Bucurie mare in Romania si mai mare in diaspora, dupa alegeri. Dar cine a cistigat si cine a pierdut? Unde este poporul roman in aceasta concurenta pentru un post care nu exista practic?


Citesc reactia tuturor agentiilor de presa , a romanilor din tara, a romanilor din diaspora, a sefilor de partide, a lui Ponta, a lui Iohannis, a  lui Basescu si multi altii si evident vad bucurie si dezamagire.

Am spus mereu ca, in politica, un foarte bun manager politic, trebuie sa faca in asa fel ca lucrurile sa se intimple, iar dupa modul cum o face, poate cistiga sau pierde.

Acest lucru a facut mamutoiul Ponta, el a facut ca lucrurile sa se intimple, din pacate pentru el, in favoarea unui om care inca nu s-a trezit din betia victoriilor obtinute la Sibiu, ca primar si care viseaza frumos la Cotroceni, un edificiu al coruptiei si masinatiilor, construit intr-un oras de unde se trag sforile si pe care el l-a vazut ca vizitator si mult mai putin ca decident politic sau economic.

Este clar ca Ponta a pierdut si este si mai clar de ce a pierdut si faptul ca nu avea cum sa cistige. Presa a fost in cea mai mare parte a ei, cu Iohannis, chiar si numai pentru faptul ca Ponta era un apropiat al lui Iliescu, un nume de trista amintire din istoria romanilor, un magar de proportii, care a decis sa ia pozitie constructiva dupa acest esec, datorat si lui in mare parte.

A cistigat Iohannis? Se pare ca nu si spun asta, pentru ca dupa cum vedem pe mapamond, nici un președinte capitalist sau declarat capitalist, de dreapta sau centru dreapta nu isi poate duce mandatul la final in conditii corespunzatoare, la fel de popular cum a fost atunci cind a iesit presedinte, asta in lumea capitalista.

Germania este in cadere economica libera, iar Merkel pierde zilnic adepti, in Franta, Hollande, este in cea mai mare criza de autoritate de cind a iesit presedinte, in Spania, Mariano Rajoy este la cote de alarma cu popularitatea si mult mai mici decit cind a fost desemnat premier, in Italia, Rizzi este si el hulit iar presedintele italian este chemat in proces cu Mafia, pierzind si el credibilitate, in Austria la fel, in Olanda la fel, in Belgia nu mai vorbim, pentru ca miscarile de strada arata o alta tara decit se credea, iar daca vorbim de America, Obama este la pamint in toate statisticile legate de popularitate.

Si totusi, in alegerile din America, pentru Congres, care au aut loc cu numai citeva zile in urma, s-au cheltuit cele mai mari sume de bani din istoria politica a Americii…

La fel si in alte tari, se cheltuie incredibil pentru aceste alegeri capitaliste, pentru alegerea unui candidat, care la numai un an sau doi, este dezavuat de o mare parte a populatiei. De ce? Cum se poate ca populatia sa isi schimbe optiunile intr-un asa timp scurt? Ce ii determina? Ce au apreciat la favoritul lor si de ce au fost dezamagiti? Este foarte simplu. Acesti favoriti ai popoarelor, care au iesit invingatori in alegeri, NU REPREZINTA NIMIC, in fata unui sistem capitalist condus de marile corporatii, de interesele unui grup.

Pe de alta parte, vedem unde liderii cistiga in popoularitate, luptind pentru tara lor, duelindu-se si impunind jocul in relatia cu marile corporatii vestice, asa cum este cazul Presedintelui Putin, al Presedintelui Xi, Michelle Bachelet in Chile, Presedintelui Coreea in Ecuador si chiar al unui alt Viktor, de data asta Orban, care a inteles ca Ungaria trebuie sa plateasca datoriile catre FMI, sa isi asigure baza energetica printr-o legatura economica cu Rusia, ca trebuie sa imprumute de pe piata internationala, in conditii mult mai avantajoase si chiar de la rusi, ca trebuie sa ofere locuri de munca prin banii si obiectivele unde se investeste in comun cu alte corporatii straine si nu asa cum fac cele vestice, care dau imprumuturi prin bancile care actioneaza politic “la comanda”, dupa care fura bani in cirdasie cu liderii politici, iar tarile ramin in saracie de nedscris si chiar datoare.

Ar mai fi si alte exemple de dat, unde liderii tarilor respective cresc in popularitate datorita masurilor luate in respect fata de corporatii, pe care nu le lasa sa calce in picioare interesele nationale ale statelor pe care le conduc si aici, mai putem discuta si de Modi, in India, care ofera in prezent un exemplu de lider.

Putem merge la tarile sud americane emrgente, ale caror economii functioneaza, cum este Ecuadorul, Chile si altele, care au impus conditii normale acestor corporatii vestice, chiar daca multe nu au acceptat, dar liderii acelor tari au vazut intersul national inaintea spagilor si milogelilor in fata unor sacali disperati ai finantelor si politicii vestice.

Ce au facut si ce nu vor putea face liderii politici romani si nici presedintele ales cu o zi in urma? In primul rind, ei nu au facut nimic, ba din contra, ei au exacerbat prin dezinformare si deturnare de subiecte, conflictele politice, sociale si mai ales economice.

In ultmii ani, am auzit populatia Romaniei nemultumita de Proiectul Rosia Montana, de potentiala exploatare a gazelor de sist cu efecte dezastruoasa, de ruinarea economiei prin darimarea unor obiective economice de prima mina, la indicatiile FMI, UE, BM, BCE si asa mai departe, am vazut oameni nemultumiti pentru o criza comuna a sistemului capitalist si anume sistemul de educatie, am vazut oameni nemultumiti de catre sistemul de pensii, am vazut oameni nemultumiti de faptul ca nu mai avem flota si nimeni nu stie unde s-a evaporat, am vazut oameni nemultumiti pentru ca au existat companii ca Nokia si altele care au dezechilbrat economic zone intregi ale tarii, am vazut oameni nemultumtiti pentru ca stiau si inca stiu, ca sint peste 40.000 de proiectede infrastructura pentru care s-au primit bani, incepute si neterminate fara ca cineva sa raspunda, cu stiinta occidentului si critica lor, dar pentru care bagau bani in continuare in ceea ce nu avea cum sa existe , pentru  ca ei isi luau banii inapoi si lasau tara in saracie, am vazut oameni nemultumiti pentru ca sute de hectare de padure au fost defrisate si lemnul a  ajuns materiale de constrctii pentru chibutzurile din Israel si palul melaminat din Canada, am vazut oameni nemultumiti, pentru ca munceau de dimneata pina seara si nu aveau si nici nu au, un plan de sanatate oferit de angajator, am vazut oameni nemultumiti pentru ca isi trimt copiii la scoala, conform culturii noastre, dupa care ei devin someri si trebuie sa plateasca o scoala inutila, am vazut oameni nemultumiti pentru ca trebuie sa plece sa culeaga capsuni, sa vina acasa bolnavi si sa gaseasca parintii morti in urma lipsei de medicamente, am vazut oameni nemultumiti pentru ca bancile iau inselat, au schimbat cursurile dupa voia si buzunarul patronilor, aflati de cele mai multe ori la mii de kilometri distanta sau chiar in paradisurile financiare si asa mai departe.

As putea sa scriu sute de pagni pentru ce romanii au fost si sint nemultumiti. Dar asta se intimpla de 25 de ani, sub conducerea lui Iliescu, de care toti spuneau ca este comunist, dar el este doar tilhar la drumul mare si cameleon politic. Cum putea el sa fie de stinga sau , ma rog, comunist, cum le place multora sa spuna, din moment ce la numai citeva luni de la venirea FSN ului la putere, acest Iliescu a militat si chiar a reusit sa elimine din cadrul legal, Legea care se referea la pedepsele legate de Subminarea Economiei Nationale, dupa care a inceput furatul, promovat de el si gasca lui de gunoaie, de la Dan Iosif pina la Adrian Nastase sau Adrian Severin si Hrebenciuc.

http://arhiva-romanilor.blogspot.ca/2012/02/romania-actiuni-politice-dispuse-dupa.html

 A venit Constantinescu, de care si-a legat sperantele un intreg popor si o pleiada de intelectuali, dovedindu-se in final una dintre cele mai mari cacealmale politice. A venit din nou Iliescu, cu pleiada de farsori politici si acceptarea oricaror conditii ale corporatiilor internationale , aducind dupa el si un Nastase dornic de imbogatire, pe care l-a invatat sa trateze cu Bechtel-ul in avantaj personal, fara ca Iliescu sa scoata vreun cuvint, chiar acceptind  sa i se spuna ca este comunist.

A venit Basescu,care a furat pe rupte in mod „legal” si a adus flota Romaniei, la nivel de barci de pescuit si agrement, a tratat cu toate institutiile fiannciare internationale sub forma de sluga si in dorinta de a-si pastra postul. A intrat intr-o uniune economica rizind ca de obicei, practic facind-o la adresa poporului roman, mintit si amarit. A ris peste tot de poporul roman si si-a batut joc de el, cu un sobor de preoti dupa el si cu un Isarescu care i-a creat cadru propice pentru linistea de la Cotroceni.

Crede cineva ca Iohannis sau Ponta pot sau puteau rezolva ceva? Ar fi o copilarie sa se creada asa ceva. Nici unul dintre acesti doi mascarici, nu vor putea face nimic, pentru ca au pornit cu o dovada de lipsa de personalitate condamnabila pentru un politician, vulnerabili in fata mecanismelor vestului si fara dorinta de a impune un sistem econonoic favorabil romanilor.

Nu am auzit pe nici unul dintre ei, ca ar dori sa discute sub o anumita forma cu investitorii straini, sa aduca marile companii vestice sub o forma garantata de participare la economia tarii, asa cum se intimpla in Chile sau Ecuador. Nu am auzit pe nici unul dintre ei sa spuna ca odata acceptata o mare corporatie vestica in tara, ea trebuie sa faca dovada ca nu va fi impicata in transferuri de fonduri, asa cum se intimpla acum (fiscal inversion), si in multe alte mecanisme, care ar fi trebuit discutate. Nu am auzit pe nici unul dintre ei sa spuna ca toate marile corporatii admise in economia tarii, trebuie sa aiba o licenta oferita de guvernul roman pentru participarea la economia Romaniei si fiecare dintre ele trebuie sa creeze structuri de invatamint ale caror baze materiale sa fie finantate de aceste corporatii si de unde sa isi ia specialisti care sa lucreze la aceste companii in Romania, nu am auzit nimic de agricultura si de crearea asociatiilor cooperatiste asa cum se intimpla in vest, nu am auzit de microfinantari in agricultura, nu am auzit de retele de microproductie la comune si sate, care sa duca inaopoi tinerii, iar cei ramasi acolo sa aiba locuri de munca in zona agro industriala, dar nu am auzit mai nimic in dezbaterile dintre aceste marionete politice.

Nu se va intimpla nimic favorabil in Romania deocamdata, atita timp cit ne invirtim in jurul cozii, atita imp cit se doreste schimbarea de om si nu de sistem.

Nu s-a intimplat nimic in vest si viata aici a devenit din ce in ce mai grea, deci nu are cum sa se intimple un miracol acolo pe fondul legalizarii permanente a fraudei, asa cum se intimpla in sistemul capitalist.

Se discuta de participarea determinanta a diasporei. Personal nu am votat si nu voi vota acest tip de mascarici, niciodata, pentru ca nu pot alege pentru tara mea, raul cel mai mic dintre doua rele.

Diaspora a avut rolul ei, dar nu vad pe nimeni aici discutind ca ar vrea sa revina in Romania, chiar daca, fara sa recunoasca, multi romani sint in situatii extrem de dificile, iar aici si traiesc cu mult mai rau chiar decit daca ar revenii in tara.

Nu am auzit romanii de aici, care mai au ceva bani, sa isi doreasca revenirea in tara si investirea unor sume in diverse domenii, nu am auzit ca ar dorii vreunul dintre ei sa isi trimita copilul la studii in Romania, chiar si pentru a obtine diplome in diverse domenii, agreate in UE, nu am auzit de ce Iohannis este mai bun, ca lider si Presedinte jucator, pentru ca asa se pune problema mereu in Romania, nu am auzit ca acesti romani de afara sa creeze nuclee si sa isi dorasca sa trimta spre studiu viitoarei președentii, modul in care doresc sa colaboreze cu tara si nu am auzit nimic care sa ma faca sa cred ca oamenii astia au incredere in noul presedinte sau structurile potentiale pe care le-ar forma.

Deci discutam de dorinta de a pedepsi un chior si un maimutoi, in persoana lui Basescu si Ponta, pentru ca fac parte dintr-o clica dubioasa de infactori care au devalizat Romania.

Dar cu aspectele de constructie a unei noi societatii, ce parere avem? Evident ca nici una. Vorbesc cu o serie de romani si ii intreb daca sint de acord cu schimbarea de sistem si imi spun: „pai cu ce sa il schimbam?”, dar marea lor majoritate au trait doua sisteme si stiu cam ce le-ar trebui, ce ar trebui sa contina ele, dar multe coordonate ale unui sistem nu vor sa le accepte, pentru ca le considera comuniste, iar pe altele nu le accepta pentru ca sint capitaliste si prea dure.

Le-a explicat lor cineva ca un sistem devine functional sau poate fi adaptat cu o singura conditie, ca membri societatii sa aiba incredere in el? 

Personalitatea si increderea se creaza in ani si se distruge  in secunde.

Pina cind romanii nu vor intelege sau nu li se va explica faptul ca sistemul capitalist este total nefunctional si lasat la latitudinea arbitrariului, ca acest sistem este in avantajul unui grup, ca globalizarea, asa cum este prezenta acum, este o boala fatala pentru Romania, ca trebuie sa adoptam un sistem in care investitiile sa dicteze, nu banii imprumutati si dispersati dupa pofta inimii lui Basescu sau alti capitalisti de duzina, ca democratia inseamna sa conduca poporul si sa aiba acces la decizie, prin institutii subordonate interesului poporului si NU poate fi democratie, acolo unde dicteaza corporatiile, unde dau bani in alegeri si pun liderii doriti de ei, unde sint otraviti  milioane de oameni zilnic, in numele unor alimente cu ambalaje dichisite si minciuni sfruntate, unde spitalele sint darimate, iar costurile medicamentelor este astronomic si oamenii nu si le pot permite, unde ntreprinderile sint cumparate si darimate pentru a nu mai exista si a importa totul de la „profesorii in ale economiei de piata, care de fapt nu mai exista”, unde scoala a devenit o afacere, unde medicina a devenit un lux destinat celor bogati si fara sansa pentru cei saraci, care in cele mai multe cazuri, platesc mai mult decit cei bogati pentru mentinerea in functiune, cit de cit, a acestui sistem, unde pomana a devenit institutionalizata si se ofera inainte de a se oferii dreptul la munca, pentru a disciplina prin saracie si controlul necesitatilor, o populatie….

Deci nu are cum sa fie o solutie viabila acest Iohannis, dar cu siguranta, nu militez pentru un maimutoi ca Ponta, ci vad ca singura solutie, un inceput al unei noi gindiri si anume, schimbarea de sistem, deplasarea de la punctele forte ale capitalismului terminator cit mai rapid, de la sistemul lor bancar pagubos, de la relatiile de productie de genul scla-stapin de sclav, de la jocurile financiare murdare si fara relevanta in economia reala, de la investitiile in imprumuturi si furatul ca in codru si trecerea la investitia reala, de care sa se bucure cel ce plateste taxe…. Astea trebuie sa fie principalele deziderate ale poporului roman si nu lupta intre doi mascarici politici, prin care, oricine ar fi cistigat, ar fi fost servitorul sistemului capitalist si al marilor lui corporatii.

Iohannis nu va transforma Romania in Mecca si nu va putea sa aduca nici un grad de prosperitate poporului roman ci va scinda societatea, iar de aceasta scindare, va profita o gasca de infractori financiari internationali….in dezavantajul poporului roman.

Adrian Cosereanu

http://www.alternativaromaniei.com/

Acest articol a fost publicat în POLITICA(votare). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.