos este in acelasi timp, persoana si principiu; si IISUS ESTE, in FIINTA FIECARUIA, MANTUIREA SI SALVAREA sa.

Iisus Hristos din fiinta interioara este Eul Superior (Sinele) celei de-a patra dimensiuni, OM-ul facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Este Eul (‘EU SUNT’), care nu cunoaste nici esecul, nici boala, nici suferinta, care nu s-a nascut, nici n-a murit vreodata. Este ‘Invierea si Viata’ din fiinta fiecaruia!

‘Nimeni nu vine la Tatal Ceresc decat prin Fiul Sau’, aceasta inseamna ca Dumnezeu, Universalul, actionand in planul particular, devine Hristos in om. Iar Sfantul Duh inseamna Dumnezeu in actiune.

Astfel, zilnic, OM-ul manifesta Trinitatea Tatalui, a Fiului si a Sfintului Duh.

Legile sale Spirituale sunt CREDINTA fara teama, NEREZISTENTA si IUBIREA!

Fie ca fiecare dintre cititorii nostri sa fie acum eliberat de ceea ce l-a retinut prizonier ani indelungati, separandu-l de ceea ce-i apartine, si fie ca el sa cunoasca Adevarul care-l va elibera’ – sa fie liber pentru a-si indeplini destinul, pentru a provoca manifestarea Planului Divin al vietii sale, Sanatatea, Bogatia, Iubirea si perfecta Expresie de sine!

‘Sa fiti transformati prin reinnoirea fiintei voastre!’

NEGATIILE SI AFIRMATIILE

Pentru Prosperitate

Dumnezeu este bogatia mea infailibila si sume mari de bani imi parvin rapid prin Har si mijloace perfecte!

Pentru Conditii Armonioase

Orice plan pe care Tatal Ceresc nu l-a conceput se va dezagrega si se va risipi pentru a se putea manifesta Planul Divin.

Numai ceea ce este adevarat de la Dumnezeu este adevarat in mine, caci EU SI DUMNEZEU SUNTEM UNA.

Iubirea Divina dezagrega si risipeste acum orice discordanta din spiritul meu, din corpul meu, din afacerile mele. Iubirea Divina este cel mai puternic chimist din Univers si dizolva tot ceea ce nu este Dumnezeu!

Pentru Credinta

Cum Eu (sufletul) sunt Una cu Dumnezeu (Spiritul), Eu sunt Una cu binele Meu, caci Dumnezeu este in acelasi timp Donatorul si Darul. Eu nu pot separa Donatorul de Dar.

Pentru Sanatate

Iubirea Divina umple constiinta mea cu sanatate si fiecare celula a corpului meu, cu LUMINA.

Pentru Vedere

Ochii mei sunt ochii lui Dumnezeu, eu vad cu ochii Spiritului. Vad clar Calea deschisa! NU EXISTA OBSTACOL in DRUMUL MEU! Vad clar Planul perfect.

Pentru Directii

Sunt Divin sensibil la directiile mele intuitive si ascult imediat de Vointa Ta, Doamne!

Pentru Auz

Urechile mele sunt urechile lui Dumnezeu, aud cu urechile inimii si ale Spiritului. Sunt nerezistent si gata sa ma las condus. Eu aud.

Pentru Lucru

Am mult de lucru

L-am primit in mod Divin

Eu lucrez cat pot mai bine,

Si sunt foarte bine platit.

Pentru a fi liber de orice sclavie

Arunc povara mea pe umerii lui Hristos care este in mine si avansez, liber!

Autor necunoscut

http://2012anitsirk.blogspot.ro/

Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERA(iubirea). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.