Rolul desemnat al Romaniei : furnizorul de gaze de sist al Europei la presiunea SUA


aazuNEE3Eh3suIN0  La presiunea SUA privind importurile de gaze naturale din Rusia,UE se va aprovizona cu gaze naturale dintr-o alta sursa.

Ei bine, acest rol de furnizor de gaze naturale a fost desemnat sa il joace chiar Romania, nu atat in privinta gazelor naturale conventionale, cat in special al gazelor de sist.

Pentru prima dată în ultimii ani, la summitul pe energie din Turcia, a fost recunoscut rolul României în asigurarea independenței energetice a Europei.

Consiliul Atlantic pentru Energie și Economie, care s-a desfășurat la Istanbul, a avut ca motto ideea “Cum să faci afaceri în vremuri turbulente”. La Consiliu, au participat 350 de oficiali guvernamentali, șefi de companii și lideri din peste 40 de state.

“Joe Biden a făcut mai multe referiri frumoase despre România. Vicepreședintele SUA a spus că România poate să joace un rol regional de furnizor de securitate energetică”, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, cel care a condus delegația României la summit.

Mda, marele Joe Biden a vorbit si a binecuvantat slugile cu cateva vorbe. E foarte clar ca astia ne vor resursele pentru corporatiile lor.

Cum am facut de am ajuns prostii Europei ?

Adica, sa decodam mesajul domnului vicepresedinte al SUA Joe Biden: Europa se va aproviona cu gaze de sist si alte resurse energetice din coloniile vasale ( Romania ), iar noi ne vom alege cu otravirea apei si pamanturilor, iar redeventele ( taxele) incasate de statul roman vor fi zero (conform proeictului de OUG). Adica si batuti si cu banii luati. Sa ne arunce dupa aceea pe acelasi nivel de saracie si umilinta ca statele din Africa

Este o postura considerabil umilitoare situatia in care a ajuns tara asta, lipsa unei minime independente, vasalitate totala, politica externa si energetica nationala este facuta complet in cancelariile vestice, nimeni de pe plan intern nu mai are un cuvant de spus in traiectoria acestei tari. Iata unde au adus-o acesti ani de asa-zisa ”libertate si democratie”. O tara devalizata, si un sfert din popor emigrat din motive economice.

infocivic.ro

Cutremurul din zona Buzăului provocat de prospecţiunile pentru gaze de şist?http://dantanasescu.ro/2014/01/23/cutremurul-din-zona-buzaului-provocat-de-prospectiunile-pentru-gaze-de-sist.htmlRezultatele studiilor legate de exploatarea gazelor de sist se obtin in functie de interesele economice ale companiilor americane:http://dantanasescu.ro/2013/05/25/gaze-de-sist-si-minciuni-americane.html

https://searchnewsglobal.wordpress.com/

Acest articol a fost publicat în ROMANIA-EUROPA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Rolul desemnat al Romaniei : furnizorul de gaze de sist al Europei la presiunea SUA

  1. Maria zice:

    Vedeti aici ca nu se doreste continuarea proiectului Nabucco, ci sa se faca o conducta pe la Vaslui catre Oas si apoi spre Ungaria, Slovacia si Austria, care sa transporte gazele noastre de sist! http://nazone.ro/2014/09/nabucco-revine-in-actualitate.html
    De aceea au fost pusi jandarmii sa-i bata pe taranii de la Pungesti!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.