Islamizarea Europei prevesteşte un colaps iminent


Experţii sunt de părere că islamizarea Europei este, în momentul de faţă, principala sfidare la adresa civilizaţiei europene, care depăşeşte cu mult pericolul fictiv ale aşa-numitei „influenţe ruseşti”.

Văzând cum Occidentul depune eforturi maxime pentru scoaterea Rusiei din spaţiul socio-politic european, analiştii fac apel să nu se caute duşmani acolo unde nu există, ci să se acorde atenţie asupra pericolului real care vine de la societatea europeană, mai exact de la o parte crescândă a populaţiei – tinerii neomusulmani, care au drept doctrină „Califatul mondial”. Destul de mulţi dintre ei sunt de acord cu activitatea radicalilor din Statul Islamic, nemaivorbind că sute de islamişti europeni completează rândurile acestei organizaţii extremiste.

În decursul câtorva decenii, dificultăţile socio-economice şi demografice au obligat ţările din UE să legalizeze şi chiar să promoveze imigraţia din ţările musulmane. Pe continent domina opinia că integrarea diasporei musulmane în societatea europeană va contribui la apropierea dintre populaţia băştinaşă şi cea nou venită. Dar acest lucru nu s-a întâmplat. Concepţia multiculturalismului, elaborată la Bruxelles, nu a funcţionat.

Drept urmare, prin Europa bântuie fantoma islamismului radical, capabil să înghită continentul, în primul rând din punct de vedere cultural, apoi cultural.

„Vedem în Europa un declin total al valorilor spirituale. Renunţând la identitatea lor culturală, europenii au început să fie interesaţi de alte religii, precum cea a liberalismului şi a succesului personal. Dar acest lucru contravine atât de mult esenţei umane, încât oamenii caută căi alternative, găsindu-le, de exemplu, în islamismul radical”, consideră politologul rus Aleksandr Kamkin.

Experţii consideră că problema principală constă în faptul că Europa şi-a pierdut rădăcinile creştine. Politologul Serghei Lebedev consideră că Europa este un continent post-creştin, cu câteva excepţii de genul Poloniei sau Irlandei. Potrivit politologului, acesta este apusul Europei, care atestă ireversibilitatea declinului. Iar în acest sens, influenţa Rusiei creştine ar putea îmbunătăţi situaţia dacă europenii nu ar respinge prietenia ei de dragul unei conjuncturi politice dubioase.
http://romanian.ruvr.ru/

Acest articol a fost publicat în EUROPA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.