Istoria Orientului Mijlociu (Israel – Palestina) – doc. sub.ro


Documentarul este unul oficial, deci unul manipulatoriu, dar are si multe adevaruri.

Evreii si arabii sunt frati vitregi. Necredinta lui Avram si a Sarei a facut posibila poligamia lui Avram, atunci cand Dumnezeu i-a promis un fiu la batranete.El a nascut pe Ismael, parintele arabilor, din Agar, roaba Sarei, sotia lui, si mai apoi pe Isaac, parintele evreilor, din sotia lui, Sara. Acesta e motivul pentru care ei revendica cu totii pamantul fagaduit de Dumnezeu lui Avram. Mai tarziu insa, Agar e indepartata, iar Dumnezeu incheie legamantul cu Avraam, prin Isaac.
Alegerea poporului evreu a fost facuta de Dumnezeu cu scopul de a fi un popor sfant in mijlocul neamurilor, pentru ca din mijlocul lui trebuia sa se nasca Mesia.
Isus este urmas al lui Isac si al lui David. Isus a fost evreu, nu arab.
Totusi evreii nu l-au acceptat ca Mesia, iar arabii il considera un profet secundar.
Din acest motiv evreii au fost risipiti in toata lumea, timp de peste 2000 de ani, iar arabii nu au fost niciodata o natiune, desi sunt frati buni din Ismael.
In acest timp, tarile puternice ale lumii, au incercat sa extermine evreii, iar de la arabi, sa le ia petrolul.
Dupa formarea statului Israel, triburile arabe au fost ajutate sa devina state, pentru a exista o forta care sa se opuna evreilor. Ura dintre evrei si arabi, este alimentata de marile puteri, care se erijeaza in mediatori ai pacii in Orientul Mijlociu.
Daca ar intelege acest lucru, evreii ar accepta arabii in Israel cu drepturi egale, iar arabii, ar fi de acord sa recunoasca Israelul ca stat, cu conditia, sa le fie respectate drepturile civile. Asa cum tarile arabe au teritorii imense, si o limba asemanatoare, evreii vorbesc si ei aceeasi limba, dar au foarte putin pamant.
Daca ei sunt o natiune, atunci este drept sa aiba un teritoriu decent.
In cazul in care, ar fi posibil, ca Palestina sa cedeze chiar mai mult pamant Israelului, locuitorii ei s-ar bucura de mai multa prosperitate ca cetateni in Israel, decat in Palestina.
Daca este cineva care nu agreeaza aceste proiecte, trebuie sa ne gandim la cei care nu doresc ca Israelul sa ramana o natiune, si la cei ce si-ar pierde privilegiile lor si puterea lor, daca aceste tari s-ar uni, si nu separa. Pacea care se va face in Orientul Mijlociu, va fi una falsa, amagitoare, in care Israelul va trebui sa recunoasca statul palestinian, si sa renunte la teritorii in plus. Bunul simt ne spune ca o tara atata de mica, nu poate fi facuta si mai mica.
Era o idee personala, dar simpla si practica, insa ea nu va fi nicicand aplicata, pentru ca, stapanul acestei lumi este Satan, pana la venirea Domnului Isus, care ne-a prevenit ca aceste lucruri se vor intampla, va rog cititi profetiile lui Daniel – visul lui Nabucadnetar, si Apocalipsa.
Isus iubeste pe toti copiii lui Avram, El a spus ca Dumnezeu poate face din orice inima impietrita, fiu al lui Avram si copil al Sau.
O persoana care isi paraseste constiinta sau mila pentru aproapele lui, (chiar daca religia lui recomanda ura si razboiul), nu poate spera in mila lui Iahveh, Allah sau Isus. Ei sunt una si aceeasi persoana, nu sunt mai multi Dumnezei, dar liderii religiosi vor sa tina oamenii dezbinati, in ura si pacat, omorandu-se unii pe altii. Toti cei ce fac aceste lucruri, au ca tata pe Diavol, si nu vor mosteni Imparatia lui Dumnezeu.

Reclame
Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL, ISTORIE UNIVERSALA(recenta). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.