Cristian Sima produce dovada ca Bogdan Chirieac a incasat 640.000 de euro prin WBS Holding


Cristian Sima produce dovada ca Bogdan Chirieac a incasat 640.000 de euro prin WBS Holding

A rabufnit pe Facebook o ancheta mai veche, din 2012, a ziarului Adevarul in care analistul politic Bogdan Chirieac era acuzat ca a avut un cont de client la firma de brokeraj a lui Cristian Sima, prin care a rulat 640.000 de euro. Ziaristul a negat orice implicare cu toate ca brokerul fugar l-a nominalizat si pe acesta, impreuna cu un membru al familiei sale printre clientii si actionarii de la WBS Holding:

„Referitor la Bogdan Chirieac, acesta a fost acţionar la WBS Holding din ’98 până în 2001. I-am făcut eu cadou 5% din acţiuni. După ce am văzut ce a făcut în campania electoral 2000, a trebuit să i le iau înapoi, evident contra cost. În 2000, prin contul pe care l-a avut la WBS Holding la banca BSI Chiasso Elveţia a primit peste 1,5 milioane dolari şi i-a distribuit politicienilor. Şi-a oprit şi pentru el 60.000 de dolari pe care i-a trimis fără nicio jenă direct în România pe contul soţiei la National Bank of Greece”.

In plus, ziaristii de la Adevarul au intrat la acea vreme in posesia a noua documente de la WBS cu un cont de client despre care se spunea ca ar fi apartinut lui Bogdan Chirieac, desi nu se specifica acest lucru in niciunul dintre ele. Chirieac a declarat, atunci, că oricine poate verifica la Registrul Comerţului faptul că nu a avut niciodată acţiuni la WBS România. La precizarea că e vorba de WBS Holding, firmă care nu era înregistrată şi nu opera pe teritoriul românesc, Chirieac a răspuns că nu ştie ce reprezintă aceste hârtii, ele putând fi făcute de orice copil pe un calculator.

Despre Sima spune ca l-a cunoscut în 1998 şi i s-a părut un personaj foarte interesant, încât au devenit amici. În acel an, i-ar fi dat lui Sima câteva mii de dolari, „cam 6-8.000 de dolari, până în 10.000 de dolari”, pe care brokerul urma să-i joace pe bursă. Împrumutul a fost dat pe o perioadă de un an, iar ca garanţie Sima i-a oferit un autoturism Citroën Saxo second-hand. Dacă după un an nu-i returna banii, Chirieac ar fi rămas cu maşina. Potrivit lui Chirieac, relaţiile dintre ei s-au rupt prin anul 2000, când Sima, „probabil aflat sub influenţa alcoolului”, l-a sunat şi i-a spus la telefon „nişte porcării”, pe care nu şi le mai aminteşte.

Ei bine, ieri, in 21 noiembrie 2014, pe pagina sa de Facebook, Cristian Sima a postat un nou document din aceste tranzactii financiare in care apare explicit numele Mihaelei Chirieac, sotia analistului. Chiar daca numele este scris gresit, Migaela in loc de Mihaela, Cristian Sima ne anunta ca este in realitate vorba despre sotia analistului si aceste tranzactii de peste 640.000 de euro au avut loc. Reproducem mai sus documentul cu pricina de pe pagina de Facebook a lui Sima.

 

In plus, Sima aduce un nou document care arata ca Bogdan Chirieac era actionar la WBS Holding si ca a mintit cand a declarat ca nu are nicio implicatie, document pe care il redam mai jos:

 

 

nu am putut copia doc. …accesati linkul:

http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/cristian-sima-produce-dovada-ca-bogdan-chirieac-a-incasat-640-000-de-euro-prin-wbs-holding-135319

 

 

Acest articol a fost publicat în ECONOMIE-FIRME-BANI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.