Aţi vrut UE, acum poftiţi la taxe :


art. aici:

http://dantanasescu.ro/2014/10/29/ati-vrut-ue-acum-poftiti-la-taxe.html

si constinuarea

Statul ajuta companiile private de exploatare, construindu-le infrastructura din bani publici; in tot acest timp, se discuta despre amanarea negocierilor pentru redevente si chiar despre amanarea lor;

Valentin Lazea, economist-sef al BNR, spune ca nivelul de taxare din Romania este mai mic in comparatie cu alte state europene si ii avertizeaza pe romani sa nu se astepte la o scadere a taxarii, dimpotriva.

„In contextul in care ne ducem spre Europa, fiscalitatea nu va putea decat sa creasca. Eu nu am spus ca trebuie, dar acolo se duce. Obisnuiti-va cu ideea”, avertizeaza Valentin Lazea, analist si economist-sef al BNR, citat de TVR.

Printre argumentele aduse se numara faptul ca impozitul pe profit este de doar 16%, iar impozitarea pe proprietati este „simbolica”.

In schimb, Ionut Dumitru, seful Consiliului Fiscal, il contrazice. Cifrele Bancii Mondiale arata ca o companie medie din Romania plateste, ca profit din veniturile sale comerciale, mai mult decat o face o companie medie din Europa, spune, in schimb, Ionut Dumitru.

Comparatie intre nivelul taxelor din Romania si media europeana

Un raport privind tendintele de taxare in tarile UE, dat publicitatii in vara, arata ca la nivelul anului 2012 Romania avea un nivel de taxare de 28,3% din PIB fata de 39,4% din PIB, media in UE.

Din documentul respectiv reiese ca taxele aplicate in tara noastra sunt concentrate pe partea de taxe indirecte (accize si TVA) si semnificativ mai mici pe zona de impozite directe (pe venit, pe profit, pe avere etc.). Pentru contributii sociale valorile sunt comparabile cu cele aplicate in alte state UE.

http://www.ziare.com/

 

Acest articol a fost publicat în ECONOMIE ROMANEASCA, ROMANIA-EUROPA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.